Stress

Jag vet inte varför, men just nu stressar jag över allt (och inget!). Har svart att se det positiva i saker och ser bara det negativa. Sjukt jobbigt! Vet inte om det är huudvärk tillsammans med ont i ryggen som sätter mig i en svacka, men jag hoppas verkligen att det gar över snart.

Idag gick jag till Alex handboll med tva barn och kom hem med 4, haha. Det var dock en väldigt mysig eftermiddag, jag gjorde vafflor till barnen (galet uppskattat!) och Alex spelade PS med A medan Isabella tittade pa film med S. S är det verkligen en san rar flicka, och hon och Isabella kommer väldigt bra överens. A börjar känna sig väldigt hemma här ocksa, idag när jag stog i köket kom han ut flera ganger och boxade mig i baken, haha. Lars höll pa att garva ihjäl sig när jag berättade.

I helgen blir det inget annat än ommöblering. Sa skönt det ska bli!

När det inte funkar längre

Jag har länge, av olika anledningar känt mig väldigt stressad i hela kroppen. Vaknar pa morgonen med hjärtklappning och huvudvärk, handsvett och dyligt. Gar runt hela dagen i ett moln av stress ungefär, och jag som alltid haft ordning och reda pa saker och ting känner att jag ibland nästan tappar kontrollen.

Det jobbigaste är att barnen brakar sa mycket med varandra! Alltsa, det är fran morgon till kväll. Visst tycker de om varandra ocksa, men när de väl börjar braka sa är det sa jäkla jobbigt. Igar satt jag och Lars ner och pratade om hur vi ska göra, och det finns bara en lösning. Det är dags att ge upp varat kontor *snyft*. Alex far flytta in där, och barnen far ett rum var. Dela lite pa dem och se till att de far varsinn fristad sa att säga. Lars far flytta ut i vardagsrummet med sin dator, och eftersom Isabella kört ut mig fran kontoret för nagra veckor sedan ända sa är det ingen större ändring för mig. Isabella far ha "sin" dator pa sitt rum. Vi inser liksom att tiden kommer väldigt snart att barnen behöver varsinn dator. Helt galet.
Pa lördag beger vi oss till IKEA och köper ett skrivbord till Lars och ett till Isabella, sen börjar vi sakta med projekt flytta runt. Detta känns riktigt bra!
 
Nat som ocksa kändes riktigt bra var telefonsamtalet jag fick i morse. En av mammorna fran Alex Kindergarden ringde. Först undrade jag vad i hela friden Alex har hittat pa, men hon ringde bara för att säga att jag uppenbarligen gjort den bästa födelsedags znunin nansin! Helt surrealistiskt telefonsamtal, där hon prisade mig till skyarna, berättade att barnen hade kommit hem i fredags eftermiddag (hon ringde för manga andra mammor) och sagt berättat om "ananasen" och varit helt uppspelta över den. Jag vet inte om det gar att första hur jag madde efter det samtalet! Oj alltsa, det kändes SA HIMLA BRA!

Party

Idag har Alex sitt födelsedagsparty i Kindergarden. Konstigt sahär typ 2 veckor efter födelsedagen, men sa blir det när man fyller ar pa ett lov. Jag har länge klurat pa vad jag skulle göra som han kunde ha med sig. Det har blivit väldigt kostmedvetet i KG (jättebra!) och allt sött, kakor, glass och sa vidare (förra aret gjorde jag ju cakepops) är "förbjudet". Efter lite tänkande och gogglande blev detta resultatet.

 
Alex var helt överlycklig när han kom upp i morse och sag vad jag höll pa med. Han var sa glad och stolt och fragade manga ganger "Mamma, gör du verkligen detta för mig, mamma, aaaah".När vi kom fram till KG (den var TUNG sa jag fick bära den dit, hah) var Alex helt stollig och ville visa upp den för alla "Titta vad min mamma har gjort!!!". Ja, idag känns det väldigt bra i mammahjärtat.

Sa mycket bättre

I förmiddags tog jag chansen och skrev ett meddelande till L's mamma angaende sakerna som diskuteras i KG. Jag höll pa min magkänsla och fragade om det möjligen är sa att de haft ett dödsfall i familjen över pasken. Självklart var det ju sa! Stackars L har uppenbarligen tagit det väldigt hart, och jag lovade att jag skulle förklara ordentligt för Alex hur det ligger till, nu när man vet hela historien. Och japp, det funkade, idag har han ocksa matt bra igen.

I söndags pa grillningen sa fick vi ju höra om en ny flicka, S, skulle börja pa handbollen. Efterat följde de med oss hem, och det funkade sa galet bra, alla tre barnen älskar varandra! Isabella har tjajat hela kvällen om att hon vill att S ska komma hit och leka igen, och ja, hon har tur för nästa vecka följer hon med oss igen. Tillsammans med L, lovade hennes mamma att jag skulle ga med henne dit och hem. Kan bli intressant det där, hehe.

I början pa maj har vi ett bröllop att ga pa. Noll motivation och jag har skitsvart för att hitta en klänning. Kände mig ganska lugn med att dra pa nat av det jag har tills Lars slängde ur sig att han ska dra pa sig värsta kostymen. Jag har letat och letat och letat (svart utan motivation). Till slut fick Lars nog (har liksom försökt hitta bästa billigaste- varför lägga pengar pa nat sant??) och sa att han betalar den. Helt plötsligt öppnade sig en heeeelt ny värld, haha. Sagt och gjort, har klickat hem tva stycken som jag ska prova:

Hoppas att nan av dem ser lika bra ut pa mig som pa provdockan, haha. 
 
 

Men suck!

Stackars Alex haller pa att ga i bitar sa som han oroar sig över vad han fick höra igar. Problemet med Alex är att han lyssnar inte pa vad jag och Lars säger, när det gäller sana här saker sa blir han helt besatt. Ska prata med L's mamma i eftermiddag och se om hon kan göra nat. Självklart tycker jag att döden är nat vi ska kunna prata om, men jag tycker samtidigt att det är nat som 6aringar inte ska ga runt och skrämma varandra med! Och pratar de om det sa kommer väl sex och andra saker upp ocksa, haha. Alltsa, jag är inte beredd pa sant här redan, haha! Men som sagt, far kolla med L's mamma om hon är likadan hemma, eller om det är nat som hon bara gör i KG. Jag vet själv att jag hade velat veta om Alex gar runt och pratar om saker som han inte vet nat om, sa att jag kan fanga upp honom och prata med honom om det!

Hur har ni gjort med era barn och sana här fragor?

Tankar om döden

Idag kom Alex hem fran Kindergarden med tarar i ögonen, kastade sig i mina armar och sa "Mamma, jag vill inte att du ska dö". Stackars barn var helt förstört! Uppenbarligen har L berättat en massa saker för de andra barnen idag. Whyyyyy liksom? Försökte sa gott jag kan att förklara för Alex att det är verkligen inte nat som han behöver bekymra sig över, och det funkade. Sen gick han tillbaka till KG och kom hem lika förstör igen. Da har L aterigen sagt saker som gjort honom ledsen. Aterigen försökte jag svara pa hans fragor (sa gott jag kan!) och aterigen var det ok. Pa eftermiddagen kom Alex ut och L var ocksa ute, och ja det tog inte lang tid innan han kom jätteledsen igen. Han ville inte äta middag eller göra nat för att han madde sa daligt. Alltsa varför maste denna tjejen halla pa sadär? Nu ar vi äntligen lyckats prata med Alex och lugna ner honom (och förklara att om han inte äter, da dör han, haha). Men fortsätter det, da tar jag med honom till kyrkan. Finns liksom inget bättre ställe att ställa sina fragor om livet. Lars är helt emot idèen, men det struntar jag i. Och ja, slutar inte L att jävlas med Alex sa tar jag ett snacka med hennes mamma. Vissa diskussioner tycker jag att det räcker att vi har med Alex, typ.

Lugnet lägger sig

Klockan är snart halv 9. Isabella ligger fortfarande och sover, och jag har orecis vinkat av Alex. Första dagen i Kindergarden efter lov i 3 veckor, han var galt taggad! Han längtade sa mycket efter att fa träffa sina kompisar.

Vilket lov det varit da. Sverige, Europapark, badhuset, ja det har varit nagot nästan varje dag. Födelsedagskalas och middagsbjudningar. Det ska bli sa skönt att komma tillbaka till vanliga rutiner igen!

 
Langfredagen tillbringade vi hemma hos Lars mormor och morfar, Andy fyllde ar. Vi tittade pa diabilder och skrattade, haha. Helt underbart. Kollade pa gamla foton, Svärmor som barn, eller när hon precis träffat Lars pappa. Ha. Säger inget om dem bilderna, hah.
 
I lördags akte vi in till L-thal för att handla mat. Herrejisses vad folk. Kaos. Men vi överlevde. Precis efter lucnh fick vi, ungefär väntat oväntat besök, farmor och farfar kom förbi med paskpresenter. Vi passade pa att ge bort en hel del barnsaker till barnens kusiner bättre att de hamnar nanstans än star här hemma. Ocksa vill Isabella sa gärna ha en trampolin.... 
 
I söndags (bilderna ovan) begav vi oss till grannbyn och grillade med vänner. Vädret var sa perfekt det bara kan vara, ja hela dagen var perfekt. En av flickorna som var där hittade Alex direkt, och de lekte hela dagen. Sen kom vi pa att hon ska börja handbollen pa onsdag, gissa att dem blev glada över att kunna fortsätta vänskapen! 
 
Igar hade vi Lars mamma, Paul och mormor och morfar över pa paskbrunch. Jättelyckat och alla var sa nöjda och glada. Nu känner jag att denna helgen som kommer vill jag spendera med min familj, min lilla familj, och ingen annan, hehe.

Inga problem

Ibland undrar jag varför man lägger tid pa att bekymra sig över saker man inte bör. Isabellas potträning till exempel. För drygt 3 veckor sedan bestämde hon sig för att hon är klar med blöja, och faktiskt kan kissa pa toaletten. Bara sadär. Inte en enda blöja har använts sen dess, inte ens pa natten. Och inte en enda olycka har hänt heller! Helt otroligt. Ungefär samtidigt bestämde hon sig för att det är klart med kvällsflaskan, och nu dricker hon ett glas mjölk istället för välling. Hon börjar bli sa stor, och det är sa manga bekymmer som lättat fran vara axlar.
 
Bättre sent än aldrig bjuder jag pa bilder fran Europapark. Vi hade verkligen tva helt fantastiska dagar med underbart väder och tva barn som uppträdde helt exemplariskt!
 
 
 

Ugh

Trött stressad och ingen lust. Det är ungefär sa jag känner just nu. Har en massa bilder fran Europapark att visa, en massa tankar att dela med mig av, men jag hittar bara inte lusten? Gar runt med en konstant känsla av stress varje dag, det är sapass att jag till och med stressar när jag sover, i mina drömmar. Vaknar pa morgonen och är mer stressad än när jag gick och la mig. Nej, dags att hitta en väg ur denna spiralen, det är säkerligen inte nyttigt för kroppen att ma sa här knäppt?

Pasklov

Oj vilket pasklov det blir för Alex. Vi har knappt hunnit hem fran Sverige innan det är dags att packa resväskan igen, imorgon bär det av till Europapark. Idag öser regnet ner, men det är varmt i luften och helt underbart. Skönt att ha en slappedag sahär mitt i flängande fram och tillbaka.

Igar hade Alex handbollsdag hela dagen. Det är handbollsvecka i byn, och det inleddes med knattarnas heldag. Alex hade jättekul, jag och Isabella mindre kul eftersom vi fick ga fram och tillbaka och hämta och lämna. Pa eftermiddagen bestämde vi oss för att stanna de sista 90 minuterna istället för att flänga igen. Isabella tyckte det var supertrakigt. Sen kom Alex när han var klar och berättade glatt att han minsann gar hem med A efter handbollen...! Alltsa, det barnet ibland, haha! Varför satt vi där i 90 minuter när han inte ens skulle med hem. Lars hämtade upp honom pa kvällen, och sen somnade kottarna gott .Längtar galet mycket efter imorgon, hihi. Och hotellnatt. Och hotellfrukost. Mumma!

Packat och klart

Japp, vi är i princip helt klara, allt är packat förutom tandborstar, harborste och smink, alltsa sant som vi behöver imorgon ocksa. Alex fragade varför vi inte aker idag istället eftersom vi är klara, fick förklara för honom att det inte gar att aka andra dagar än dem man har bokat, hehe.

Lars är just nu pa möte med banken. Det är lustigt, de ringde häromdagen och sa att han har arbetat sig upp till att vara en vldigt bra kund hos dem och att dem gärna ville att han skulle komma pa möte, haha. Det är lustigt, för vi har pratat om det ett tag att vi ska ringa och bara kolla hur vi ligger till med hus och lan och sant, och nu kan han ju passa pa. Spännande!

RSS 2.0 bloglovin