Vagar man hoppas?

Jag antar att jag inte är den enda som säger att det har varit en lang vinter? Jag tycker att vem man än pratar med sa kommer det pa tal, att det har varit en saaaa laaaang vinter! Lars har kollat lite statistik, och uppenbarligen är detta den vitaste (mangden snö) och graaste (mulet och dimmigt) pa 20 ar. Ja, inte konstigt att den känns lang. Sana härliga vinterdagar med solsken och klarbla himmel har det inte varit manga av. Men nu, nu vagar jag nästan nästan hoppas pa att det kommer var. Nästa vecka ska det vara 10+ nästan varje dag. Inte mycket sol, men det borde atminstone räcka för att fa bort den sista snön. De har börjat sälja narcisser och pensèer och ja, jag är sa lockad att plantera och göra varfint pa altanerna, men jag ska vänta bara nagra dagar till för att se att vädet är stabilt. Jag är mer än redo för var, barnen likasa. Isabella fragar manga ganger varje dag om vi kan ga till sandladan, gullunge! Bara tanken pa att sitta där ute och steka lite sol, läsa en bok medan barnen gräver och bygger, javisst! Eller sitta ute pa alten och känna lukten fran grillen, äta ute. Aka hem! Aka till Italien. JAAAAA, kom igen nu!

Imorgon är det en stor dag för Lars. De börjar tillverka nya bilen. Jag är sa glad och stolt över honom, han förtjänar verkligen detta! Och ja, jag vill nog lova att han längtar han med, hihi.

Nej

För en stund sen gav jag upp. Slängde pa en blöja pa Isabella. Det efter att hon kom och skrek av smärta för att det gjorde sa ont pa hennes ben, de sved efter kisset. Hela denna helgen har handlat om kiss kiss kiss. Varannan mening här hemma har varit "Behöver du kissa," "Behöver du ga pa toaletten". Uppenbarligen är ju Isabella inte redo för att vara utan blöja. EN gang sen i torsdags har hon kissat pa pottan, resten har kommit pa golvet, i soffan, pa mattorna, ja helt enkelt var Isabella har varit för stunden. Hon vill inte ga pa pottan, hon vill inte ga pa toaletten (har även köpt en extra toalettring för att testa det, men nej, inte det heller).
Nej, det far komma när det kommer, och framförallt när Isabella är redo. Sa som det känns nu har ingen av oss varit redo för detta, och äntligen är denna laaanga helgen snart över. Vi välkomnar en ny vecka (tillsammans med blöjor!)

Leva livet

Ofrivillig bloggpaus, sa blir det ibland. Hinner helt enkelt inte med. Alex har haft sportlov denna veckan och vi har gjort i princip absolut ingenting. Sant behövs ibland!

I torsdags blev Isabella blöjfri. Observera dock skillanden pa blöjfri och pottränad! Ganska lustig histora, köpte nya blöjor, och uppenbarligen har de ändrat designen, istället för Sesame Street är det nu typ stjärnor. I torsdags efter badet när Lars skulle ta pa en blöja vägrade Isabella. Totalvägrade. Och sen i torsdags har hon inte haft pa sig en enda blöja. Potträna däremot- inte lika bra. Just nu är det mer kiss pa golvet än nan annanstans, och vi försöker verkligen ha talamod med det, men när man suttit inne pa toaletten med henne i 30 minuter utan minsta lilla droppe och hon gar ut och kissar pa golvet 5 minuter senare, da far man verkligen bita ihop! Förstar ju att det är nat psykologiskt över det, och det har jag all förstaelse för, men jag hoppas verkligen att det kommer atminstone större mängd pa pottan eller i toaletten snart!

Inatt drömde jag en dröm. Eller jag tror det var en dröm iallafall. Suck. Har sa svart att förklara utan att det ska lata, ja knäppt.
För ett par dagar sen kom tankar och minnen flygande pa mig. Det gjorde ont. Sa jäkla ont att tänka pa honom. De senaste dagarna har det kommit manga tarar av ilska och sorg när jag lagat mat (det är ända gangen pa dagen som ungarna faktiskt lämnar mig ifred!). Att nat sant kan göra sa ont är galet egentligen. Inatt drömde jag om honom. Vi visste bada att han skulle dö, hade till och med en nedräkning i drömmen om det. Vi sov tillsammans och vaknade i ilska över att ha sovit bort värdefulla timmar. Sen sa jag hejda. Berättade exakt vad det var jag saknade med honom, han sa samma sak. Riktiga saker, som jag hade kunnat säga idag om jag hade kunnat. När jag i drömmen bröt ihop helt och vagade säga orden, jag vill inte att du ska dö, och han sa tillbaka att han inte ville dö, da vaknade jag. Drömtimern om när döden skulle inträffa var da pa 7 minuter kvar. Och jag vaknade med lättnad och ett leende. Jag hör själv hur jäkla hippieaktigt det later, men för mig kändes det sa skönt. Och en del (en stor del) av mig önskar att han har hört min smärta de senaste dagarna och att detta var ett hejda. Vi har trots allt inte sett varandra pa en tja, 15 ar eller sa. Jag kan inte säga att jag saknar honom, men jag kan sörja den fina killen han var da. Och se tillbaka och minnas, med ett leende, och även ibland ganska mycket brak, hehe. Älskade du.. Tack för inatt!

Karneval

Idag är det karneval i stan. Erm, byn menar jag. Vi tänkte först ga dit, men efter att vi sag att det kostar 4 chf ändrade vi oss snabbt. Inte för att vi inte har rad, utan för principen. "Karnevalen" här är pinsamt liten, och varken jag eller Lars känner för att "stödja" dem. Nej, vi beger oss till badet i eftermiddag istället, och imorgon bär det av till Liestal och riktig karneval! Pa mandag möter vi upp M och J och tar bussen in till L-thal och barnkarnevalen, och skulle det vara sa att barnen verkligen älskar det, sa beger vi oss in till Basel och deras karneval, Sen är vi nog karnevalsklara för i ar, hehe.

Trotsaldern

Imorse vaknade Isabella, som vanligt pa helt underbart humör. Skratt och bus och en massa bla bla bla hördes fran köket när hon fick frukost. Om bara nagra veckor fyller hon 3, vart har tiden tagit vägen? Jag kommer ocksa ihag, att Alex vid denna tiden gatt igenom bade det enda efter det andra när det gäller trots. Visst att Isabella har sina stunder, men langt ifran pa samma sätt som Alex hade sina perioder! Jag sitter ibland och klurar pa om det helt enkelt är skillnad pa pojkar och flickor, att det är som de säger, flickorna är lugnare fran tills tja, tonaren (hua säger jag bara!). Eller det faktum att Isabella är mycket mycket mer verbal än Alex. Jag kan ju bara tänka mig vilken EXTRA frustration Alex maste ha burit inne när han hade sa lite ord att dela med sig av! Isabella kan ju trots allt prata och säga vad det är som inte duger, och sen kan vi jobba med det. Sen är jag fullt säker pa att Alex reagerade lite extra eftersom han var ganska nybliven storebror.
Eller är det kanske helt enkelt, sa enkelt, att jag och Lars har lärt oss av Alex. Att VI reagerar pa saker pa ett annat sätt för att vi har blivit sa vana vid det. Kan ju själv komma ihag nästan paniken man fick när Alex körde värsta raseriutbrott och kastade sig pa golvet och hade sig. Skulle Isabella fa för sig att göra det sa är det nu för tiden snarare, jaja, där kan hon ligga en stund, det gör inget. För en sak som jag är helt säker pa, är att ju mer man daddar och har sig, eller reagerar överhuvudtaget pa ett sant utbrott, det ger bara näring till barnet att fortsätta längre. Struntar man i dem sa gar det över ganska snabbt. Jag menar, hur kul är det egentligen att ligga där ensam pa golvet när ingen bryr sig?

Ikväll beger sig Lars till Österrike. Har av nan anledning haft mardrömmar om det, att han inte hör av sig, att jag inte far tag pa honom osv. Vetetusan vad det är med mina mardrömmar nu för tiden ,har haft mer dessa tva dagar än det senaste aret? Far iallafall passa pa att lägga mig tidigt ikväll, och förhoppningsvis slippa mardrömmar och sova gott (naja, sa gott som jag kan sova när Lars inte är hemma!)

Kvällssang


Där ser man

För en stund sen bubblade det ur från Alex att han fått en puss på kinden från L idag. Aka grannflickan. Det var med lite för mycket nonchalans i historien för att få mig att tro på honom när han låtsas som att det inte betyder nåt , fniss. Det kan bli en intressant sommar det här!


Mandagstrött

Idag är jag helt galet trött, har sovit väldigt daligt inatt. Ingen särskild anledningar förutom en himla massa mardrömmar. Försöker halla mig vaken, men jisses vad ögonen gar i kors redan! Nej idag far det bli en lugn dag känner jag. Kan ocksa vara att jag är trött fran förra veckan, för den var allt annat än lugn. Tror barnen känner av det lite dem med, hehe. Men det var en bra vecka, trots att vi flängde lite väl mycket fram och tillbaka.
Imorgon kväll aker Lars till Österrike. Han kommer hem och äter, sen kör han till flygplatsen. Och kommer hem igen knappt 24 timmar senare. Fy, DET maste ta pa krafterna att göra sana resor!

Fullbokat!

Snacka om att vi har nästan aprilväder här. I söndags var vi ute pa en härlig nästan varpromenad, sag de första vintergäck(arna?) och snödropparna. Pa kvällen började det snöa, och när vi vaknade pa mandag morgon hade det kommit nästan 2 dm nysnö. Som senare pa eftermiddagen var helt bortregnat, fanns knappt ett tecken pa att det överhuvudtaget hade snöat. Igar var det galen storm och regn, varvat med solsken för att bytas ut mot snö pa kvällen. Helt galet! Idag ska det snöa en del igen, men jag hoppas att det kommer i eftermiddag eftersom Alex har skogsmorgon.

Imorgon ska jag till frisören, har bokat tid till bade mig och Isabella, Far se om Isabella blir klippt, hon tittade pa mig och sa NEJ MAMMA direkt när jag parkerade utanför frisören. Jag hade i tankarna hela tiden att inte boka in en torsdag eftersom Alex är ledig pa torsdagar och det är lättare att ga utan honom. Och kommer ut och har bokat tid pa just en torsdag. Kan nan stava förvirrad mamma? Naväl, jag har varnat Lars att halla morgonschemat lite öppet imorgon, och att i allra värsta fall om det inte alls funkar sa far han helt enkelt komma och hämta ungarna.
Pa eftermiddagen är det planerat att vi beger oss till badet med M och J, men det händer ganska ofta att sana planer försvinner nanstans, sa vi far se. Men klockan 4 kommer Lars hem och da beger vi oss iväg och hämtar vara nya köksmöbler. Oj oj oj vad vi längtar!
I helgen kommer Oma och Opa hit pa kaffe, och vi ska spela kort, hehe. Fick höra att det är dags att jag lär mig att spela Jazz, ett schweiziskt kortspel som, om jag förstatt rätt paminner om bridge. Nästa vecka beger sig Lars till Österrike, och i helgen aker vi pa karneval, Lars och Alex längtar galet mycket. De sitter pa Youtube och tittar klipp och blir helt saliga. Veckan efter har Alex februarilov, och da beger vi oss till grannbyn och barnkarneval. Ja, jisses, det är inte lite vi har i kalendrarna för tillfället!

I mandags var Alex hos tandläkaren. Har haft angest över det ett tag, eftersom jag inte varit säker pa om han hade hal eller inte. Och jag tycker, som jag sagt innan, att det är fan inte ok med hal i tänder hos en 4aring, för det är helt och hallet jag och Lars som gjort nat fel da. Jag tog med mig Lars just för att inte ha nagra missförstand, och för att hjälpa till med barnen. Väl där visade det sig att han har tva sma hal i bada kindtänderna, MEN, det är inte varat fel! Uppenbarligen har Alex väldigt väldigt djupa skaror i sina tänder, och som tandläkaren sa när vi fragade om det finns nat vi kan göra, att det är helt enkelt hans anatomi som ser ut sadär, och att det är i princip omöjligt att förebygga hal när det ser ut sadär. De borrade och sen plastade de tänderna, för att fylla över skarorna sa att det inte blir fler hal. Nästa manad tar de kindtänderna i underkäken, i förebyggande syfte eftersom de ser likadana ut med skarorna. Alex var jätteduktig och sa inte ett knyst. Vi var verkligen verkligen stolta föräldrar när vi kom ut!

Nu är det dags för mig och Isabella att slänga oss i ett bad. Atminstone kan hon ha rent har när vi försöker oss pa att klippa det imorgon... hehe.

Soffhäng

Idag kommer Lars hem nån gång mitt i natten. Det är nån visa upp sig le och skaka hand en gång om året middag han ska på. Jag har lovar ungarna popcorn och filmmys ikväll, men först måste vi överleva dagen. Det ösregnar ute och jag bestämde mig för att strunta i att gå till affären idag. Problemet med det är att barnen blir helt galet rastlösa! Vi har rensat garderober och möblerat om kläder, gjort citronglass till när Oma och Opa kommer imorgon, städat badrum och rensat avlopp. Men nej, de är fortfarande helvilda! Jag är inte fullt lika vild, jag är ganska trött faktiskt och hade lätt kunnat tillbringa resten av dagen på soffan.


RSS 2.0 bloglovin