Precis vad han behöver

Idag är första dagen pa Alex pasklov, och vi har en helt underbar morgon! Barnen är lugna och leker och busar, tittar lite pa TV och leker lite mera. Jag haller pa i tvättstugan. Lycka är att kunna hänga ut tvätten och lata den torka ute!

Helgen har varit perfekt den med. I fredags kom Oma och Opa hit pa middag, och efter middagen sa begav sig Lars och Opa iväg pa vin provning. Barnen somnade som tva stockar efter att Oma och Opa akte hem, och ja faktiskt passade jag ocksa pa att lägga mig tidigt, kände mig inte alls tip top under hela fredagen. Ja, ocksa var det ju fredag förmiddag ocksa, hihi. Alex hade OL med handbollen och pratade hela morgonen om att han ville leka med I pa eftermiddagen. Eftersom det var Lars som hämtade Alex efter orienteringen sa jag at honom att se om de kunde bestämma nat. Joda, när Alex kom hem berättade han jätteglad att han minsann skulle hem till I klockan 2. Alex var sa glad, första gangen som han leker hemma hos nan utan att jag och Isabella är med. Bestämde med I's mamma att Lars hämtade Alex kl 5, inga problem. Och oj vad jag älskar omradet de bor i! Det är som jag sa till Lars, inte bara vet jag nu att jag vill stanna i byn, nu vet jag var i byn, haha. Gick förbi ett hus som var sa jävla snyggt. Var tvungen att ringa Lars och berätta om det, kände mig svart i ansiktet av avundsjuka, haha. Väl hemma hann vi knappt innanför dörren förrän telefonen ringde. Det var A som undrade om Alex var hemma, hiih. Sa till honom att tyvärr är Alex hemma hos I. Och japp, när Lars hämtade upp Alex hos I, sa var A ocksa där. Sa jäkla goa ungar!
 
Lördag morgon begav vi oss till simhallen. Lars simmade och jag busade med barnen. Helt underbart sa hade vi i princip hela stället för oss själva. Nagra simmare, nagra aquajoggare, men det var allt. Alex passade pa att öva pa att bade dyka och simma. Eftermiddagen tillbringade vi ute pa altanen. Städade och fixade, jag putsade fönster och gjorde rent persienner. 
 
Igar hade vi egentligen planerat att aka och vandra, men Alex och Isabella ville sa gärna aka till Zoo, sa det fick bli det istället. Underbart väder, nästan 25 grader, och smockfullt pa Zoo saklart, hehe. Lejonen hade fatt ungar, sa jäkla gulliga! Jag har egentligen problem med Zoo och Cirkusar, men med tanke pa omständigheterna, maste jag säga att Zoo Basel är väldigt bra!
Efter Zoo begav vi oss hemat och fortsatte att fixa lite ute. Lars gjorde rent grillen och lät den brinna av lite. Oh vad gott det luktade, och vad sugen jag blev pa grillat, men nej, det känns lite väl tidigt att starta grillsäsongen redan. Igar kväll var vi trötta, hehe.
 
Idag tar jag barnen till Skogslekplatsen i eftermiddag, sen gar vi till affären och handlar det sista vi behöver inför Sverige. Barnen längtar redan hem, haha!


Orkar inte

Ja, det är sa jag känner just nu. Orkar inte nat. Vill inte nat. Riktigt dalig dag. Den började liksom redan kl 7 imorse, och ungarna började braka med varandra. Jag blir galen pa deras brak! Alex har dessutom just nu en väldigt vriden familjesyn, som jag hoppas han blir av med snart. Vid halv 8 var jag i upplösningstillstand, och skällde pa dem bada ordentligt. Helt ärligt vad elaka dem kan vara mot varandra. Fast mest elak just nu är Alex. Isabella kan inte göra nat utan att han star brevid och säger hur dalig hon är, hur fult hon ritar osv. Han gjorde likadant när I var här i onsdags, vet inte alls var han fatt det beteendet fran?? Definitivt inte hemma, för vi gör allt för att upmuntra barnen.
Naväl, i eftermiddag beger sig Alex hem till I, sa jag och Isabella är ensamma igen. Imorse hade han Orientering, och ikväll kommer Oma och Opa pa middag. Pa nat sätt ska vi nog överleva denna dagen ocksa.

Framsteg gör vi dock ocksa. Isabella har äntligen kommit över sin toaskräck! Alltsa, det gar inte med ord att förklara lättnaden!

Skogslekplatsen

Idag hade jag tänkt ta med barnen till lekplatsen i skogen och spendera eftermiddagen där. Ja, det var fram tills telefonen ringde för en stund sen och det var Alex kompis fran KG som fragade Alex om de kunde leka. Sa himla gulligt! Efter att Alex lagt pa telefonen fragade jag vad dem bestämde, och ja, ungen var sa upphetsad att han redan glömt, HA! Jag ringde tillbaka och gjorde ordentliga planer med I's mamma, sa om en stund beger vi oss och hämtar upp honom vid KG. Alltsa, detta är sa gulligt att jag var tvungen att ringa Lars pa jobbet, fniss! Och ja, skogslekplatsen far vi ta en annan dag helt enkelt.

Nöjd

Imorgon har jag och Lars varit gifta 5 ar, helt galet. Men, jag gav honom hans present redan förra veckan efter min massage. Hans present var nämligen massage ocksa. Igar gick han pa sin första 1 timmes massage, och han kom hem och sag ut som en ny människa! Jag är supernöjd med min present eftersom det är nat som gynnar oss bada. Mar Lars bra, da mar jag bra! Nu hoppas vi pa att det släpper meri ryggen nästa gang, och att det inte behöver ga sa langt som op. Haller tummarna!


Stress?

I nagra dagar nu, har jag ju som jag nämnt, haft ont i kroppen. Det är riktigt irriterande, för jag känner mig nästan handikappad. Nu börjar det dessutom även göra ont i fingrarna?? Lars är helt övertygad om att det är stress, och jag hoppas att han har rätt. Det böörjar bli lagom irriterande det här.

I helgen bokade vi hotell. Europapark! Vi har inte berättat det för Kottarna än, utan vi packar bara in dem i bilen och aker. Vi är ju i Sverige 2-5, osndag till lördag. Sen aker vi till EP 9-10, alltsa onsdag och torsdag. Alex kan ju atminstone inte klaga över att han inte gjorde nat pa sitt pasklov. Veckan efter fyller ju bade han och Andy ar, sa vi har 2 kalas att ga pa, Andy aker vi hem till pa langfredagen, sen har Alex sitt kalas pa söndagen. Eller nej, vänta lite... Alex har sitt kalas pa söndagen efter EP, alltsa den 13 april, och Andys har sitt pa langfredagen... SEN har vi en paskbrunch för familjen pa annandag pask. Hjälp vad mycket att komma ihag, haha. Lars kanske har en poäng med det att jag är lite stressad. Bara lite...

Det gav med sig

Efter en varm dusch och en promenad till affären madde jag mycket bättre än imorse. Det vill säga tills jag tappade bort Isabella i affären. Igen. Shit vad irriterande hon är med att springa bort nu för tiden! Ungen är liksom inte rädd för nat, och efter att jag letat efter henne i affären i 10 minute ringde jag Lars i panik. Snacka om att jag blev arg när jag sag tva sma Isabella fötter sticka ut fran provrummet....! Barnet stod brevid mig, jag böjde mig ner för att ta upp ett paket med wraps, sen var hon borta. Det är ju sjukt vad snabb hon är! Vi har pratat om det manga manga ganger att hon inte far göra sa, men det verkar inte alls ga in. Värsta är ända när hon springer iväg pa garden. Nej fy, jag hoppas verkligen att hon slutar med dessa dumheter snart!
 
Eftermiddagen har vi spenderat inomhus. Jag stängde ner persiennerna, och sen har vi varit inne hela dagen. Det behövs ibland, och jag fick tid till att bade vila, och storstäda hela lägenheten. Sa skönt, var deprimerande att vakna upp imorse till stöket. Nu är det rent och fint igen. Efter maten begav jag mig pa en PW, extra skönt efter en dag som denna.
 
Idag kom ocksa ett efterlängtat paket med posten. Isabella är sa glad.
 
 
 
 
Alltsa, Anna och Elsa har varit med oss hela dagen, haha. När Isabella skulle lägga sig satte jag dem fint i hyllan brevid sängen. "Nej mamma, dem är rädda för spöken!" sa Isabella, och förklarade att dem var tvungna att sova med henne, fniss. Ja, da far dem väl det da.
 
 

Men gud

Jag läste igenom första meningen fran mitt blogginlägg igar, och gör en ordentlig facepalm, haha. Men, den bjuder jag pa, haha!
Idag mar jag inte som jag förtjänar. Vaknade inatt av migrän och var tvungen att ga upp och ta tabletter. Sen har jag lagom bakishuvudvärk pa det, tack för den liksom. Känner mig lite överkörd av en bil, men jag far helt enkelt skylla mig själv. Vinet var gott atminstone, he.

Isabella är helnöjd med sitt kalas. Och sina presenter. Nu har hon i princip ett fullt hus. Och det är inte bara Isabella som tycker om huset, var helt underbart att se Oma och Lars moster ligga pa golvet igar och leka med Isabella. vi började med kakor och tarta, och det tog inte lang tid efterat som Lars pappa med familj begav sig. Da ändrades stämningen helt vill jag lova. Vi föreslog till Oma och Opa och Lars moster och pojkvän att de kan stanna pa pizza, och det ville dem gärna, sa Lars gick iväg och handlade. Alex och Isabella älskade att ha sa mycket folk runt bordet, och det var verkligen jättemysigt. Oma och Opa stannade till klockan var närmre 8, och barnen somnade som tva stockar. Det gjorde jag ocksa i Lars knä, ha. 
 
Nästa vecka beger vi oss till Sverige. Ser ut som att vi far gräva ut lite vinterkläder, min väderapp visar 2 grader, brr! Hoppas det hinnar ändra sig lite iallafall. 
 
 
 
 

In vinoi veritas

Ja, som rubriken säger, sa borde jag inte blogga idag. Men vi alla gör misstag.

Idag har vi firat Isabellas 4 ars dags. Det är sa manga som sger Shit fyra ra reda, medan jag tänker "bara 4 ar??" (som jag sagt tidigare). Usch, detta med alder I helgen hände det som inte ska hända. Öppnade FB pa lördag morgon och allt kretsar om samma person. Miv fB vän är död. Inte manga ar äldre än mig, gar hon och lägger sig pa kvällen och vaknar inte upp igen. Ett blodkrär i huvudet har brustit och vips, borta. Lämnar en man och tva pojkar efter sig. Sa jäkla sjukt. Har fatt mig och Lars att tänka efter. Vi ska ta alla vara lösenord och lägga i ett förslutet kuvert. Just in case. Kanske finns manga därute som delar lösenord med varandra, men varje gang Lars vill berätta sitt lösenord haller jag för ören. Bara för att vi är gifta behöver vi inte dela allt. Men, OM shit happens, är det ända bra att veta... Japp, jag har druckit för manga glas vin för tt blogga, helt ärligt, men ibland kanske det behövs? Har sa mycket skit som jag egentligen vill släppa ut. Men detta räcker för idag, hehe.

Gar bara inte

Sitter med träningskläder pa. Men nej, jag hittar varken ork, lust eller motivation. Sa da skiter vi i det. Sa far man göra ibland. Har en massa grus i ögonen känns det som, ser suddigt, galet irriterande.

I eftermiddag beger vi oss till L-thal och köper skolväska till Alex. Sen kör Lars vidare till jobbet och jag stannar kvar en stund i L-thal med barnen. Skönt att bara spatsera runt lite, och bonus för barnen att aka bussen hem, det älskar dem .Ska bara fa ut gruset ur ögonen först.

Födelsedagsgrisen

Igar var det Isabella födelsedag. Vet inte hur manga ganger jag hörde "Oj, redan 4 vad tiden gar snabbt!". Medan jag hela dagen tänkte, BARA 4 ar, har hon inte varit hos oss typ... alltid? Tänker pa att hon BARA varit här 4 ar känns helt galen!

Hon fick sitt efterlängtade Playmobile hus. Och hon älskar det. Vet inte hur manga timmar hon lekt med det redan, helt underbart att se. Fast hon är lite bekymrad över det faktum att hon inte har kök, badrum och sovrum till mamma och pappa. Vilken tur att jag vet vad som kommer att komma hit pa söndag da.... Hon fick ocksa "Brave" som vi tittade pa igar kväll, jättesöt film! Nu väntar vi ocksa pa ett paket fran Disney store. DET ser jag fram emot!

Idag är det handboll och Alex har redan bestämt att A ska följa med oss hem igen, hhe. Jag papekade att det far han ju diskutera med B, A's mamma. Jag har absolut inget emot att Alex tar med sig kompisar hem.

Men nu ska jag kasta mig i ett bad, sen beger vi oss till affären.
 
 
 

Inte sa langt ögat kan na

Behöver Alex glasögon. Alltsa, jag blir nästan irriterad över hur jobbigt det varit för Alex sen sist han var hos doktorn och vi har förberett honom pa att han kanske behöver glasögon. Barnet har perfekt syn enligt hans riktiga doktor.
Med Isabella gick det... sadär. Hon vägrade helt enkelt göra nat. Precis vad jag och Lars hade räknat med. Vill hon inte sa vill hon inte, och när det gäller sant är hon väldigt bestämd. Samma sak hos tandläkaren. Vi fick en liten tillsägelse över att vi inte ska typ lata henne köra över oss och sa vidare och att vi maste vara hardare med henne, men jag tar det med en stor nypa salt. Jag tycker inte att det gar att jämföra hur hon beter sig hos doktor eller tandläkare eller andra personer med hur hon beter sig hemma. För hemma försöker hon verkligen inte köra över oss. Som sagt, en stor nypa salt pa den tillsägelsen!

Mandag

Mandag morgon och solen skiner, kan det bli bättre? Vädret är helt otroligt denna veckan, gar fran 19 grader upp till 21. Sen att det sjunker ner ordentligt i helgen, det väljer vi att inte tänka pa just nu, hihi.
I eftermiddagen beger i oss som sagt till doktorn. 4 och 6 ars koll för barnen och stelkramp för Alex. Han pastar att han inte är alls nervös, heh. Men innan dess ska jag hinna träna, och ga till affären. Hoppas att kroppen känner sig bättre efter träningen, har fortfarande galet ont i lederna? Axlar, armbagar, knän och fötterna. Har ingen aning om vad det kan vara, men hoppas att det gar över omedelbums!

Söndag

Vilken underbar dag det har varit. Vi drog iväg tidigt imorse för lite vandring och picknick, begav oss upp i Jurabegen. Jättefint, jättemysigt.

 
 
 
Vi var uppe pa 1000 meters höjd, sa det var fortfarande en del snö och sjön var is, men stralande sol, sa det var ända varmt. Vi kommer definitivt att aka hit igen i sommar!
 
Väl hemma stannade Lars och barnen ute och fixade lite pa altanen medan jag var hemma och fixade söndagsstädning. Alltid lika skönt med en ren och fin lägenhet pa mandag morgon.
 
Nu är det dags att säga godnatt till barnen, sen blir det soffhäng resten av kvällen.

Underbart!

Snacka om att jag fick en trevlig "överraskning" imorse när jag tittade pa vädret för veckan som kommer.

 
Perfekt vecka helt enkelt! Och full vecka. Imorgon ska vi till doktorn med Alex och Isabella. Alex ska fa en spruta och kolla om han behöver glasögon. Isabella ska kolla ögon och hörsel, MEN vi har inga förhoppningar om att hon gar med pa det, haha. 
Pa tisdag eftermiddag kommer Alex och Isabellas kompisar hit pa prinsessmuffins. Det är ju trots allt inte vilken dag som helst. 
Pa onsdag ska jag sitta barnvakt till L hela eftermiddagen, sa vi gar tillsammans till handbollen och sen stannar hon hemma hos oss resten av eftermiddagen. Alex är överlycklig, haha. Pa torsdag är det dags för massage, skönt! Pa fredags aker vi och köper ryggsäck till Alex Alltsa det är helt galet, men vi kommer att betala ungefär 2200 kronor. Helt galet. Men jag älskar den. Tittade och kände lite pa den igar, och ja, det känns bra, även om det ligger lite i överkant. Men jag kollade även pa andra ryggsäckar, och även den skitigaste ryggsäcken gar pa drygt 1000 kronor. 
Pa lördag blir det städning och pa söndag blir det KALAS, hihi.
 
 

Gäsp...

Inatt har Lars varit iväg igen. Vet inte om det är nan slags försvarsmekanism som kickar igang när jag är ensam med barnen, men jag sover sa jäkla daligt. Eller sa beror det pa att jag delar säng med tva människor som vet hur man ska ta upp alla plats. Jag typ balanserar pa en liten kant. Vid 2 vaknade jag dessutom och hade en galen huvudvärk, sa jag fick ga upp och ta en tablett. Idag är jag trött! Sen hjälper ju inte dagen att Alex började braka med mig, som vanligt pa morgonen. Men det är lustigt, har hört fran en del andra mammor med bade äldre pojkar och pojkar i Alex alder att det är nat med 6-7 ariga pojkar och en slags jag tycker inte om mamma fas. En pojke hade till och med sagt till sin mamma "Du kan ga och dö nu, jag behöver inte dig mer." Phew, riktigt sa langt har inte det gatt här hemma- än!

Men nu ska jag fixa tvätt, stryka, göra vafflor och gärna ta ett bad. Skippar träningen (suck) eftersom jag fortfarande känner av huvudvärken. Nästa vecka ska det bli stehart, Zumba och jag ska börja med PW igen. Ingen ursäkt!

RSS 2.0 bloglovin