Paskhelg

Snart är det pask, och det jag ser mest framemot maste nog vara att ha Lars hemma i 4 dagar. Inte för att jag saknar honom sa mycket, utan för att nan som tar hand om barnen. Jag tar semester! Jisses vilket liv det kan vara här hemma emellanat.

Imorgon aker vi hem till Lars mamma pa lunch, pa lördag aker vi till L-thal och hämtar barnens paskpresenter. Vädret för mandag sa 14 grader, men nu har det gatt ner till 2 grader, sa picknicken vi planerade far vi nog ta en funderare pa, haha. Det enda positiva är att det atminstone ser ut som att vi aker till ett varmare Sverige om tva veckor. Jag kommer ihag Alex födelsedag för 2(?) ar sedan när vi satt ute pa altanen och hade kalas. I ar, enligt prognosen, ska det vara 2 grader den 12 april. Helt jävla sjukt!!!

2 veckor

Idag vaknade jag, snurrade pa persiennen och ser detta:

 
Det var till och med sa att Ale sa till mig att han inte tycker om snön längre. Jisses säger jag bara! Men jag har kollat trenden flr vödret, och det verkar som att det bara är början pa denna veckan som är ren skit, sen gar det stadigt upp mot 1o, 12, 16 grader. Kom igen nu varen! Vi har haften söt liten domherre (tror jag) pa alten idag, vad stolt den lilla fageln ser ut. Jättesöt!
 
Helgen har varit en bra en. I fredags kom Malin pa besök efter lunch. Vi tog en promenad till skoglekplatsen, sen en fika pa Coop restaurangen, och sen gick vi hem och drack en Eve pa altanen. Lars kom hem och fixade middag och vid 7 följde jag Malin till taget. Verkligen en jättemysig dag, tillsammans med en lika mysig människa!
 
I lördags begav vi oss först till IKEA och handlade lite nytt. Kan nästan tro att man är gravid och boar, haha. Eller sa är det helt enkelt en lang och gra vinter som gör att man suktar efter färg och nytt! Vi kom hem med nya kuddar, och ny matta till hallen och sovrummet. Ar sa förbannat trött pa den runda mattorna som vi haft! Efter det körde vi vidare till Lausanne och hade picknick.
 
 
Japp, det var ungefär lika kallt som det ser ut. Men Alex och Isabella älskade det, och det är huvudsaken. Nästan mandag ska det bli 14 grader, sa vi planerar att aka pa utflykt da igen, förhoppningsvis känns det lite varmare.
 
Igar akte vi pa en 2 1/2 timmars roadtrip. Lars ville känna lite mer pa bilen. Har sa svart för att faktiskt första att den bilen är varan! Barnen somnade i bilen efter en stund, sa tanken pa att lägga dem vid 19:15 som vanligt var ganska sa bortblast, hehe. Istället lag vi pa soffan och tittade pa typ AFV. Shit vad Alex och Isabella skrattade! Halv 10 lag de och sov sött i sina sängar, hehe. 
 
Imorse körde jag mitt första träningspass pa 2 veckor. Behöver jag säga mjölksyra? Eftersom jag fortfarande har ganska ont i halsen sa skippade jag kondition och körde bara styrka. Nan kommer att ha ont i benen imorgon, hihi. Men sa värt det, vad skönt det var! Hörde hur det knakade och knogade lite varstans nr jag började, kroppen behövde detta!
 
Nu kommer snart karlarna i familjen hem, dags att förbereda lunch. 

Oh...my....!

Vet ni vad som är värre än att vakna pa fel sida? Att ha en snart 5aring som har vaknat pa fel sida. Klockan är bara lite efter 9 pa morgonen, och mina nerver är sa langt pa utsidan de bara kan kommal. Det är skrik och stön, brak och sparkar. Helt galet vad Alex kan bete sig! Han verkligen letar efter saker att provocera Isabella med, och när han hittar nat som verkligen retar upp henne sa fortsätter han sa langt han bara kan. Till exempel sa har han av nan anledning börjat kalla henne för Lilly, och hon avskyr det. Och han fortsätter, Lilly Lilly Lilly. Sen när man ber honom att sluta, sa maste han sätta in Lilly i varje mening ända, typ "Lilly, erm jag menar Isabella, Lilly, oj förlat Isabella menar jag, Lilly, jag lovar Lilly, jag ska inte säga Lilly Lilly mer, ok Lilly, erm jag menar Isabella." Första hur irriterande det är! Sen vägrar han göra nat. Han vill inte leka för han tycker inte om sina leksaker. Han vill inte ga ut för han ser inte att L är ute. Han vill inte titta pa TV för det är trakigt. Det enda han vill göra är att sitta vid Lars dator och sitta pa Youtube och titta pa Super Mario. Och nej, det far han göra max 1 timme om dagen, barnet är helt besatt av det. Nej, nu hoppas jag verkligen att denna morgonen blir bättre!

Tandläkaren

Idag var Alex pa sin sista fyllnig hos tandlkaren. Eller plastning far man kanske kalla det. Det hade gatt jättebra, och när han kom hem berättade han glatt hur kul han hade haft det och vilken häftig film han hade kollat pa. Härlig attityd till tandäkaren, för jag kan inte direkt paminna mig om att jag nansin tyckt att det varit kul att ga dit.

Imorgon kommer Lars hem med nya Bettan. Oj vad han längtar! A andra sidan, vem hade inte gjort det, det är inte varje dag man far köra hem och behalla en bil i halvmiljonklassen! I helgen ska det dessutom bli 15 grader, sa vi funderar och funderar pa vart vi ska ta vägen, Lars vill ju gärna köra nanstans, hihi.

Äntligen börjar även jag känna mig bättre, har fortfarande kvar i hals och öron, men antar att de tva är sammankopplade. Har lyckats halla mig vaken hela dagen (annars har jag varit tvungen att powernappa pa soffan varje dag). Ja, nu gar det at rätt hall, äntligen! Kan ärligt säga att detta är den värsta förkylning/influensa/infektion/whatever jag nansin haft.
 
Nu är det dags att skala grönsaker till maten, tjoho vad kul...

10+

Man kan nästan tro och hoppas att varen är pa väg, nästa vecka kommer vi att ha 10+ varje da. Och regn. En jävla massa regn... Alltsa, jag säger som alla andra, var är varen nanstans?

Jag börjar känna mig lite mer som människa. Har slutat ta mina chillpills och tar vanliga värktabletter istället. Har sjukt ont i halsen fortfarande, men jag orkar inte ga runt i dimman, och känner redan att jag börjar aterfa kontrollen över saker och ting. Skönt! Ögonen är fortfarande irriterade, mest att jag ser ganska suddigt, och det är var i dem när jag vaknar pa morgonen, men inte sa pass mycket att de har varat igen helt och hallet.

Pa torsdag kommer Lars hem med Nya Bettan. Det är inte ofta man ser honom längta sa mycket efter nanting, hihi. Jag är sa glad för hans skull, detta förtjänar han verkligen. Nu planerar vi en liten roadtrip i helgen, funderar lite pa vart vi ska aka. En idè är att kolla väderprognosen och sen bege oss dit det är varmast i landet, hihi.

Nu är det dags att tömma diskmaskinen, ga ner i tvättstugan och ja, alla andra normala morgonbestyr här hemma. Jisses vad jag saknar att träna Och ta langa promenader. Men snart, snart sa är jag frisk igen! Och snart, förhoppningsvis snart, kan jag ta extra langa VARpromenader. Längta!
 
 
 
2 april 2011. 25 grader varmt. Önskedrömmar att det skulle bli likadant iar!
 
 
22 april samma ar. Syrenerna blommar. Att det ska göra det om 4 veckor igen, nej, jag tror inte det va?

Min lilla trearing

Idag är det inte vilken dag som helst, nej idag fyller Isabella 3 ar. Jag kör den gamla vanliga klichan- Gud vad tiden far fort! Igar hade vi kalas och Isabella fick en massa fina saker. Jag gjorde en Hello Kitty tarta och en Cars tarta till Alex ocksa, eftersom vi firar hans födelsedag i Sverige.

Jag känner fortfarande av min sjuklighet, eller vad man säger. Jag orkar ock inte ta mina chillpills fran doktorn som jag och Lars kallar dem. De degar till hjärnan helt otroligt, och da tar jag hellre vanliga mindre starka tabletter. Tycker liksom om att ha atminstone en skruv eller tva rätt!

Nu är det dags att fixa lunch, snart kommer bade Alex och Lars hem. Har jag förresten sagt att Alex gar till och fran Kindergarten ensam nu för tiden? Jisses, att vi snart har en 5aring här hemma är nästan lika galet som att ha en 3aring ju!
 
 

Haha...

Förlat, men jag orkar inte mer. I fredags kväll när jag lag pa soffan kände jag hur nat knakade till i örat, och sen dess har ag knappt hört nat pa mitt högeröra. Det gör lite ont, men inte tillräckligt ont för att jag ska bli orolig. Förodligen bara en bieffekt pa infektionen som jag har. Fortfarande väldigt irriterande. Igar när jag lag pa soffan började mitt öga klia och jag började se suddigt, och det rann nästan som att jag lag och grät. Inatt vaknade jag och kunde inte öppna vänsterögat. Imorse var det ännu värre, och när jag gick upp och tittade i spegeln var det helt igenmurat med torkat var, och högerögat hade var i det ocksa. Jippie, da har jag ocksa fatt ögoninflammation, tjoho! Lars tyckte att vi utan problem kunde självdiagnostisera och rekommenderade att jag skulle ta antibiotikadropparna som vi fick till Isabellas ögon. Suck säger jag bara. Jag har fatt manga uppmuntande kramar fran Lars idag, antar att han ocksa börjar bli trött pa detta, hehe. Nu är det dags att bli friska tycker jag!

Strejk

Nej, tyvärr är det varken jag eller barnen som strejkar idag. Faktiskt har dagen gatt snabbt och smärtfritt. Nej, det är (infoga caps) den förbannade jävla säkerhetspersonalen pa flygplatsen i Düsseldorf som strejkar imorgon. Jag kollade upp det, och japp, Lars flyg är inställt (här kan ni infoga valfri ungefär 10 rader med diverse svordomar...) Dock kan vi kanske ha tur, och att företagets privatjet kan komma och hämta upp dem, men inget är säkert än. Sa jäkla typiskt! Definitivt försvinner iallafall hela fredagskvällen, suck. Varför maste de strejka pa just en fredag ocksa? Jävla skit!

Gah

Nu börjar jag bli lagom trött pa denna förkylning, infektion, virus whatever det nu är jag har. Den har rört sig nerat och satt sig i lungorna nu, och det är väldigt kliigt. Sen ser jag väl inte galet framemot att ga till doktorn imorgon. Även om den största delen av mig säger att det kommer att ga smidigt, sa har jag fortfarande den galna delen som säger att det kommer att vara en massa komplikationer och skit. Suck, att man inte bara kan sudda bort sana tankar? Men men, nu far det vara slut pa gnällande, jisses vilket gnälligt inlägg det blev!

Lars begav sig till flygplatsen imorse och flyger till Tyskland om en stund. Han kommer förvisso hem redan imorgon kväll, men jag  ända inte om det. Alex tycker ännu mindre om det. Det är sa synd om honom. Varje gang, dagen innan Lars ska iväg sa bryter han ihop totalt och kryper upp i Lars famn. Sen vägrar han säga varför han är ledsen, men det behöver han ju inte heller, det är ju ganska sa självklart. Stackars liten.
I eftermiddag ska vi baka ett lass kanelbullar till Isabellas kalas pa söndag. Tartorna tar vi itu med pa söndag morgon, har hittat oblat med Hello Kitty och Cars, typ 25 spänn styck, tack för den! 
 
Nu är det dags att slänga sig i ett bad!

Snurrigt väre

När jag var hos doktorn igar fick jag ju ett paket med medicin pa recept. Ingen antibiotika, men tillräckligt starka för att kurera, Ja jisses säger jag bara. Gar runt i värsta dasigheten här hemma. och är helt galet trött och seg. Dessutom kryper det i hela kroppen pa mig, har jag, av uppenbara anledningar varken tränat eller promenerat pa hela veckan och ja, det kryper i benen pa mig! Hoppas att mina värden ser bätre ut pa fredag sa att jag kan pabörja en ny frisk vecka pa mandag. Och ja, det är ju inte vilken mandag som helst heller!

Usch och fy

Inatt har jag sovit mindre bra. Har haft riktigt ont i halsen, huvudet och nacken.. När jag vaknade imorse bad jag Lars kolla i mina hals för att se om han sag nat. Och visst, där var gula prickar pa mina mandlar, suck. Eftersom jag aldrig varit hos doktorn i Schweiz, ja förutom för graviditeter sa blev det jäklligt komplicerat. Vi började med att ringa doktorspraktiken som bade Lars och barnen gar till, men de tar inte emot nya patienter. Helt sjukt ända att vi inte kan ga till samma! Lars ringde runt och hittade till slut en praktik som tog emot och fick en tid kvart i tio. Jag verkligen avskyr att ga till doktorn!
Väl där fick jag lämna blodprov där de skulle se om jag hade nat, och blev sen kallad in till doktorn, som var jättesnäll. Hon visade resultatet fran blodprovet och sa att mitt infektionsvärde (sänkan?) var väldigt högt, normalt är mellan 0-10 och mitt lag pa 52. Och det tyder, da pa en infektion. Sen sa hon, och visade att vi ar ju ocksa dittt värde för vita blodkroppar (heter det sa?) Att det ocksa var högt. Da höll jag pa att svimma. Jag skojar inte, kände hur det började pipa i öronen, sag stjärnor och höll pa att trilla av stolen. Skitskraj blev jag, för det är verkligen sant man ser pa TV, typ "Ja allt ser jättebra ut förutom detta och detta, du kommer att dö imorgon tyvärr." Ja, typ, ni fattar. Normalt värde är 0-11 och jag hade 11.8. Sa det är ju inte vansinnigt högt... Och doktorn sa själv att det tyder bara pa att jag faktiskt har en infektion. För halsfluss var det inte, hon gjorde skrapprov som visade negativt, men gjorde ytterligare ett som hon skulle skicka pa analys, bara för säkerhetsskull. Men jag var sa jäkla skraj! Detta är ocksa anledningen till att jag inte gar till doktorn, för att jag verkligen malar fan pa alla väggar, pa golvet och i taket, samtidigt. 
Pa fredag ska jag tillbaka och lämna blod igen. De vill förmodligen bara kolla sa att värdena har gatt ner, men fy alltsa, jag är galet nervös. Samtidigt förstar jag ju att om de hade trott att det var minsta lilla fel pa mig, annat än en virusinfektion, sa hade de ju hallt mig kvar för ytterligare prover och kanske skickat mig vidare till sjukhuset. Det är bara synd att den logiska delen av min hjärna är ungefär 5% och väldigt tyst, medan den som malar fan pa alla väggar är VÄLDIGT HÖGLJUDD OCH IRRITERANDE. Suck alltsa!

Sjukstuga

Ja, idag mar jag sämre än igar, suck. Men är det nat som jag är rent värdelös pa sa är det att vara sjuk! Lars stannade hemma imorse sa att han kunde ta Alex till KG, och jag ungefär försökte övertala honom att ga till jobbet. Det är ju inte att hela världen slutar snurra för att jag har akt pa nan influensa... Naväl, han gav inte med sig, och jag har tillbringat hela morgonen pa soffan med en fleecejacka och duntäcke. Brrr! Har försökt att mentalt förbereda mig pa att ga till affären, phew. Egentligen är det nog en dalig idè, men jag är, som sagt, väldigt dalig pa att vara sjuk!

Söndagskväll

Jag och Isabella sitter just nu halvt utslagna pa soffan. Isabella för att hon är galet trött efter en väldigt hostig natt, och jag för att jag haller pa att bli sjuk. Ont i hela kroppen, huvudet och halsen. När barnen har somnat tänker jag tillbringa resten av kvällen nerbäddad pa soffan framför Farscape och kurera mig med en chailatte. Jag har inte tid att vara sjuk! Lars aker till Tyskland nästa vecka, och pa söndag är Isabells 3 ars kalas. Herre gud säger jag bara. BebisBella fyller 3 om drygt en vecka!
 
Igar handlade jag de sista presenterna till Isabella medan Lars och barnen begav sig till Hirzparken. Jag gick dit när jag var klar och sen hänge vi en stund pa lekplatsen. När vi kom hem gick vi direkt ut pa altanen och satt där ett bra tag och bara njöt. Idag har vi övat pa att cykla. Alex har gett sig fan pa att han ska kunna cykla innan han fyller 5. Enorma framsteg fran en liten snubbe som vägrat att ens försöka lära sig. När vi behövde en paus tog vi bilen ut till Burgäschisjön och tog en promenad runt den, 90 minuter tog det ungefär, och galet skönt. Som sagt, vem har tid att vara sjuk liksom? Väl hemma igen gick Lars och barnen ut medan jag dammsög och moppade. Som sagt, det med att vara sjuk ja....
 

 
 
 

 
Lite bilder fran varan promenad runt sjön. Underbart väder!

Hundskräck

Jag börjar inse mer och mer vilken skräck jag fått för hundar efter Alex olycka. Just nu sitter vi på skogslekplatsen och av nån anledning verkar folk inte tycka att det ska koppla sina hundar när de går förbi. Nåt jag tycker är för jävligt! Isabella älskar hundar och springer snabbt som fan fram till dem. När det nu kom en gammal gaggig tant förbi så såg jag inte den lösa hunden förrän 50 meter bakom henne. I full fart springer Isabella dit och jag springer efter i full panik. Inget hände, men tänk om... Kärringjäveln märkte inte ens att nåt hände, hon var väl förmodligen blind och döv, suck. Nej, det kommer att ta ett bra tag, att jag överhuvudtaget litar på nån hund igen.


Gäsp

Inatt blev det inte manga minuters sömn. Det har stökats, bökats och pratats i sömnen. Det har snorat och hostats och tror nog att det varit en del mardrömmar ocksa. Och jag kan konstatera att det hade räckt att vi hade sovit i en 90 säng med ett täcke, och da hade det ända blivit plats över pa sidorna! Förstar inte hur man lyckas ligga i en dubbelsäng med tre täcken och ända ligga packad som en sardin med tva täcktjuvar pa varsinn sida?
Nej, idag är jag trött! Men det är bara till att bita ihop, dricka lite extra kaffe, för jag lovade Isabella igar att vi skulle ga och kolla om lekplatsen i skogen är lekvänlig. Vädret gör mig knäpp, 10 grader+ nu i flera dagar, men enligt prognosen ska vi hoppas ner till runt 3-4 grader nästa vecka. Argh, jag blir deprimerad! Jag har sagt det innan, men jag säger det igen, jag är sa redo för var och sommar! I tva dagar nu har vi varit ute hela eftermiddagen, pa altanen och pa lekplatsen, och det är ett sant lugn här hemma pa kvällarna. Annars har barnen klättat pa väggarna ett tag nu, men dessa dagarna är de lugna och fina. Och snart är det pasklov. 3 veckor. Love it! Isabella längtar efter att aka till Sverige, igar sjöng hon en fin sang som lät "Katahina Katahina Katahina". Tror bestämt att hon saknar nagon...hih.

RSS 2.0 bloglovin