Ha!

Nu ger jag officiellt upp. Ringde precis arkitekten och kollade priset pa lägenheten. 1.250.000 miljoner chf. Eller lite mer än 9 miljoner kronor. Helt sjukt! Nog för att jag älskade lägenheten, men inte för det priset. Fattar inte ens hur de kan tro att de kommer att lyckas sälja den, det finns stora nybyggda hus för det priset. Men nu vet vi. Nu tittar vi vidare.

Gräsänka

Imorse ringde väckarklockan kl 4, Lars begav skulle bege sig till Spanien och var tvungen att köra kl 5. Helt galet. Fast han kommer ju hem imorgon kväll igen sa vi hinner knappt sakna honom.
Väckte Alex kl halv 8, och han lag kvar och drog sig en stund, kom upp och tog det galet lugnt. 5 i 8 fragade jag om han kanske skulle ta pa sig kläder, men det hände inte mycket pa den fronten. Kl 8 fragade jag om han inte har planer pa att ga till KG idag. Nej blev svaret, haha? Fragade varför, och han svarade "Men mamma, det är ju lördag" haha. Alltsa, ibland undrar jag vad som rör sig där inne. När jag förklarade att det är tisdag, och att han ska ha gympa och KG i eftermiddag blev det en jäkla fart, och 8:06 var han ute, haha.

Nu sitter jag och väntar pa posten. Hoppas pa papper fran arkitekten, haha. Alltsa, jag är sämst pa att vänta!

Vi drömmer vidare

Ja, drömt är vad vi har gjort hela helgen. Men vi har ocksa lunkat oss tillbaka till verkligheten, och inser att det blir nog ingen flytt. Vi har googlat och tittat runt, surfat pa arkitekthemsidor och funderat pa vad lägenheten kan kosta (det är inget pris ute). Vi tror att det finns en risk att den kan ga pa runt 8 milljoner, och nej, det är en alldeles för stor risk känns det som. Skulle vi köpa det innebär det alla sparpengar och lägga pensionen som säkerthet och fullt banklan och nej....nej, det är inte värt det. Men det känns bra ända, vi har pratat sa mycket hela helgen och inser att vi kan mycket väl tänka oss att köpa lägenhet. Dock endast takvaningar. Och da lyckas vi ju bredda sökandet atminstone lite mer. Men vi har mailat arkitekten om att vi vill ha mer info trots allt. Man maste ju ända fa drömma liiiite.

Exalterad

Ibland händer det. Plötsligt händer det!
Som jag skrivit manga ganger tidigare sa letar vi ju efter hus. Kanske inte aktivt, men vi kollar och kollar. Det finns dock inte sa mycket att kolla, och det är trots allt nat som har stressat mig rejält. Lägenheten börjar bli för liten, vi saknar kontoret och ja, vi behöver större. Igar hände det. Vi öppnade ögonen och där är den. Vi har hittat nat. Jag är helt galet exalterad, och jag, vi, vill sa gärna att detta ska ga.
MEN, det är inte ett hus. Vi ska (vill!) köpa en lägenhet! Den är sa perfekt, pa alla sätt och vis, shit, jag kan knappt sitta stilla bara jag skriver detta för att jag är sa exalterad!
Det är en takvaning med en gigantisk takterass runt hela lägenheten. 5.5 rum med 3 toaletter. 160 kvm. Vi älskar den. Vi har inte pratat om annat. Det är med master suite, jag och Lars har ett privat badrum och walk in closet som är tillgängliga bara fran varat sovrum. Ja jisses. Privat hiss som gar rakt in i lägenheten. Perfekt läge i byn, precis det omradet där jag vill bo. JAaaaa! Lars ska maila imorgon och be om alla dokument. Jag fragade om han inte kan ringa, men han ville maila sa att han far signaturen Herr Doktor. Direktör, haha. Sa jäkla smart! Nu haller vi tummarna. Jag vill vill vill. (Men japp, jag tror att vi kommer att bli besvikna. Vi kan bara inte ha san tur att vi far det första objektet vi är intresserade av.... eller?)

Varken tid eller lust

Just nu är jag inne i en period där jag varken har tid eller lust att blogga- sta ut med mig! Egentligen har jag sa mycket att säga, sa manga tankar att dela med mig av, men i slutändan sa känner jag att jag haller det för mig själv istället. Som sagt, sta ut med mig, förhoppningsvis kommer det tillbaka.

Tjohej

Ja, som ni märker händer det inte sa mycket pa bloggen just nu, men jag prioriterar helt enkelt andra saker just nu. Mig själv till exempel.

I fredags var vi pa bröllop. Det var sa fint, och sa mycket bättre än vi förväntat. Ja, det var verkligen jättebra. Alex och Isabella charmade alla, och ja, det gjorde jag ocksa, haha. Fick en massa beröm för klännigen, fick ännu mer beröm för min tyska- ja det var en bra kväll helt enkelt. Vi var inte hemma förrän efter midnatt och da stupade vi i säng.

I lördags köpte vi nya cykelhjälmar till barnen och Lars köpte ocksa bandyklubbor till dem. Vet inte om han försöker säga nat, hehe? I söndags akte vi till Murten sjön och fikade, innan ösregnet kom hehe.

Pa torsdag beger vi oss hem till W och J. Det var ett tag sennu. Fick ett sms av W förra veckan om de kunde komma förbi lite spontant, och visst, självklart! Da bestämde vi även att vi beger oss hem till dem pa torsdag, barnen har saknat varandra.
Pa lördag lämnar vi av barnen hos Oma och Opa, sen tillbringar vi nagra timmar ensamma i Basel innan vi aker tillbaka och äter lunch. Lyx att bli bortskämda ibland. Pa söndag ska vi ta med barnen och vandra! Det tar ungefär 2 timmar att ta sig upp för berget, ska bli kul att se hur barnen klarar det. Vi är taggade!

Pust

Ja jisses, det är inte lätt just nu. Orkar inte ga in pa detaljer, men jag är bara sa trött.

Helgen tillbringade vi med att möblera om ungefär halva lägenheten. Ungefär halvvvägs kände jag att jag orkar inte mer. Kändes inte som att det nansin skulle ta slut, men vi kämpade pa, och blev till slut klara.

 
Det var ungefär sahär det sag ut när orken bara försvann, suck. Men, vi är sa nöjda med slutresultatet.
 
 
Barnen är ocksa nöjda, och det är mycket mindre brak här hemma. Och en massa mer lek, det är ju sa spännande att kunna ga och hälsa pa varandra!
 
Pa fredag ska vi pa bröllop. Jag har en klänning och det är typ... allt. De som känner mig kanske förstar hur "illa" det är. Hade detta varit för säg 1 ar sedan sa hade jag haft allt planerat typ dagen efter inbjudan, men inte nu. Jag beställde skor i söndags, och nej de kändes inte alls bra. Sa nu beställde vi skor igar, och hoppas helt enkelt att de kommer innan fredag. Annars far vi aka och akuthandla skor innan bröllopet. Har ocksa skickat efter en underklänning, figurformande, som inte kommit än, och förmodligen inte kommer innan bröllopet heller. Bra planering va?
 
I mandags kom Alex hem fran KG och hade minsann bestämt att A och I skulle komma hit. Eftersom de är i olika grupper har A och I KG pa mandagseftermiddagar medan Alex har pa tisdagar. Men det löste vi fint, vi gick helt enkelt och hämtade dem. Sa glada pojkar det var som gick hem. Vi kom hit, jag och Alex hade bakat muffins och vi gick ut pa altanen och fikade. Sen gick pojkarna in en stund och spelade lite Playstation innan jag skickade ut dem igen pa garden. De kastade frisbee, spelade boule, sparkade fotboll och retades med L (hehe). Lite efter 5 gick de in igen och spelade nagra minuter innan I's mamma kom och hämtade honom. Alex och A spelade vidare en stund tills A's mamma kom vid halv 6. 
 
Igar kom Alex hem fran KG och berättade att han minsann skulle hem till A efter KG. Eftersom Alex är i tisdagsgruppen sa hade A och I kommit och hämtat honom- helt ensamma! Tur att jag inte visste det da, haha. Det är ända en bra bit hem till A. När Alex kom hem pa kvällen (Lars hämtade upp honom efter jobbet) berättade han att I är minsann inte välkommen hem till oss för att han bara sitter här och "gamear" hela tiden. Jag tappade verkligen hakan. Det är sa fel pa sa manga sätt. Först och främst är det inte sa det är. För det andra, om I's mamma nu känner pa det sättet sa kan hon väl prata med mig om det först? Naväl, vi far se i eftermiddag, för jag kommer att träffa henne pa handbollen. Ska bli kul att se om hon säger nagot.
 
Men nu ska jag knyta papper och städa badrum, tjohej!

RSS 2.0 bloglovin