Nu vet vi

Stackars Isabella. Hela förra veckan var hon sa ledsen och ville inte ga till KiGa. Sen kräktes hon ju, sa hon fick stanna hemma resten av veckan ända. Imorse var hon jätteledsen igen, och vi har verkligen inte haft nan aning om varför hon inte vill ga. Sa kröp det fram. Hon hade rakat ha sönder en tallrik i familjehörnan och de andra som hade lekt där hade skällt pa henne. Stackars liten! Vi förklarade för henne att det är ju sant som händer när man leker och inget att bekymra sig över. Idag kom hon hem som en ny tjej, sa glad och lycklig igen. Det är inte lätt att vara liten!

Igar var vi pa familljefest. Idag vaknade jag bakis, haha. Shit alltsa, börja veckan bakis är ingen höjdare. I helgen har vi adventsbrunch med Oma Opa, gammelfarmor och gammelfarfar och Lars moster med pojkvän. Isabella är överlycklig.

Sakta men säkert

Ja, idag akte det mesta upp. Inte för att vi har sa mycket, sa det är inte sa illa ända. Fick den bästa komplimangen av Lars, att jag har otroligt god smak när det gäller juldekorationer. Akte till affären och köpte lite mer till barnens rum, förra julen delade de ju rum sa hälften saknades typ. Nu är vi nöjda och glada och julen far gärna komma. Och lite snö. Inte överdrivet mycket, bara lagom. Fast vi har planer pa att aka pa endagsutflykter över jullovet sa att barnen far öva lite skidor, sa kommer snön inte hit sa kommer vi dit istället.

Inte redo

Idag har jag och Lars "vinter" fixat pa altanen. Ställt in trampolinen under taket, packat in träden sa att de inte fryser. Och jag känner bara, nej, jag är fan inte redo för detta! Far san angest att jag kommer att ma lika kasst som jag gjorde förra aret, men det är ju ocksa löjligt att tänka sa, för da kommer det ju att hända! Far istället satsa pa julpyntet. Extra mysigt ska det va.

Imorgon är det dags för "Zimmerli-party". Ungarna är heltaggade, och ja, det ska nog bli kul, hehe.

Stressa mindre

Sen inlägget jag skrev tidigare idag, sa har jag verkligen kämpat för att stressa mindre. Jag stressar liksom över allt. En enkel sak som att tömma diskmaskinen är nat som jag, av nan anledning gör i rekordfart, och jag förstar egentligen inte varför. Och jag har knappt nan känning om huvudvärk. Stressa mindre, och funkar inte det, da ska jag faktiskt ga till doktorn. Bli av med det en gang för alla. A andra sidan, om jag kan lindra det sa här lätt, sa är det nog inte sa svart att bli av med det. Maste bara lära mig att lugna ner mig lite. Lättare sagt än gjort, he.

Meh

Just nu är jag i en san period som jag inte orkar med mig själv. Överanalyserar allt. Hypokondri pa det mesta. Jag verkligen hatar det! Började googla pa engelsktalande terapister igar, känns som att det är det jag behöver, inte en doktor. Jag har haft galet ont i huvudet i tre dagar nu, men äntligen idag känner jag av lindring. Men vad gör jag istället för att njuta? Jo, jag gar och känner efter hela tiden om jag kanske inte har lite ont ända? Helt sjukt, haha.

Lars föreslog lite försiktigt igar att jag kanske är deprimerad. Vada liksom, jag är ju inte ledsen? Jag är bara trött. Trött pa allt Mest mig själv. Trött pa att vakna pa morgonen med hjärtklappning och handsvett och undra hur jävlig denna dagen kommer att vara. Trött pa att analysera minsta lilla grej typ Oj, sah jag precis lite suddgt, shit vad kan det vara (en ögonfrans i ögat). Trött pa att känna att jag inte har nan energi. Att jag är en kass mamma för att jag inte orkar göra nat mer barnen. Trött pa att undra varför jag inte orkar göra nat (Shit, är jag verkligen sjuk?). Som sagt, trött pa det mesta. Suck.

Ugh

Inatt vaknade vi av det härliga ljudet av Isabella som kräks. Det finns verkligen inte manga ljud som är värre än att höra kl 1 pa natten. Det var bara till att ga upp och byta sängkläder och fixa till Isabella. Här finns inget som heter 48 timmars regeln, men jag haller henne hemma idag och imorgon ända. Hon har matt jättebra idag och ätit som en liten häst, men jag tar inga risker. Dessutom är det ganska mysigt att henne hemma.

Annars är det inte mycket som händer. Jag och Alex hostar fortfarande som galningar och min hypokondri gar pa högvarv. Det ska vara JAG till att nojja över att man far huvudvärk av när man hostar en massa??? Har dessutom knappt sovit nat pa 4 nätter nu av diverse anledningar, sa det är kanske inte konstigt att huvudvärken gar pa högvarv. Usch vad jag kan bli trött pa mig själv ibland!
 
 
Bjuder pa en bild fran kalaset vi var pa. Ah vad jag älskar denna bilden!

Jag star bakom dig.

Imorse när jag lämnade Isabella i KiGa stod det tva mammor och pratade. Jag stod liksom precis bakom och hörde varenda ord. Det pratades om dessa "invandrare" som sades med väldigt äcklig ton. Usch, det är sa jobbigt när sant händer. Vill liksom skrika typ, halla här är jag! men "problemet" är att jag ser ju ut som vilken schweizare som helst. Och visst hälsar de pa mig precis som vanligt.Om de bara visste att jag är en av "dem". Ofta säger jag till Lars att jag nästan önskar att man kunde se pa mig, typ annan hudfärg eller sa, sa att jag inte sitter fast i detta mittemellan. Typ jag är en invandrare, men en "bra" sadan. Ja, det far jag höra när det kommer fram att jag är fran Sverige, da blir folk sa glada och jag känner mig som typ ett djur pa zoo, suck.

Host!

Bade jag och Alex har akt pa nan halsgrej, fy tusan vad vi hostar och har oss. Alex värre än mig eftersom han redan har sin "astma" och det blir alltid jobbigare när han är sjuk. Jag hostar sa jag nästan storknar och far huvudvärk, sjukt jobbigt. Men, jag har inte ont i halsen, alltid nat, det bara kliar nat sa fruktansvärt!

Igar trotsade vi dock hostan och bakade julkakor. Det känns sa himla skönt att ha allt bakande över, julklappar avklarade och ja, julstress, vad är det för nat? De julklappar som inte är inhandlade än är planerade, och de tar vi som de kommer, ungefär när vi rakar passera just den affären. Ah, nu börjar jag längta! Vi köpte varsin adventskalender till barnen och Alex är sa rolig, han har gjort en nedräkning till när han far öppna den. Nedräkning till nedräkningen haha!

Julklappar

 
Hoppas pa tva nöjda och glada barn pa julaftonsmorgon.
 

Julklappar

Idag lämnade jag och Lars av barnen hos Oma och akte in till Basel och köpte julklappar till barnen. Alltsa, det blev lite mycket, haha. Det var sa pass att det nästan kändes pinsamt att betala för att alla glodde sa mycket? Naväl, jag tror och hoppas att barnen blir glada iallafall. Det är nagra smaksaker kvar som jag skulle vilja köpa om jag ser det, men mesta är klart. Aven Lars systrar är klara, och vi vet vad vi ska ge till Oma Opa och Grossmami och Grospapi. Skönt att ha det klart sa slipper man tänka pa det. Har insett att det finns inte sa mycket tid kvar, vi har nat varje helg fram till julafton. Först ut nästa helg är det Zimmerli fest, helgen efter det ska vi ha julbrunch här hemma, helgen efter det ska vi hem till Lars mamma (ahem) helgen efter det har Alex aterigen handbollsturnè och helgen efter det firar vi jul med Lars pappa och familj, och ja, sen är det julveckan! Helt galet.

Tandläkaren

Kl 7 imorse var det dags för Isabella att ga till tandläkaren. Egentligen skulle hon ha varit där förra veckan, men att sitta i ett väntrum med 20 andra ungar och typ noll organisering, nej, det misstaget gör jag en gang. Eftersom den andra tandläkaren ocksa gett henne san tandläkarskräck (Ah vad arg jag är!!!) sa bestämde vi oss för att göra sahär. Och det gick jättebra. Eller bra och bra, "självklart" har hon samma tänder som Lars och Alex, väldigt djupa och bada dessa tänder (kindtänder i underkäken) har pabörjan till karies sa tyckte tandläkare att vi ska göra samma sak som med Alex, nämligen försegla tänderna. Vi har tid om en manad, och det far helt enkelt ga som det gar. Isabellla var sa duktig, mot slutet satt hon med darrande läpp och tarar i ögonen, MEN hon gjorde det galant, och vi är sa stolta! I eftermiddag gar vi till leksaksaffären, när man är sa duktig förtjänar man en present!

Sen sist

Ja det gar ganska langt mellan gangerna här nu, men sa blir det ibland. vad har hänt sen sist? Vi firade Lars mormors 85ars dag igar. Femrätters middag är aldrig fel, och barnen var i sitt esse, framförallt Isabella. hon älskar sin Urgrossi sa mycket att det nästan är löjligt. Hon satt i knät ungefär hela kalaset och var sa nöjd. Hon babblade och charmade alla. Alex lag mest pa en stol och hade ont i magen stackarn.
Idag var vi ocksa pa kvartsamtal för Isabella och nej, inget nytt där heller, allt var ungefär precis sa perfekt som vi trodde. Nästan bättre.
Alex har tappat en tand till och nu är allt bra. Och ja, en massa annat har ju hänt ocksa, men inget jag orkar skriva om nu. Ville egentligen mest bara säga hej. Hej!

RSS 2.0 bloglovin