Vilken helg!

Denna helgen har varit helt fantastiskt. Började med i fredags morse. Lars skulle dra ut tva visdomständer och vi hade planerat en lugn helg med mycket smärta. 45 minuter var ingreppet planerat sa döm min förvaning när Lars ringde 10 över 8, 10 minuter efter bokad tid och sa att det redan var klart.In och ut och inga problem. Fredag eftermiddag blev en lugn en och pa kvällen at vi raclette och satt ute och njöt av vädret. 30 plus hela helgen, helt galet. Lördag morgonen begav vi oss till en möbelaffär, samma ställe vi köpte vart köksbord pa. Skulle nämligen spana in matchande sideboard. Kollade pa internet för att vi ville mäta och da hade de satt ner den ordentligt. Slutade med att vi köpte den haha. Inte direkt en planerad utgift, MEN, den skulle lyftas ur sortimentet sa det fick bli som det blev. Ingen oxfilè denna manaden, hehe. Eftermiddagen tillbringade vi vid poolen och grillade pa kvällen och njöt av ytterligare en fantastisk sommar kväll. Igar blev det en utflykt till Isabellas skog, alltsa den de besöker varannan vecka i KiGa. Hon var sa stolt och visade alla saker. Efterat blev det badet... igen, hehe. Gäller att njuta sa gott det gar! Idag har Alex skola i eftermiddag till 3, sen kommer han hem, da beger vi oss direkt till badet, sen kommer Lars dit kl 6 och simmar medan Alex har simskola mellan 18:20-19.05. Jag och Isabella beger oss hem och lagar en sen middag. Mandagar och tisdagar är langa hemma hos oss, hehe. Men, nu börjar nedräkningen. Mindre än 3 veckor kvar till Italien. Ahhhhh vad vi längtar!

Ansvar

Igar lyckades Alex (inte för första gangen) att glömma läxan i skolan. Inga problem, da far han göra dubbelt idag och be om ursäkt till fröken. Paminde honom imorse om att be om ursäkt och ta med läxan hem. Vid lunch fragade jag om han hade bett om ursäkt och det hade han gjort, och läxan skulle han ta hem i eftermiddag. Och lyckades glömma det. Igen. Denna pojken är sa tankspridd att det inte är sant, och har en bra (väldigt dalig) ursäkt till allt. Paminner väldigt mycket om sin far. Förklade fint för honom att det är ganska enkelt, ingen TV, tablet eller nat tills han har gjort all sin läxa, och efter att ha fragat Lars om rad sa fick Alex helt enkelt möjligheten att springa tillbaka till skolan. Efter manga tarar (efter att jag tagit bort TV, inte för att springa till skolan) kom han hem efter typ 10 minuter, svetten rinnande (vi snackar typ 500 meter dit och 500 meter hem, hämta läxa, 10 minuter är en ganska bra tid, haha!) och stoltast i stan. Ansvar kallas det, och att ta konsekvenser av sina "misstag". Och efter den springturen tror jag inte han glömmer det igen i första taget.

Sjukstuga

Halla skolbakterier!
Igar morse klagade Isabella pa att hon hade ont i magen. Själv har jag huvudvärk, ont i halsen ont i kroppen, ja en vanlig störig förkylning helt enkelt. Isabella sa inte mycket mer och vi gick till KiGa som vanligt. Sen när jag skulle komma och hämta henne följde fröken med ut och berättade att Isabella precis hade kräkts. Stackars lilla! Hon som avskyr att kräkas, och att dessutom göra det i KiGa. Jag hade angest hela dagen, men maste ju samtidigt lita pa att det finns folk runt mig som gärna tar hand om barnen.
Isabella lyckades under eftermiddagen inte halla nat nere. Matade henne skedvis med vatten men allt kom upp. Framat senare eftermiddag blev hon jättevarm och somnade kl 5. Sen har hon sovit hela tiden med paus för "Mamma, vatten" nagra ganger. Idag är hon pigg och glad och fattar knappt att hon inte kan ga till KiGa idag. Hon har liksom sovit 15 timmar och har en massa energi. Min energi, inte lika hög, hehe.

Igar var Lars pa bankmöte... TUMMEN UPP blev det, tjoho! Nu ska vi bara skriva om kontraktet (banken kom med väldigt bra tips pa vad vi borde skriva in) maila in förslagen till byggherren, hoppas pa att han inte tycker att vi är alltför gnälliga, och sen hoppas vi pa det bästa! Tjohej!

Verkligen?

Jag är sa arg. Sa galet arg att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Har dragit mig för att ens skriva detta inlägget da det faktiskt finns google translate, men jag har natt punkten da jag inte klarar av att halla det inne längre.
Det finns en mamma här i grannskapet. Har nämnt henne manga ganger tidigare pa bloggen, och da inte manga bra ord. Mamman som inte hälsat pa mig. Mamman till barnen som papekar vad Alex och Isabella har pa sig. Ja hela den familjen är speciell. En av de största anledningarna till att vi faktiskt vill (maste) flytta.
Ett tag fick vi väldigt bra kontakt. Drack kaffe tillsammans och sa. Men alltsa jag tror att hon är manodepressiv eller nat? Varannan vecka är vi typ bästa kompisar och varannan vecka kan människan knappt hälsa pa mig. Har sagt till Lars sa manga ganger att nu far det fan räcka? Alltsa, vi snackar om att jag star typ 10 meter ifran henne och vinkar som en galning och hon tittar pa mig precis som att jag faktiskt är en galning och sen ignorerar hon mig?? Nu har det gatt sa pass langt, och det är ocksa därför jag är sa arg, att hon har börjat göra Isabella ledsen. Den yngsta gar nu i KiGa med Isabella. Alex och den äldsta har haft följe till skolan varje dag i hela ettan och varje gang Alex varit en minut sen eller nat har jag fatt ett arg eller spydigt sms. Sa iar gar Alex till skolan med sparkcykel. Ensam. Sa jag slipper dessa jäkla sms. Lat mig tillägga, att hennes dotter är alltid sen, men det verkar vi inte bry oss om.... Naväl, sen blev det prat om att Isabella och den yngsta skulle ga tillsammans, men jag kände direkt att NEJ, tänker fan inte ga igenom det igen, sa jag sa helt enkelt att det passar inte eftersom Isabella är ganska "flexibel" pa morgonen, ibland vill hon ga tidigare, ibland lite senare. Därför kan vi inte bestämma en tid. Daligt ursäkt, men so what? Nu pratar inte människam med mig. Hälsar inte pa mig ens när jag star brevid?? Och, det som gjorde sa att droppen rann överi dag var när Isabella sag att den yngsta kom ut väntade pa henne och mamman marscherade rakt förbi Isabella, sa inte ens god morgon. Alltsa, man beter sig inte sa!!!
 
Ja och en händelse förra veckan. Det tog ett tag innan pusselbitarna föll pa plats (eller snarare att jag läste smset ordentligt....) Isabella kom hem sent en dag. Inte manga minuter, men tillräckligt för att jag skulle bli orolig. Gick ut och da star hon och grater precis vid porten. Barfota. Hon bryter ihop totalt och var jätteledsen. Fragar vad som hänt och far knappt nat svar mer än att hon inte har nagra skor. En halvtimme senare far jag ett sms fran denna mamman om Isabella är ok. Alltsa, vi snackar 30 minuter senare. Först blev jag arg för att mamman skrev att hon hade sett att Isabella var ledsen men hade inte haft tid att vänta pa henne för att hon var tvungen att ga hem och laga mat...... Alltsa, jag hade ALDRIG lämnat ett ledset barn ensam. Naväl, redan där blev jag sa jäkla förbannad, för hon kunde väl isafall ha hört av sig direkt och sagt att Isabella var ledsen, inte vänta 30 minuter??? Sen pa kvällen läste jag smset igen och alla bitarna föll pa plats. ORSAKEN till att Isabella var ledsen var för att hon hade glömt byta skor i KiGa och kommit ut med sina inneskor. Denna mamman hade da papekat det för Isabella (det var den delen jag missade i smset) och sen hade hon inte haft tid att vänta. Isabella hade blivit jätteledsen, tagit av sig skorna och gick hem barfota.... ALLLTSA, det var mamman som gjorde Isabella ledsen och sen hade hon inte "tid att vänta längre" Och vad är det med denna familjen att ALLTID papeka för mina barn vad dem har pa sig? Helt jävla otroligt. Arg, ja sa in i helvete!!!

Sommarlov?

Ja, man kan ju nästan säga att jag har haft sommarlov jag med. Har varken haft riktigt tid eller lust att blogga, men nu när sommarlovet är slut och rutinerna tillbaka pa plats sa kanske det kommer tillbaka, sakta. Och om jag hinner saklart! Mycket som halls pa just nu, det viktigaste är nog att vi "försöker" köpa en lägenhet. Jag säger försöker helt enkelt för att det är sa länge bara är muntligt fran bade bank och byggherren, och jag vagar inte säga nat innan alla papper är paskrivna och klara. Vi haller helt enkelt tummarna. Sen det faktum att jag fick mail fran Lars i fredags att han aker till Dubai imorgon skyndar ju inte direkt pa saker och ting. Och orsaken till att han skrev det i ett mail var nog för att skydda sin hörsel fran ett telefonsamtal, hehe.

Idag hade Isabella första dagen i KiGa och gissa min förvaning (och hennes!) när det faktiskt är en annan svensk mamma dag. Vi började prata efter att vi sagt hejda till barnen, och det visade sig att hon kommer fran Lund. Möllevangen. Möllevangsvägen!! Haha, alltsa sant händer mig alltför ofta, hahah!

RSS 2.0 bloglovin