Idag gick det bra

Idag gick det hur bra som helst att lämna Alex pa lekis, 9:06 var jag och Isabella pa väg hem. Vi pratade om det pa vägen dit och jag förklarade att jag hämtar honom och att han kan leka och busa hur mycket han vill, och det var han med pa. När vi sen stod ute och väntade och alla de andra barnen började komma sa blev han jätteglad och hälsade glatt pa alla och jämförde ryggsäckar. Lekisfröken sa till mig att bara ga och om det är nat sa ringer hon. När jag kom och hämtade Alex var han glad med ett plaster pa tummen, stackarn hade lyckats skära sig. Dock berättade Fröken att en av flickorna (de är bara 2)hade tagit hand om honom och tröstat honom och klappat honom pa huvudet, och känner jag Alex rätt sa kommer han att "skära sig med vilje" nästa gang för att fa lite mer klappar fran en flicka, hihi.
Nu är vi trötta här hemma och väntar nästan bara pa att det ska bli helg. Pa söndag beger vi oss till Oma och Opa, de aker 3 veckor till USA pa mandag och ville träffa kottarna innan dess. Tror ocksa att svägerskorna kommer dit, de fyller ar imorgon. Naja, jag hoppas iallafall att de kommer, jag har presenter som väntar pa dem!

Fortfarande

Det är fortfarnade halla handen som gäller här hemma, det är inte ofta man ser Kottarna ensamma, hehe.

Imorgon är det dags för lekis, och efter att ha sprungit in i Lekisläraren och pratade lite med henne igar känns det mycket bättre. Hon sa exakt det jag tänker, att det far ta den tid det tar och att jag kan stanna hur ofta och länge jag vill. Men helst vill jag ju att Alex ska vara där själv, sa att han kan göra nat ensam och vara självständig. Men, det kommer det med en dag. Nu, dags att natta Bäbilla.


Sjukling

Idag är Isabella en liten sjukling. Det började redan inatt med rinnande näsa och hosta och under förmiddagen kom febern krypande. När Lars kom hem över lunch bestämde vi att ge henne lite alvedon innan hennes tuppis för att se om hon kan sova bort det värsta. Stackars liten, jag tycker inte alls om när Kottarna inte mar bra. Alex mar än sa länge jättebra dock och har galet mycket energi, typiskt en dag som denna när man inte riktigt kan ga till nan lekplats för att bli av med den. Dels för Isabella men även pa grund av värmen.
Ikväll har jag tyskkurs (ändrat endast denna veckan) sa Lars och barnen beger sig hem till Grossamammi och Grossapappi eftersom de aker pa semester i 3 veckor till helgen. Förhoppningsvis lyckas Alex bränna lite energi, och Isabella kan ta det lugn hos pappa medan Alex blir underhallen.

Syskonkärlek

Idag har Alex och Isabella gatt och hallt handen och klättrat pa varandra mest hela morgonen. Helt ok för min del, jag far en massa gjort helt i lugn och ro, hihi.


18 manader- släng mig i väggen

Jag och Lars har alltid sagt, att Alex var jättesnäll- tills han blev runt 18 manader. Och ja, nu verkar det vara Isabellas tur. Herrejisses vad den ungen har betett sig igdag. INGENTING passar Lilla Madame. Hon ville ha strumpor pa sig, sa jag tog pa henne strumpor. Da fick hon utbrott för att hon hade pa sig strumpor och skulle dra av dem. Jag hjälpte till att ta av dem, och da blev utbrottet ännu större för att hon INTE hade strumpor pa sig. Sitter hon och leker med nat och det inte funkar exakt som hon vill börjar hon fäkta med armarna, ungefär som en vindrutetorkare. Har man otur (99% av gangerna för min del) sa sitter man bakom henne och far käftsmäll pa käftsmäll pa käftsmäll. Äta duger inte, sitta stilla gör man bara inte, och absolut ingenting i hela världen duger. SUCK!

Att denna söta lilla flickan kan bete sig som ett riktigt Monster är ibland svart att första, hehe.


Lekisstart

Idag var vi uppe med tuppen och det var en färväntansfull Alexander som tog pa sig ryggsäcken och gick till lekis. Lars mötte oss utanför (han tog en liten stund ledigt fran jobbet, första dagen vill ju inte han missa heller!) och sen gick vi upp och hälsade pa fröken. Tänkt var att jag och Isabella skulle bege oss hem efter en stund, men vi hann inte mer än ner i trappen förrän Alex kom och hämtade tillbaka oss. Och ja, är det sa han vill ha det sa är det sa det far bli, det är trots allt hans känslor som är det viktiga! Isabella hade dessutom riktigt kul (henne hade jag kunnat lämna utan problem, hehe) och det var en trött Bäbilla som somnade för en stund sen.

All "angest" som jag hade nu i nagra dagar är helt bortblast. Nej, Alex är inte den enda 3 aringen som inte är blöjfri (langt ifran!) och han klarade av att kommunicera hur bra som helst. Faktiskt mycket duktigare än manga andra av barnen. Och nej, jag var inte den enda Blattemorsan heller, hehe.

Nat som ocksa var skönt är att se andra barn och mammor "live". Se hur det faktiskt funkar i verkliga livet, och inte bara läsa genom olika bloggar och forum. Nu är jag ännu mer övertygad om att det är manga mammabloggar där ute som är rent fulla av skit försköna sanningen liiite väl mycket.

Pirr

Imorgon är det dags. Ryggsäcken är packad, och allt som ska med är inköpt. Jag tror att jag är mer pirrig än Alex, han verkar se fram emot det jättemycket, varje dag hela veckan har vi tittat pa bilder pa hans Fröken, och räknat hur manga kompisar det kommer att vara där (8) och ja, nu far det gärna bli imorgon snart! Det enda problemet är att det börjar den okristna tiden 9. Seriöst sa far jag sätta klocka pa ringning för att vi ska hinna, hehe.

Tills dess bjuder jag pa en del nya bilder pa kottarna, en del bra, de flesta mindre bra, hehe.

 
Lekis vecka

Detta är ingen vanlig vecka, nej pa fredag börjar Alex pa "lekis" eller Spielgrupp som det heter här. Egentligen är det kanske inte sa stor grej, det är trots allt "bara" 2 timmar i veckan, varje fredag, men jag tycker att det är stort! Igar kväll satt vi med Alex och gick igenom papprena och visade bilden pa hans fröken, och ja, jag tror att han längtar! Jag tycker iallafall att det ska bli jättekul och spännande.

Pa mandag börjar min skola ocksa, det känns som att hösten ligger nästan runt hörnet (även om svärmor var snäll och papekade att augusti trots allt är den varmaste manaden pa aret, suck!). Hehe, men nej, jag vill ha höst gärna imorgon, jag är supernöjd med sommaren vi haft hittills och gar gärna vidare till lite kyligare dagar.

Väntar

Jag fick precis ett samtal fran Lars att mamma och pappa är framme och välbehallna, sa nu sitter jag här och väntar pa att de ska komma hem, uttrakad sa det bara visslar om det! Men det är en känsla som inte kommer sa ofta nu för tiden, sa jag ska njuta lite av den. Alex var sa uppspelt och förväntansfull, men det var inte det lättaste att halla honom vaken, kl 19:55 ville han ga och lägga sig, men jag fick förklarat för honom att kan kunde sova i bilen. De sista minuterna kunde han knappt sitta stilla utan hoppade runt som en galning och sa ungefär Mormor! Auto! 500 miljoner ganger. Jag tror att han kommer att ha 10 dagars superskoj!

Altanhäng

I eftermiddag hängde vi pa altanen och väntade pa att Lars skulle komma hem med en altanlada. Med alla miljoner leksaker som ligger slängda överallt var det verkligen pa tiden, och jisses vad skönt det är att ha allt samlat pa en plats! Under tiden vi väntade satt Isabella och hade högläsning för mig. Duktiga tjejen, lol!


Sadistfian

Igar sprang Isabella runt och kittlade Alex halva dagen. Idag när jag skulle fanga det pa bild var hon pa helt annat humör...


1 augusti

1 augusti här innebar inte bara ny manad och ny vecka, nej vi firade även nationaldag. Det är nat jag älskar med Schweiz, stoltheten de har över sitt land, och här firas det med flaggor och allt är rött och vitt. Uppfriskande kan jag tycka om man jämför med Sverige där man knappt vagar vifta med en svensk flagga pa nationaldagen. Naja, det är ett helt annat inlägg...

Svärföräldrar, och svägerskor med respektive var här och vi grillade och at och hade supertrevligt. Barnen var vakna till sent, kl 22 kom vi i säng, men de var pa sa underbart humör hela kvällen. Framat slutet satt Alex inbäddad i Opas knä, men Isabella henne var det liv i tills hon stupade i säng. Den Tösen har energi! Imorse fick jag lang sovmorgon och Kottarna vaknade inte förrän närmre 9.

Pa fredag kommer mamma och pappa hit! Vi längtar jättemycket och det ska bli sa skoj. Vi har inte direkt nat planerat och det är nog det skönaste, att bara kunna vara, och slappa och ta det lugnt. Och Alex, jisses vad han längtar, men det är det nog inte nan som har missat?

RSS 2.0 bloglovin