Köl

Alex har nån slags fobi mot stekt lök. Helt enkelt så vägrar han äta det. Rostad lök och så går an, men han blir rent tokig när han ser stekt lök i mat. Idag åt vi rösti, med just lite stekt lök i. Som vanligt blev han skitsur och sa ööööh mamma löök. Då förklarade jag att det är inte lök utan "köl". Oh sa Alex vad är det för nåt. Smaka tyckte jag och se vad du tycker. Han smakade och mmmm vad gott det var med köl tyckte han och började peta ut all köl ur maten och åt med god aptit. Suck, dess underbara Skitungar alltså!


Dag och natt

Jag upphörs nog aldrig att förvanas över hur olika dagarna är när man har barn. Man vet aldrig vad man kan räkna med. Igar morse var en san morgon som man bara känner att man vill ga och lägga sig igen. Alex betedde sig riktigt illa, brakade med Isabella, var anti allt som man kan vara anti mot (och lite till!). Imorse gick han runt och fragade om färger. Typ, mamma vilken färg blir gul och röd, vilken färg blir gra och bla osv osv. Sen av nan anledning kom han att tänka pa sitt hjärta, sa jag fick visa honom precis var hjärtat sitter och sa till honom att vara tyst och känna efter. Vilken galen fascination! DET är underbart, att se, att sana smasaker kan vara sa fascinerande. Och ja, jag behöver väl inte säga att denna morgonen var helt annorlunda fran igar?

Imorgon tar vi bussen och beger oss hem till V och J. Barnen hade sa kul tillsammans förra veckan, sa vi bokade in en playdate direkt. Pa fredag har Lars middag och blir borta hela dagen (och halva natten!). Pa lördag kommer Oma och Opa pa middag, och om vi orkar beger vi oss till badet pa söndag. Har har vi minsann inte trakigt!

Lättroade är vi allihopa


Isabella läser Bamse


Maximal oflyt

Jag är på jakt efter en ny väska. Inser att DEN väskan aldrig kommer att bli min och vidgar vyerna lite. Hittade en annan, även den Tommy Hilfiger, och namnet sa ju allt, Alex. Klart att jag ska ha den! Gissa att sen på kvällen när jag skulle beställa hem den så är fanskapet slutsåld {*}^{^]*]*{*}}*]+]+]+. Det är helt enkelt inte menat att jag ska ha en väska!

Inatt väckte Lars mig med meningen man inte vill bli väckt med "Isabella kräks". Var bara till att rusa upp, byta pyjamas, tvätta hennes hår och lugna ner henne medan Lars bytte sängkläder. Hon somnade om gott men jag kunde knappt sova. Avskyr kräknätterna när man ligger på helspänn och reagerar på minsta lilla ljud. Imorse var hon på strålande humör och på henne verkar det som att hon aldrig kräktes. Jag känner mig däremot som en zombie!


Ah

Älska torsdagar! A.k.a Alex lediga dag fran KG. Att vakna pa morgonen och veta att man INTE behöver ta pa sig kläder och ga ut kl 8 pa morgonen. Love it! Isabella blev lagom förvanad imorse och fragade vad det är jag har pa mig (pyjamas). Ja, det är inte ofta hon ser mig i en san, eftersom jag oftast pa vardagarna gar direkt upp pa toaletten och byter om, och sen när vi kommer hem efter att ha lämnat Alex aker träningskläderna pa.
Pa tal om Isabella är det jätteroligt att höra henne just nu. Det är 4 meningar som kommer ur henne hela tiden: Was ist das (Vad är det) Was war das (Vad var det) Was machst du (Vad gör du) och Was ist die Name (ungefär Vad heter den). Hela tiden. Konstant. Skrattade lite imorse när Lars skulle ta pa sig kläder och Isabella stod brevid och fragade Was ist das pa varje klädesplagg han tog pa sig. Ibland gäller det att jobba pa talamodet, hehe. Fast för oss är ju detta helt nytt, att han en snart trearing som faktiskt pratar. Alex pratade ju inte alls mycket i samma alder, han var ju inte ens intresserad av att prata. Det kom sakta när han började lekis, och nu kommer ju intresset mer och mer. Och joda, pratar, det gör han, hela tiden. Kanske inte perfekta meningar, men definitivt sa att de flesta förstar vad han säger och menar. Ja, i princip alla förstar honom föruom de som har noll fantasi och intresse. Inte för att jag menar nan speciell da.... hmpf!

I eftermiddag kommer V och J hit, J och Alex har saknat varandra, och Alex är heltaggad, Jag sa att J kommer efter att vi varit pa Coop, sa Alex har tjatat halva morgonen om att vi ska ga till Coop nu. Njae, riktigt sa enkelt är det ju inte, hihi.

Testing


Onsdag

Idag känns det som att det verkligen hjälper att klaga, vilket dunderväder vi har idag. Alex är i skogen hela morgonen, och maste njuta ordentligt i detta vädret. I eftermiddag far det bli en härlig langpromenad känner jag, hoppas att solen stannar ute till dess.

Idag kom min nya telefon, hoppas att den funkar bättre än den "gamla gamla". Ja, den gamla är ju glaset exploderat pa, och den gamla gamla är den som tog sig ett dopp förra sommaren. Jag har inte hunnit göra sa mycket med den nya utan väntar till Lars kommer hem sa han kan hjälpa. Pinsamt egentligen att jag inte ens kan lösenordet till varat nätverk... hmm!

Här hemma har det varit en skön morgon, har vilodag fran träningen varje onsdag och det behövs, jisses vilken träningsvärk jag har fran igar! Men det är skönt, da känns det att man gjort nat. Isabella är pa helt underbart humör, fast det har hon varit ett bra tag nu. Helt tvärtemot allt trots som vi har väntat pa, hehe. Hon pratar mer och mer varje dag, och har börjat skoja och skämta med oss. Hon leker med ord, och sprak! Snacka om att jag fick mig ett skratt idag när hon kom och sa "Mamma, happy birthday to youuuu". Ja, lite tidigt kanske, hihi. Just nu är det skönt att vara mamma, faktiskt är det mesta väldigt skönt just nu. Behövs ibland, att saker bara gar pa rutin och man hinner ikapp i bade kropp och knopp. Bara för att jag sa det sa ändras det väl imorgon, men men. Eller sa är detta lugnet efter stormen?

Det hjälper att klaga

Ja jisses vilket väder vi har idag! Solen skiner, snön smälter och man kan nästan nästan lukta var i luften. Nästan. Dock känner jag fortfarande en galen trötthetskänsla i kroppen, antar att jag inte helt och hallet har lyckats aterhämta mig fran förkylningen. Jag känner mig tillräckligt friskt för att träna, oj vad skönt det känns!

Nu är det dags att hämta Alex om en stund. Jag börjar tycka om tisdagar igen efter mitt beslut i helgen att ta en paus i tyskkursen. De senaste veckorna innan lovet har jag haft noll motivation att ga dit, och da kan man lika gärna stunta i det. Istället tänker jag lägga den energin pa att ta tag i körkort, spännande!

Soffhäng

Såhär ser vi ut just nu. Precis hemkomna från affären sen rastade barnen av sig på altanen en stund. Vi längtar efter sommar och sol! I fredags ringde Frau S och godkände våra semesterplaner, och precis samtidigt fick Lars bekräftelsemail från Italien. Åh vad vi längtar. Jag föreslog också för Lars igår kväll att vi ska åka nånstans över mellandagarna också. Jag har inte nåt emot snö och kyla, men jag blir tokig på att bara se solen och blå himmel max en gång i veckan! Vår och vårsolen får gärna komma snart.


Ljuva lördag

Idag upplever vi en lördag precis som lördagar ska vara. Vi sov fram till halv 9 (barnen har äntligen lärt sig att det är skönt att sova!) sen steg vi upp och at frukost sen har vi lekt och busat och slappat hela morgonen. Isabella akte inte ur pyjamasen förran halv 2, hon har verkligen njutit. Pannkakor till lunch och om en stund bär det av till IKEA. Sköna lördag!

Livet med en (snart) 5aring

Jag antar att det är detta aret som vi faktiskt kan ta en paus fran allt drama, all trots och alla utbrott som en 1 2 3 och 4 aring kan fa och äntligen kan njuta! Sen kommer ju 6 ar, och ja, det har man ju hört historier om...
 
Alex just nu är en ung pojke som är säker pa sig själv, och tänker mycket. Väldigt mycket. Det är ju nu pa senare ar som han äntligen blivit intresserad av att prata och kommunicera, och nu gar det undan. Det är inte ofta som vi inte förstar vad det är han säger eller vad han vill. Faktiskt är det inte manga människor som inte förstar honom mer än de som saknar fantasi, empati och alla andra positiva känslor man kan ha. Nämner inga namn, men de som känner mig vet vilka jag syftar pa.
Det mest intressanta nu är att Alex berättar om saker som hände förra aret, och det kommer upp nya saker hela tiden. Han pratar ofta om Hans, Katarina, Agneta och Roland, och visar var Karlarna gick in och hade en öl och Alex fick saft, han pratar mer ofta om  hönorna och äggen.
 
Det mest fascinerande är att han ocksa förstar allt pa engelska. Jag och Lars har varit lite tveksamma om hur mycket han förstar, men vi far det bevisat om och om igen att han förstar varje ord! Berättade för Lars vid middagsbordet häromkvällen att Alex ser framemot att ga pa karneval, Lars fragade varför. Da berättade jag att det var för att vi sett konfettipasarna inne pa Coop. och att Alex berättade för mig om att vi var där med Oma och Opa förra aret. Da hoppade Alex in i diskussionen och sa till Lars att han vill aka dit igen. Pa tyska. Min och Lars diskussion var helt pa engelska! Shit häftigt faktiskt! När M:s mamma var här och vi hälsade pa var hon osäker pa hur hon skulle prata med Alex (hon förstar tyska, men pratar inte lika bra). Jag sa till henne att prata pa engelska med Alex, och de hade inga problem alls med att prata. hon fragade pa engelska och Alex svarade pa tyska.
 
Ibland önskar jag att jag kunde hoppa in i Alex hjärna och se allt som pagar där inne. Det maste vara en himla massa saker, pa en himla massa olika sprak!

Host och snor

Min galet jobbiga förkylning har nu satt sig i luftrören nanstans och det kliar sa mycket att jag har lust att köpa en kaktus och köra ner den i halsen! Dock ska jag inte klaga för mycket, huvudvärken som kom med allt snor har atminstone lättat lite, sa nanstans gar det at rätt hall iallafall.

Beroende pa hur vi mar imorgon blir det en tripp till IKEA, Vi behöver nya glas och ljus kan man aldrig fa för mycket av heller. Sen blir det en lugn helg (vara lunchplaner är avbokade tills vidare). Jag hade tänkt att vi skulle aka till badet pa söndag, men med denna förkylningen är det bara till att ge upp den tanken.


Bitterfitta

Ja det är så jag känner mig idag.
Igår kom Lars hem från jobbet strax efter 10 för att han inte mådde bra. Sen låg han instängd på sovrummet de lommande 7 timmarna och vilade. Har jag nämnt att jag inte heller mår bra? Men lyxen att kunna lägga mig och vila har jag ju inte, och idag är Lars tillbaka på jobbet och jag är hemma med barnen. Åtminstone erkände han att han har dåligt samvete med det hjälper inte mig så värst mycket. Har iallafall precis smsat min lärare att jag inte kommer på första lektionen ikväll. Nu hoppas jag vara att barnen håller sig fortsatt friska!


Ännu mera

Inatt har det inte varit manga timmars sömn, stackars Lars har ocksa akt pa förkylningen nu, och vi har mest snorat bökat och krockat med varandra hela natten. MEN, Alex och Isabella verkar klara sig, och det är det som är det viktigaste!

Imorse vaknade jag av snöplogen, och det är inte det roligaste ljudet, hehe, da vet man ju att det kommit snö. Försökte förklara för Lars att snö är ju positivt, da vet man att varen är paväg. Han muttrade fram nat om att vi är i mitten av januari. Jag försökte förklara att det innebär ju att det snart är var, da muttrade han fram nat om att det är minst tva manader kvar. Har jag sagt att han har kasst morgonhumör OCH saknar positivt tänkande, fniss.

Alex har börjat visa intresse för att ga själv till skolan, det är ju sa man blir galet stolt! Igar kväll sa han bestämt att han skulle ga ensam imorse, men när det väl kom till kritan sa angrade han sig. Hade inte räknat med nat annat. Men det räckte att vi följde honom till backen (typ 20 meter eller nat, hehe) sen gick han resten av vägen ensam. Det är mycket stolthet i dem stegen vill jag lova!

Nu tänker jag slänga mig i ett varmt bad!

RSS 2.0 bloglovin