Prosit!

Vilken förkylning jag har akt pa! Nös 5 ganger i rad igar och trodde att ögonen skulle poppa ut. Men det är inte värre än en rinnande näsa och nysningar sa det känns ända ok. De andra i familjen känner ocksa av det, far skylla pa snön som kom, och gick, lika snabbt.

Annars händer det inte mycket spännande, skönt ibland det med!

Isabella

Jag far ofta höra fran folk att Isabella är sa lugn, fin och snäll. Ehm va, brukar jag tänka, pratar vi om samma barn? Här kommer lite filmbevis pa vad jag menar... Videon visar ocksa tydligt livet med en trearing, notera pa slutet när hon försöker kasta en plastmacka pa mig, haha.


Mandag morgon

Mandag morgon och Alex gick till Kindergarden för en stund sen. Ingen är noh mer glad än jag och Isabella. Lars slapp ju honom när han gick och jobbade. Jag vet inte vad som har flugit i Alex i helgen, men sa som han har betett sig är helt galet. Gatt runt och surat och brakat, retats och orovocerat, kastat saker och slagits med oss allihopa. Han har varit rent fruktansvärd, och när kvällarna har kommit har jag och Lars varit helt slut. Har fragat honom flera ganger om det har hänt nat, om han vill prata osv, men de enda svaren man far är typ nej, ingenting, jag vill inte prata (eller jag vill inte höra dig prata). Han har ignorerat allt vi sagt, alla ganger vi sagt at honom att sluta göra skitet han gör för tillfället. Fy bubblan säger jag bara! Hoppas hoppas att han far en bra morgon i Kindergarden och glömmer bort hur jäkla jobbig han varit!

Söndag morgon

Om en stund är det dags för min söndagsmorgons rutin. Ett härligt "spa" bad. Ja, inte direkt spa, men jag lägger ansiktsmask, filar fötter och peelar och fixar och donar. Sa jäkla skönt att bara ligga i badet med en bok en bra stund det ocksa. Sant ger energi.

Igar lag vi pa soffan och tittade pa alldeles för manga avsnitt Sg-1, lol. Jag säger alldeles för manga för jag rakade tömma en flaska vitt helt själv, haha. Fast det var över manga timmar, sa jag överlever nog. Ja, faktiskt blev jag inte ens full. Atminstone inte jätte. Men för att ursäkta mig själv sa var det en laaaang dag igar! Fick atminstone gjort tva sorters kakor, och lite mer julgodis (utan nötter, ha!). Idag ska vi baka dem sista kakorna och sen är vi klara med allt godis och kakor. skönt.

Men ja, bad var det ja!

Uppdatering

Det känns som att bitarna haller pa att falla pa plats angaende vad som hände igar. Jag är arg, ledsen och besviken. Sahär ligger det till. Tar historien fran början för att fa med alla detaljer, och om varför jag tror att hon mycket väl visste att hon at nötter....!

Jag gav Alex tva pasar, med 3 vardera Rocky road och Nigellas fudge. Jag länkar i namnen sa att ni kan se hur dem ser ut. Det gar bara inte att missa vad som är i! Alla tre satt ute precis utanför köksfönstret, sa jag tittade ut för att se on Alex gav det till dem. Vilket han gjorde saklart. Detta var vid 4, sa det var fortfarande ljust ute. Jag ser hur tjejen tar upp en bit, och tittar lite pa den innan hon stoppar den i munnen. Halla, redan där, borde hon ha sett nötterna. Vilket jag börjar tro att hon gjorde... Sen började barnen springa runt och kasta lite snö pa varandra och sprang fram och tillbaka och busade. Efter ungefär 30 minuter gick tjejen hem och Alex satte sig pa lekplatsen med tjejens lillasyster. Där satt de ungefär en halvtimme och gjorde gudarnas vad. Vid 5 tiden kommer de mot varan lägenhet, Alex säger hej oc gar vidare till deras lägenhet. Sen kommer Alex springande och fragar om han far följa med till sjukhuset för att tjejen är allergisk mot nötter?? Jag kände verkligen, wtf! Alltsa, jag gick igenom sa manga scenarion i huvudet om hur det hade kunnat hända. Först och främst, är man nötallergiker, sa är man väl väldigt försiktig med allt som har med choklad att göra? Inte bara för att det kan vara nötter i chokladen, men oftast, när det gäller hemmagjort godis, sa är det ju faktiskt diverse nötter i? För det andra, kan jag inte första att vi har ätit bade middagar och desserter tillsammans och det aldrig har nämnt att hon är allergisk? Det hade ju varit det första jag hade sagt, eller fragat, om det är nötter i maten? Sen var jag ju självklart väldigt orolig för hur det var med henne, fy vilken angest jag hade. Sen började jag tänka igen, borde ingen komma och fraga vad det var för nagot hon at? Det tog langt efter kl 18 att pappan kom förbi. Berättade att hon var pa sjukhuset, och fragade vad det var hon hade ätit. Pistage och jordnötter berättade vi. Han sa själv, att hon borde ha vetat bättre. Jag hade trots det angest resten av kvällen och fortsatte undra hur i hela friden det hade kunnat hända. Sen far jag ett meddelande fran mamma sent pa kvällen. Dem är hemma fran sjukhuset, allt hade gatt bra och att tjejen borde ha vetat bättre men att hon hade sagt att hon inte visste att det fanns nötter i KAKAN?? Det var da jag kände att nej nu! Jag tror, att hon faktiskt sag nötterna. För helt ärligt, det gar inte att missa. Det pagar vädligt mycket i denna familjen just nu med skiljsmässa och brak, nya lägenheter osv. Om man vet sina begränsningar med allergier, kan det inte räcka med att bara äta en liiiite bit, för att fa en liiiten reaktion, för att i slutändan fa väldigt mycket uppmärksamhet fran sina föräldrar? Jag tror att det var därför hon sa till att hon hade fatt en kaka, för att jag tror, att hon inte far lov att äta choklad (av uppenbara anledningar). Att hon nog hade fatt en del skit om hon sagt att det var en bit choklad. Det är det enda jag kan tänka mig. Vad tror ni?

Asikter tack!

Nu behöver jag hjälp. Sitter här och skakar och vet inte vart jag ska ta vägen!
Grannflickorna var här idag. Alex ville ga ut och leka, visst, inga problem. Skickade med varsin pase med Nigellas fudge och Rocky road, 3 bitar av varje. Sag när dem smaskade i sig. Sen lekte de i snön, busade och hade sig. Ungefär en timme senare kommer Alec och fragar om han far aka med till sjukhuset, uppenbarligen är ena tjejen nötallergiker! Halla ja! Alltsa, det är väldigt synliga nötter i bade fudgen och rocky road. Jag är jättenervös. Tänk om hon är jättesjuk? Och jag bara väntar pa att dörren ska öppnas och nan av föräldrarna kommer in och typ slar ner mig. Men samtidigt... är man 10 ar gammal och nötallergiker, är man inte väldigt försiktig med vad man stoppar i sig? Och jag sag ju att de lekte i snön efterat, jag trodde sant kom väldigt snabbt? Usch, jag vet inte, men fyy vad jag mar pyton!

Rastlös

Ja, jag börjar bli jul rastlös! Vill fa upp gran, dekorationer och pynt nu! Men nej, jag vägrar, haha. För tidigt. Första advent och inte en sekund tidigare. Sen aker det ner pa nyarsdagen, inte en dag senare, hehe. I helgen ska vi ta itu med kakor och godis, och bara slappa. Nästa helg har Lars julmiddag, helgen efter det händer det väl kanske nat, helgen efter det är det Lars födelsedag, helgen efter det ska vi aka pa "skidsemester" och sen är det tja, julafton? Jisses vad tiden gar snabbt egentligen. Men det innebär att det snart är var, och det har vi inte nat emot! Jag njuter mest av att det inte är nan snö här än, och ganska milt väder. Tanken pa att vi hade snö redan slutet pa oktober förra aret.... NEJ TACK!

Lugn fredag

Ni vet yrseln jag har tjatat pratat om? Jag tror jag har kommit pa varför nu. Igar kände jag av halsen lite, och när jag tränade gjorde det ont i alla leder. Det gick sakta värre mot kvällen och jag trodde verkligen att jag skulle vakna upp jättedalig idag, men jag känner mig bara lite meh. Lite av varje liksom. Lite ont i halsen, lite ont i huvudet, lite ont i ryggen osv. Idag tänker jag tillbringa hela dagen hemma. Jag tror att det är det yrseln har försökt säga till mig, typ lugna ner dig ett hekto, du har en förkylning pa g. Dags att lyssna pa kroppen. Skippa träning och bara slöa idag. Smaplocka lite, ta ett bad, ligga pa soffan och läsa min bok. Mysa med barnen, kolla pa film. Ja, det hade ju kunnat vara värre, hihi.
Imorgon beger vi oss till L-thal. Jag ska lämna in min skittelefon pa reparatur, hoppas pa att fa en ny, sa att jag kan försöka byta till en Samsung istället. Lämna in Isabellas jacka. Köpte den för tva veckor sen, använt den en gang bara för att upptäcka ett 10 cm hal längs hela sömmen i armen, sa arg jag blev! Sen ska jag till Manor och se om de har OPI nagellack. Köpte mitt första i helgen och jag tror att jag byggt ett beroende redan. Sa sjukt bra nagellack! Perfekt pa alla sätt och vis. Malade naglarna i lördags kväll, och det var först igar som jag kände att det var dags att bara fixa toppen lite granna. Helt klart att jag kan rekommendera dem!
Pa söndag beger vi oss till Malin och Michael som har köpt hus, spännande ska det bli! 

Utomordentlig idè

Varje tisdag gar Alex eftermiddag i Kindergarden. Da är dem halvgrupp och gör lite andra saker. Idag fick jag den utomordentliga idèen att det är ju en perfekt dag att lata Isabella ga utan vagn till affären. Eller inte. Ungen är galen! Och jag trodde jag skulle börja grata, haha. Isabella är ju i den underbara aldern där det gar liksom inte att fa henne att lyssna, eller tvinga henne till nat, som att, ja halla handen när det kommer en massa bilar överallt. Eller säga at henne att stanna när hon springer iväg. Övning ger färdighet sägs det ju, men barnet är livsfarligt! Sen när vi kom fram till affären och jag insag vad jag hade pa listan grät jag en skvätt till. 3 paket blöjor (aktion), en kartong öl, mjölk och annat smatt och gott. Ölen fick stanna kvar i affären, den behövs ända inte förrän i helgen.

Det med blöjor... Ytterligare en sak Isabella vägrar. Jag drar mitt har och vet inte vad jag ska ta mig till med henne. Jag kan ju inte tvinga henne heller, det funkar ju inte sa. Hennes största argument är att det kommer inget pa toaletten och jag försöker förklara att det gar ju inte helt automatiskt. Men barnet vägrar toalett. Vägrar potta. Vägrar toalett-potta. Agh, vad gör man?

Tisdag

Tisdag idag och ja, jag har inget att skriva? Hehe, skönt när det inte alltid händer nat spännande. Jag har fortfarande kvar yrsel och bomullskänsla i huvudet, men eftersom jag vaknade imorse med lite täppt näsa oh kli i halsen sa undrar jag om det kanske är en förkylning pa g. Hoppas nästan det, för da hoppas jag att yrseln försvinner med den. Usch, jag är sa trött pa detta nu. Jag ville bara känna mig... normal igen! Sluta oroa mig för saker som förmodligen inte finns, sluta tänka pa saker som man inte bör tänka pa. Sluta undra varje dag om jag borde ga till doktorn. Jag menar, hade det varit sa "illa" att jag maste ga till doktorn sa hade jag nog inte behövt tveka om jag borde eller inte. Nej, dags att ta sig i kragen och börja leva och njuta igen!

5 dagar

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna säga detta, men idag är jag inne pa min 5e dag, i princip utan huvudvärk! Det kanske inte later sa mycket för världen, men testa att ha huvudvärk nagra manader pa raken sa. Lustigt nog, sen huvudvärken gick över, sa har jag fatt nan slags yrsel istället? Känns som att jag har bomull i huvudet, och känns som att jag är salongsberusad. Jag börjar tro att jag är väldigt inbillningsjuk och att det ALLTID maste vara nat fel pa mig?
Igar kväll satt jag pa soffan och var galet trött. Sen började jag tänka vad jag hade gjort under dagen. Började morgonen med att vinterfixa altanerna. Packade in palmen, syrenen och hibiskusen. Ställde iordning och ställde ner cyklarna i garaget. Sen fixade jag lunch och efter det gick jag ner och fixade i källaren. Fyllde Lars bil med 3 säckar skor och säckar kläder! Helt galet, men nu är det väck! Sa jäkla skönt. Kastade bort, och organiserade lite där nere. Kom hem och ställde mig och bakade julkakor, Mailänderli. Sen var det dags att äta middag och efter det var det dags för obligatoriska söndagsstädningen med dammsugning och moppning. Ok, jag dammsuger i princip varje dag, men pa söndagar lyfter jag upp alla stolar, bord och tar bort alla mattor. Sa avancerad är jag INTE under veckorna, hehe. Och sen satt jag alltsa pa soffan halv 9 och undrade varför jag var sa trött? Ja, det kan man ju undra...
 
 
Mina totalt hembakade Mailänderli. Annars brukar jag köpa färdig deg, men igar hade jag alla ingredienser hemma sa jag provade. Och enligt Lars blev dem super! Det enda jag tycker är lite trakigt är att man inte ser orden pa kakorna, hihi. Köpte nya kakformar, pa hjärtarna star det "Love", blommorna "Home made" stjärnorna "Best wishes" och pa dem andra kommer jag inte ihag, ha!

Julklappar- check!

Idag lämnade vi av barnen hos Oma och Opa och begav oss in till storstan för att köpa julklappar till Alex och Isabella. Vi är supernöjda med allt, hittade allt vi hade tänkt oss och lite till. Lars blev lite blek om nosen när det var dags att betala, fniss. Efter leksaksaffären strosade vi runt pa stan. Ja, vi strosade! Höll varandra i handen och strosade. Inte jagade runt barn, eller hade ögon i nacken. Jag älskar mina barn, men jisses vad det är skönt att slippa dem i nagra timmar! Jag kom hem med en MAC mascara (älska älska älska!). Jag hade ocksa i atanke att komma hem med ett Kerastase shampoo, men jag kan ärligt säga att det var min tur att bli blek om nosen när jag sag det priset... ha! Plockade pa mig ett Redken istället, ska man snala sa... (läs detta med ironi!). Pa tal om har sa har jag färgat mitt. Jätte rött. Verkligen jätterött, Och jag avskyr det, haha! Alltsa jag skojar inte när jag säger att jag vill grata varje gang jag ser mig i spegeln. Bara väntar pa att jag ska kunna färga om det, shit vilken miss alltsa.

Nu nattar Lars Isabella och jag njuter av lugnet. Sen blir det soffhäng med O'Neill och company resten av kvällen. Och vin. Och lite nötter. Mums!

Tandläkaren

Idag var en lang förmiddag. Fy, det känns inte alls rätt att släppa iväg Alex ensam till tandläkaren. Eller ensam och ensam, fröken och alla de stora barnen var ju med ocksa. Men det hade gatt jättebra. Typ. Haha. Jag bad Alex berätta om hur det var och det lät ungefär sahär "Jo mamma, jag var sist. Allra sist. Och vi fick inte äta nat förrän vi varit inne hos tandläkaren. Som tur var kunde jag äta nat när jag kom tillbaka till Kindergarden". Haha. stackarn. Pojkar och deras magar. Men om det var hans största bekymmer sa antar jag att allt annat gick bra, fniss.
Jag var ju lite osäker pa detta med tandläkare och doktor, men inser att jag maste anpassa mig till hur det gar till här. Pratade med bade Lars och L's mamma, och ingen av dem kan ens komma ihag att de nansin hade mamma och pappa med sig pa sana kontroller. Maste ju tillägga dock, att detta är bara ren kontroll. Skulle det visa sig att Alex behöver uppföljning hos doktor eller tandläkare sa far vi en rekommendation som vi sen tar med oss till varan husdoktor eller tandläkare, och da far vi alltsa följa med. Typ för vaccinationer, laga hal, fixa glasögon, ja sana större grejer.
 
Nu ska jag snart ga och sova. Lars är iväg och kommer hem imorgon. "Generalsmöte" kallas det, men när jag fragade om det är en dalig ursäkt till deras fruar för att fa supa till pa en torsdag sa sag han lite skyldig ut haha. Far se hur han mar imorgon helt enkelt. Jag passar pa att lägga mig tidigt, vi har en laaang natt bakom oss. Isabella fick jätteont i magen och sov inte manga timmar mellan varven om man säger sa. Stackarn har knappt kunnat sitta idag. Inatt hoppas vi att det gar bättre, framför allt för den lilla bakens skull.
 

Doktor och massage

Igar fick vi hem brev fran Kindergarden angaende Alex 6 ars kontroll som är i slutet av manaden. Alla "stora" barnen gar tillsammans. Och det var sa manga fragor som kom upp i mitt huvud. Först och främst sa är det trots allt ett par manader kvar tills Alex faktiskt fyller 6. Men det jag reagerade pa mest är att de ska ga dit ensamma. En fröken följer med, men med tanke pa tystnadsplikt och patientsekretess sa far ju hon inte följa med in. Alex far alltsa ga in och klara sig helt ensam. Nu är det förvisso "bara" väga och mäta, kolla syn och hörsel, sprak och motorik. Men ända. Dessutom är det inte hos "varan" doktor utan hos skoldoktorn. Jag tycker det känns alldeles för tidigt att släppa iväg Alex ensam till doktorn! Men jag skrev till L's mamma igar och fragade henne hur dem ska göra och hon tyckte inte alls att det var konstigt pa nat sätt. Uppenbarligen är det sa det funkar här? Pa fredag ska Alex dessutom till tandläkaren. Aterigen ensam.... Alla Kindergarden barn mts upp i parken i byn, sen sorteras de in i grupper om vilken tandläkare de har, och sen gar en fröken med varje grupp. Sa inte nog med att Alex ska ga ensam in pa undersökningen, det kan mycket väl vara sa att han inte ens far sitta i väntrummet med sin fröken. Aterigen tycker jag att det är pa TOK för tidigt att lata Alex ga ensam till tandläkaren! Men, det är bara till att bita ihop. Det är ju sa dem göra här... Men fy vad jag tycker att det känns jobbigt!

Ingen rast ingen ro

I eftermiddags precis efter lunch fick jag ett ryck av meh. Orkade inte, ville inte göra nat. La mig pa sängen och bara tyckte synd om mig. Sen insag jag hur jäkla bra jag hade matt av att göra allt det jag ville, och tjosan fick jag en massa energi. Jag har tömt och rensat ut och kastat bade skor och kläder som jag inte använder längre. storstädat köket, bokstavligen talat legat pa alla fyra och skrubbat, och rensat ut saker som ska ner i källaren. Sa jäkla skönt! Nu ska jag bara ta itu med den vanliga söndagstädningen ocksa, det vill säga dammtorka överallt, dammsuga och moppa golvet. Älskar söndagskvällarna pa soffan när barnen sover, lägenheten luktar fräscht och man kan slappa med riktigt gott samvete.

Imorgon är det dags för massage, Längtar! Jag och Lars har pratat lite om att det nog är bättre om jag tar det varannan vecka istället för en gang i manaden, eftersom det uppenbarligen gör stor skilland. Ska bli sa skönt! Nästa helg lämnar vi av barnen hos Farmor och Farfar, ska bli sa spännande att se hur det gar med Isabella, hihi.

RSS 2.0 bloglovin