Full rulle

Insag för en stund sen att jag faktiskt har en blogg, och att jag faktiskt inte uppdaterat den pa ett tag, sa here I am! Det händer mycket grejer här hemma, Alex pratar mer om mer (jippie!) han gar pa toaletten ensam utan att man behöver följa med. Isabella är i "den" aldern och är emellanat en ganska stor handfull. Idag verkar hon ocksa ha fatt en släng av feber, och har sovit halva eftermiddagen.
Helgen tillbringade vi bland annat pa IKEA och Toys R Us, vi letar febrilt efter en ny vagn till Isabella men har väldigt svart att hitta nan som uppnar alla kraven som vi har pa en. I helgen beger vi oss därför vidare till MacBaby och hoppas pa bättre lycka där, och i värsta fall far vi kanske sänka vara krav nagra snäpp.
Jag är tröttare än tröttast och det finns mer att skriva, men jag orkar faktiskt inte, hehe. Dessutom ska jag slänga iväg en beställning härifran, och Lars ska hjälpa till att välja. Nu är jag trött pa skitsaker och satsar pa vad jag hoppas är riktigt bra kvalitè. Nan som har erfarenhet av just VS?

Vilodag

Eftersom vi var iväg i fredags, som annars är min ordinarie träningsdag sa har jag fatt köra tre pass i rad nu, söndag, mandag och tisdag. Det känns, och idag uppskattar jag vilodagen extra mycket. Igar gick jag in i fas 3 av mitt 67 dagar program och det kändes det med, hehe. Men vilken stolthet jag hade i kroppen när jag klarade av en 40 sekunders "Squat hold". När jag först började träningen klarade jag inte ens av 20 sekunder utan att ta typ 3 vilopauser. Aven om inte vikten gar ner lika snabbt som jag hade räknat med (trodde väl blaögd som jag är att typ 2 kilo per vecka är möjligt) sa känner jag mig otroligt mycket friskare, starkare och sundare. Och ja, allt handlar ju inte om siffror!

Alex har varit sjuk hela veckan, började med feber, som har gatt över, men nu har han utslag över hela kroppen. Paminner om när han hade mun-hand-fotsjukan men tack och lov sa verkar han inte paverkad av det. Det är verkligen min mardröm att ga igenom det igen! Vi har fuskat lite med blöja eftersom han varit sjuk, men i allmänhet har det gatt bra. Det jag klurar pa nu är när man ska börja ta bort nattblöja, och när vi ska strunta i blöja när vi gar ut. Fast Lars säger att vi nog känner det själva när det känns rätt, sa uppenbarligen är det nog inte dags ännu.
Isabella har blivit en riktig retfis, som älskar att sno saker fran Alex, sen kommer hon springande i blandat glädje och panik och vill att jag ska fanga upp henne innan Alex hinner ikapp. Att se hennes ansikte är bara klockrent, hehe. Hon har ocksa ett sjuhelvetes humör (undrar vem hon har det fran... hrmmm) och kan bli riktigt jävla tokförbannad när man inte gör exakt vad hon vill, när hon vill. Det är en väldigt stor portion talamod jag far svälja ner varje morgon, men ofta räcker inte ens det till. Tva barn är verkligen flera händer fulla!

Helt otroligt

Igar var det ju dags för oss att ga pa kalas, Lars gudfar fyllde 60 i veckan. Det var en 5 rätters middag som började halv 7, och vi hade inga stora förhoppningar om att vi skulle kunna stanna hela tiden ut. Jag packade med barnens ryggsäckar med böcker, ritpapper och tuschpennor med tanke pa att vi med all säkerhet skulle vänta en del mellan rätterna.

Väl framme visade Alex sidor som jag aldrig sett innan. När blev han sa stor? Och sa duktig? Han gick ensam till baren och bad om Coca cola, han gick runt och charmande människor som han aldrig träffat förr och var helt underbart snäll. Isabella däremot, inte lika snäll, hehe. Eller vad säger jag, sen när blev jag en rosa fluff blogg som gör omskrivningar pa allt. Isabella betedde sig som en lite elak diktator och emellanat var hon riktigt jävla jobbig. Nu sa, det lät bättre!

Det som förvanade oss mest, och som jag och Lars har pratat om halva dagen är Alex beteende vid middagen. Han satt helt stilla pa sin stol, rörde sig inte ur fläcken pa 2 1/2 timme! De som känner Alex maste första vilken chock vi var i. Förvisso hade han en iPhone i handen, men ända, det är Alex vi pratar om! När vi sa hejda var det manga som verkade bli förvanade över att vi hade 2 barn med oss, Alex var det ingen som varken sag eller hörde under middagen. Isabella däremot.... 
Otroligt nog sa klarade vi hela middagen (inkl dessert!) och det var mitt i natten, lite efter 12 som vi körde hemat med 2 väldigt trötta barn (och föräldrar för den delen) i bilen. Vi fick en masa "beröm" för hur snälla barnen var, och Lars "gudmor" var sa glad över att vi bestämde oss för att komma, och med barnen, för hon tyckte att det hade gatt galant.

Idag har vi mest slappat, jag har konstigt nog haft en bakiskänsla fast utan att jag druckit sa mycket. Förmodligen är det en del sömnbrist inblandat, hehe. Isabella slocknade pa soffan vid 5, Alex kom in till oss och sa Mamma pappa Isabella sover, hehe. Imorgon blir det mer slappa, om vädret tillater kanske en härlig promenad. Slapphelger behövs ibland det med!

Frisk men bitter

Idag var jag ju som nämnt hos doktorn. Nervös som tusan var jag, som vanligt. Började med att ta blodtryck och kolla blodvärden (gör man sant hos gyn i Sverige ocksa?). Allt sag bra ut. Jag har inga knölar i brösten (phew) och allt annat sag bra ut det med. Fick en del "komplimanger" hehe typ "Oh jag hade aldrig kunnat ana att du har fött tva barn, du ser sa fiiin ut" Tack för den, eller nat?
Sen kom vi till samtalet. Vi började prata om mina p-piller och huruvida jag är nöjd med dem, vilket jag är. Har inte direkt haft nagra bieffekter- trodde jag. Sen kom vi till min vikt, och jag hade redan byggt ett fint försvartal om vad jag skulle säga. Att jag tränar, mar bättre än nansin osv osv osv. Jag menar, det är ju ingen nyhet att jag inte direkt är pinnsmal. Da ber doktorn om ursäkt, och säger att min viktuppgang är förmodligen en elak bieffekt pa p-pillrena. Snacka om att jag tappade hakan! Jag som trodde att det absolut inte händer (det var det första jag googlade efter att jag vägde mig i oktober). Men hon bad hemskt mycket om ursäkt, och nu far jag inte äta p-piller mer pa nagra manader, eller inte bara p-piller utan inga hormoner alls. Jag ska registera och känna efter hur jag mar, och framför allt, se om vikten börjar rasa av mig i snabb takt. Det finns, enligt doktorn en chans att det händer, men samtidigt maste man komma ihag att det gar lättare att ga upp än ner.
Jag kan inte annat än att känna mig lite bitter, och nästa tycka att det är sa jäkla orättvist! Här har jag gatt och rannsakat mig själv, undrat hur jag har kunnat ga upp i vikt. Jag menar, jag och Lars vi äter samma sak till middag och lunch, jag äter mindre frukost än vad han gör, och han är dessutom en smaätare, det är inte jag. Har fragat mig själv, och Lars flera ganger hur det är möjligt att inte han gar upp? Har undrat vad jag gör fel, osv osv osv. Nu vet jag ju, att jag har inte gjort nat fel, eller "misshandlat" min egen kropp utan att det helt enkelt är en elak bieffekt. Förmodligen har det börjat redan efter Alex eftersom det är samma p-piller men da märktes det inte lika tydligt eftersom det är ganska sa tajt mellan Alex och Isabella. 
Visst känns det skönt att veta att vi faktiskt äter bra, och att det inte har varit nat fel som jag har gjort. Men faktum kvarstar, att kilona ska väck! Dem trillade tyvärr inte av mig idag bara för att jag vet hur dem trillade dit. Men jo, för hjärtat och hjärnan känns det bra iallafall. Och träningen älskar jag, sa jag ska ju inte vara alltför bitter, lite gott har det kommit ur extrakilona. Men nu, nu ska dem väck, bort, försvinna. Sakta men säkert, men bort ska dem.

Nervös

Idag ska jag ju som sagt till doktorn, och nu börjar den där nervösa känslan krypa genom kroppen. Men samtidigt sa är det ju sa skönt att ga dit och förhoppningsvis komma hem och känns sig extra frisk i atmistone en del av kroppen, hehe. Och skulle det vara att man inte är fullt frisk, sa är det ju skönt att veta det i tid. Alex tror att jag ska ga till doktorn för att jag har ont i halsen, och jag känner att jag later honom tro det, hehe. Vad mamma gör hos "mammadoktorn" kan han ta reda pa själv när han är typ 20-25 eller nat. 
Pa tal om Alex sa berättade han för mig igar att han vill aka till "mammas mini Haus". Sen blev det en massa snack om Grossmami och Grosspapi och en passa ljudeffekter och en stor rutschkana? Jag var helt och hallet fragetecken ett tag sen kom jag pa det och fragade "Alex, vill du aka till Italien?" Jaaaaa, sa han och blev skitglad, hehe. Da fattade jag vad han menade med mammas mini Haus, det var ju stugan vi bodde i, hehe. Gullunge!
Och pa tal om gullunge, igar kväll när vi lago ch kollade pa Phineas och Ferb försvann Isabella iväg, och kom tillbaka med min rakhyvel. Jag fick hjärtat i halsgropen att hon skulle skära sig, men hon hade en annan plan. Snabbt marscherade hon fram till Lars med rakhyveln i högsta högg, lyfte upp armen, pekade pa armhalan, gav Lars akhyveln och sa "Där pappa". Vi höll pa att kissa pa oss av skratt!

Varför inte

Jag har nämnt nagra ganger redan att denna veckan är en ganska hektiskt en. Vilken glädje när Lars ringde i förmiddags och berättade att han maste in och jobba ikväll/ inatt, suck. Men, positivt fran det hela är att han tar komp pa onsdag eftermiddag sa efter mitt besök hos doktorn sa gar han inte tillbaka till jobbet, och det är ju trots allt skönt.

Igar hemma hos Lars mamma berättade jag om varan idè för Alex födelsedag, och hon ville jättegärna följa med hon ocksa, tillsammans med Lars gammelmormor. Det hade ju varit superkul, framför allt för Lars eftersom han kan aka alla bergochdalbanor da, hehe. Jag längtar redan dit!

Nu sa

Idag var vi ju som sagt iväg och köpte matta, det blev denna. Det enda negativa? 10-12 veckors leveranstid. Helt ärligt? Görs den pa Mars eller vad är det fragan om? Men eftersom vi inte gör hela rummet förrän i mars/ april nangang sa kan vi ju vänta. 
I varuhuset där vi beställde mattan hade de en utställning med "märkes" möbler. Vi sag en soffa, eller atminstone tror jag att det var en soffa, för det nätta priset av 75.000 chf, dvs drygt 525.000 sek. Helt sjukt, och ful som stryk var den (saklart).
Vi har ocksa diskuterat lite om barnens födelsedagar, det är manga kalas pa g denna varen, manga i familjen som "nollar". Att ha tva kalas för barnen med typ 1 manads mellanrum känns lite meh. Sa nu har vi kommit fram till den ultimata lösningen. Vi har ett stort kalas, för bada barnen i mars, sen pa Alex födelsedag sa aker vi iväg över dagen och överraskar honom. Behöver jag nämna vart vi tar honom... hihi? Jag är ganska övertygad om att han hade älskat att fa komma dit igen!

Dagens mindre roliga var när jag lagade mat och Isabella satt vid datorn och tittade pa MMCH, och somnade framför datorn... Pang sa det när huvudet lyckades smälla till i kanten, och jag for genom lägenheten. Fy fan vad jag avskyr ögonblicken innan man vet hur det gick (jag hörde ju bara smällen). Nu har hon ett stort blamärke pa kindbenet och ett langt rött märke över hela ansiktet över ögat. Stackars liten! Men det gick över snabbt och jag tror det hjälpte lite med Alex ojande och hojande, hehe. Han var nog ganska stolt över att Lillasyster var "lila".

Imorgon ber vi oss hem till Lars mamma pa middag, och jag tar med mig dessert, muffins med lönnsirap och makadamianötter. Sjukt goda!

Plötsligt händer det

Varning för text som kan verka äcklig för vissa, tror man maste ha barn för att första vissa saker, hehe.

Idag kom genombrottet som vi väntat pa, Alex har bajsat pa toaletten! Han har inte haft blöja pa sig pa en vecka nu (mer än pa natten och när vi gar ut längre sträckor) och än sa länge har det bara hän 2 olyckor (även om jag tror att de var lite med vilje). Och alldeles precis kom Alex och ville ha en blöja för att han behövde bajsa. Förklarade och bad honom om vi skulle testa pa toaletten först, och lovade saklart en blöja om det inte skulle funka. När vi väl var inne pa toaletten och det sa plopp vet jag inte vem som var mest förvanad, jag eller Alex? Men vilken lycka, detta gar ju sa bra! 
Det sitter säkert nan där hemma och inte alls förstar varan lycka, Alex är trots allt sa "gammal" att han borde vara pottränad vid det laget, men ja ibland blir det inte sa. Och vi är inte mindre stolta över Alex om han är 3 1/2 eller 2 1/2, för oss är det en stor grej oavsett! 

Nu tänker jag slänga mig pa soffan en stund, sen blir det promenad till Coop och sen tänker jag slänga mig pa soffan igen. Jag har bade ont i magen, bröstet och huvudet och behöver ta det lite lugnt. Imorgon är det lekis, pa lördag ska vi (förhoppningsvis) handla en matta, pa söndag ska vi till Svärpäronen pa lunch. Pa tisdag ska bilen in pa service, och jag börjar skolan igen. Pa onsdag ska jag till doktorn för kontroll och pa fredag ska vi pa 60ars kalas. Phew! Ligga pa soffan en stund känns som en bra idè!

Barnen

Insag att det inte finns sa manga "färska" bilder pa barnen sa jag tog fram kameran och knäppte av nagra. Att fa Alex "normal" pa bild är totalt omöjligt!Nu är det dags att fixa lunch, ytterligare I- landsproblem... Nudlar, yoghurt eller mannagrynsgröt....?

I- landsproblem....

Som jag skrev igar sa har vi letat efter mattor och gardiner till barnens rum, och äntligen hade vi hittat atminstone nat som dög. När Lars kom upp efter att ha lagt Isabella skulle vi beställa. Slut. Bade mattan och gardinerna. Förbannade jävla helvetes skit internet butik! Det är sa otroligt frusterande att jag blir knäpp, sa nu har vi letat upp en affär som vi kör till pa lördag, och jag lovar, jag gar inte därifran utan en förbannad jävla matta. En Haba matta ska det bli, helt enkelt för att jag har förälskat mig i dem. Förvisso fick jag och Lars oss ett gott skratt igar i all denna gardin och mattfrustration. Jag menar, är det varat största problem för tillfället att vi inte hittar matta och gardiner, da har vi det nog ganska bra, hehe.

Nu ska jag ga och leka en stund med min bästa vän i hela världen (dammsugaren om det är nan som trodde nat annat). Efter det blir det en langpromenad följt av Coop. Vi behöver röra lite pa oss.

Helgen

Helgen som varit har varit lugn. I fredags at vi tacos (otippat att man gör det ibland pa fredagar).
I lördags akte vi in till grannbyn, köpte födelsedagspresent till Lars gudfar, at lunch ute, och tog en kall och snöig promenad i djurparken. Eller djurpark kan man inte direkt kalla det, minizoo passar nog bättre. Men barnen älskar stället.
Lördagskvällen bestod av innerligt internet stirrande, vi letar nya gardiner och en matta till Kotterummet. Att det ska vara sa galet svart att hitta nat? Och när vi väl hittade DEN matta sa finns den självklart bara i Tyskland, de skickar inte den utanför landet, och när vi hittade respektive affär i Schweiz, sa finns självklart inte den där. Suck! Men nu har vi äntligen hittat nat, och det ska beställas om en stund, när Isabella har somnat.
Vikten har ocksa äntligen gatt nerat, efter att ha statt stilla 3 veckor sa sa vagen -900 gram imorse, tack för det, hihi. Nu när all julmat, middagar, kakor och godis är slut hoppas jag att det fortsätter i den stilen!

Idag är det ocksa dag 4 för Alex. Dag 4 utan blöja! Vi har haft väldigt mycket bry med just detta. Alex började kissa pa potta tidigt, han var runt 18 manader och det gick utan problem. Nu för tiden kissar han pa toaletten flera ganger om dagen, utan problem det ocksa. Det är just det att fa bort blöjan som han har blavägrat. Totalt. Skikit, slagits, ja fatt ren panik nästan. Vi har latit det ta den tid som behövs, det gar ju trots allt inte att tvinga det pa honom. Men flux, 4 dagar sen sa tog vi av blöjan, och den är nu endast pa pa nätterna eller när vi gar ut längre sträckor. Kan detta vara genombrottet som vi har väntat pa? Oavsett vad sa är vi stolta föräldrar här hemma!

Just nu

Är detta mitt nya beroende, i musikväg. Första gangen jag hörde laten var tanken ungefär wtf? Men efter ett tag sa är jag fast. Jag tror, och hoppas att detta är en artist som vi far se mycket mer av 2012!

Phew

Den här första dagen efter semestern har gatt i rasande fart, och nu när jag tänker efter är jag inte fullt säker pa hur jag har hunnit med allt? Dammsuga, moppa, plocka undan sen tog vi en 2 timmars promenad, och handlande mat. Under tiden har jag tvättat i tvättstugan, när vi kom hem var det dags att ta upp tvätten, vika den, plocka in den, samtidigt som jag började laga mat (blomkals och broccoligratäng om det är nan som bryr sig?. Snabbt som tusan slängde jag i lite harfärgning (efter att inte ha färgat haret pa drygt 1 ar var det dags, och jag är supernöjd). Det var ungefär da som Isabella tyckte att det var trakigt och smög in i badrummet och hämtade hennes nyinköpta (idag) badskum. Och tömde ut det över Alex garage som han fick i julklapp. Tror inte att hon missade en enda fläck pa det, 3 deciliter badskum, det är en del kan jag lova, hehe. Lagom till att maten började bli klar kom Lars hem, och han fick äran att torka bort badskummet, hihi. Efter att barnen var nattade var det dags för ett träningspass. Och nu sitter jag här, redo att slänga mig i soffan med en Mama (tack Madde!).
I brist pa andra bilder bjuder jag pa nagra fran i söndags. Dessa 3 busungarna är bara helt underbara tillsammans.

Vardag

Nu har Lars varit hemma sen julafton, och semester i alla ära, men tusan vad det är skönt att komma tillbaka till vardagen! Julhelgen har varit ok, nyarsafton var en väldigt lugn en (god middag, sen Ratatouille, natta barnen, sen Black Swan). Nyarsdagen tillbringade vi med Madde och Co, supertrevligt. Dessutom blev vi bjudna pa de godaste köttbullarna, potatismosen och sasen jag nansin ätit. Den sasen var gudomlig! Ar det nat som jag är helt värdelös pa att laga är det just köttbullar, sa det var pa tiden att Lars fick se och smaka hur en san middag SKA smaka, hehe.

Om en stund beger vi oss pa langpromenad, vädret säger regn resten av hela veckan, sa det gäller att passa pa!

RSS 2.0 bloglovin