Helg!

Och den är efterlängtad! Imorgon ska vi iväg till ostfabriken i Emmentaler och äta lunch, mums! Det bästa med restaurangen är att det ligger en jättestor lekplats precis brevid, sa medan vi kan avnjuta en god lunch kan barnen springa av sig lite. Perfekt! Pa söndag ska vi till Oma och Opa pa middag, barnen saknar dem! Och ja, maten där blir man aldrig besviken pa heller, dubbelmums! Pa onsdag aker Lars till Irland sa da har jag planer pa att aka in till Solothurn med barnen, trötta ut dem ordentligt, hehe. Lars kommer förvisso hem igen pa torsdag förmiddag (lönt?) sa det ska inte vara nagra problem. Efter det är det inte manga dagar kvar till höjdpunkten, Europapark! Aaaaah vad vi längtar här hemma!

En promenad i skogen

I söndags tog vi en tur i skogen, barnen älskar det (doh?) och det är en alldeles perfekt promenad. Alex älskar ocksa Vita parcours som finns i just denna skogen och passade pa att träna lite extra, hehe.
 
 
Alex i full färd med att träna
 
 
Kramar finns det alltid tid för!
 
 
Isabella passar ocksa pa att träna lite
 
 
 
 

Inte bara ekologiskt...

...utan även fint att titta pa

 
Igar fick Alex för sig att han var bara tvungen att ha dessa äggen. De är inte bara ekologiska ägg fran frigaende höns, de är ocksa färgglada Collection ägg! 5.20 chf. Det blir drygt 35 kronor. För 6 ägg...Nästan 6 kronor per ägg. Aaah vad jag hoppas att de var riktigt riktigt goda. 
 
Är det förresten bara jag som tycker det är lite motsägelsefullt att färga ekologiska bla bla bla ägg pa det sättet?  Färgningsprocessen kan ju inte direkt vara den mest naturliga... eller?
 
Glömde jag förresten att säga att de är dessutom färdigkokta ägg...!

Knatte Fnatte och Tjatte


Höstlov

An sa länge (alla en dag som gatt, lol) har det varit helt ok höstlov. Alex verkar acceptera det faktum att han inte ska ga till älskade Kindergarten, även om han fragar varje morgon. Det enda som inte är lätt är för mig att träna. Det är en sak att underhalla Isabella medan jag tränar, men att försöka underhalla tva barn- inte lika lätt! Far se om jag lyckas nu, wish me luck!

Höstrusk

Idag är det nog en av de första riktiga höstdagarna här. Det regnar, det är mulet och blasigt, Och I love it! Det är dock fortfarande ganska varmt, runt 20 grader, sa det är lite jobbigt att ga ut, det blir ibland lite för varmt med regnkläder. Barnen behöver ocksa regnstövlar, sa det gar vi och köper om en stund. Vi har redan spanat in, sa det borde inte ta sa lang tid. Jag maste ocksa ga förbi Stadshuset och se om jag kan fa fram ett papper. Eftersom jag inte vet exakt vad det är för papper jag behöver ska det bli intressant att försöka förklara det pa tyska... hehe

Förra veckan var lang och fylld med en massa olika saker. Manga nyheter, dock nästan bara bra sadana, även om vissa kändes lite, ja överväldigande. Och som är hemligheter. än sa länge. Men jag lovar att jag kommer att dela med mig sa fort jag "far" (och NEJ, jag är INTE gravid!). Jag har ocksa börjat kolla runt med körkort, för nu är det dags. Jag har som egen deadline att vara atminstone en bra bit pa vägen under nästa ar. Jag känner mig fortfarande galet nervös över att behöva göra allt pa tyska, men jag försöker se det för vad det är, en utmaning, och jag ska fanimig klara det!

Wow

Just nu gar vi igenom ett par sana rent helvetiska dagar här hemma. Barnen är halvt hysteriska, jag är sa trött att ögonen gar i kors. Alexander beter sig som jag vet inte vad (känns inte som att det är första gangen jag säger det). Han är elak, slass, tjatar hal pa mina öron och är allmänt irriterande. Han gör ALLT till en konflikt, som han sen vägrar acceptera en lösning pa. Allt allt allt ska vara efter hans önskemal, och gar det inte sa blir han helt vansinnig. Isabella är ungefär likadan. Hon förvandlar ALLT till ett mindre krig. Kan man braka om det sa ska man braka om det enligt henne. Bara nat sa enkelt som att ga in genom ytterdörren slutat i ett halvt krig här hemma! Eller att ta pa henne skor. My God. Igar fick jag nog efter att hon sparkat pa mig i nan minut och gjorde det häststil pa henne istället. När hon försökte sparka mig, fangade jag hennes fot, sen vände jag mig om, tryckte den mellan knäna och tryckte pa skojäveln pa foten. Jag kan ge femmiljoner mer exempel, men det känns inte som att det behövs?

Nästa vecka börjar Alex höstlov. 3 veckor. Jag bönar och ber till alla gudar som finns där ute att Skitungarna ska ha lugnat ner sig till dess!

Isabella och Kitty

Ord behövs inte


Morgonens Alex

Jag vet inte vad som har flugit i Alex denna morgonen, men oh my god. Bokstavligen talat klättrar han pa väggarna, springer runt och gapar och gör diverse olika ljud. Och tjatar. Och tjatar. Ungefär sahär later det:
Alex: Ska vi ga till skolan nu?
Annika: Nej, du har ingen skola idag.
Alex: Men jag älskar skolan.
Annika: Ja, men du ska till doktorn idag.
Alex: Ah, doktorn, jag älskar doktorn. Ska vi ga nu (nu nu nu?)
Annika: Nej, vi ska vara där kl 9.
Alex: Ska vi ga till skolan nu da?
Annika:.............!!!
Alex: Mamma, mamma ho ho, mamma MAMMA.

Upprepa under ungefär en timmes tid. Jag tror att jag har hal i mina öron!

Men som sagt, doktorn kl 9, dags att fixa lite innan vi beger oss. Önska oss lycka till!

Sport

Idag hade Alex med sig en lapp hem fran Kindergarten om att börja pa sprt, för just barn som är lite yngre. Jag tycker det later som en jättebra idè, och ska skicka ett mail till kvinnan som tar hand om det ikväll. Dubbelkolla att det är ok, även om han inte pratar perfekt schweizertyska. Dock tror jag att det hade varit jättebra att göra nan extra aktivitet pa det sättet, för att öva lite extra pa spraket. Det är en timme i veckan, och en dag som faktiskt passar mellan tyskakurserna. Sen maste vi ju självklart kolla med Alex om han vill, hehe.

Om en stund blir det en regnig promenad till affären. Ah vad jag älskar hösten (lite mer när jag köpt ett par gummistövlar, hehe).

Herbstbummel

Idag är Alex iväg pa sin första utflykt, och han har längtat länge nu. De ska tillbringa hela dagen ute i skogen, äta picknick, grilla korv, leka och busa. Det var nog en större grej än vad jag visst, för det var manga mammor där idag med kameror i högsta hugget.

Jag upplever en liten svacka för tillfället, men sant gar över. Eller snarare en fan jag pallar inte bo här längre jag vill hem grej. Inte för att jag inte trivs här, tvärtom, men det är det jäkla spraket! Problemen som Alex har tar jag kanske lite "personligt", nästan att jag känner mig elak som later honom ga igenom det, jag vet ju att det hade varit lättare om han bara hade varit ensprakig. Sen är det jobbigt för mig ocksa, ibland blir det helt överväldigande när jag tänker att jag maste lära mig ett helt nytt sprak. Eller tva för den delen. Förvisso tycker jag att nan borde berätta för schweizare att schweizertyska är inte ett sprak, det är en dialekt...! Men, det gar väl över. Och förhoppningsvis lär jag mig nat pa vägen. Prepositioner och person pronomen förslagsvis! Gärna lite akkusativ och dativ. Nominativ och perfekt. Sen är jag ganska nöjd för stunden.
 
Nu ska jag träna. Bränna bort lite negativa tankar, och gärna lite fett ocksa när man ända haller pa. Det är ju inte sa att det är mycket jag ber om?

Det var ju självaste...!

Ja, infoga frivilligt ord, idag var Skitungarna pa det igen. Jag och Isabella gick och hämtade Alex som vanligt, han var en av de första ut, sa det gick smidigt. Ungefär vid varat hörn märkte jag att nan nästan trampade mig pa hälarna och vänder mig om precis för att se en av skitungarna räcka ut tungan högt och ljudligt at Alex. Argh, jag blir fortfarande förbannad när jag tänker pa det. Det är verkligen inte OK att göra sant mot mina barn- bakom ryggen pa mig! Men denna gangen tände jag till ordentligt och sa till Ungjävleln först att han är Väldigt elak, och sen att det är väldigt elakt att bete sig pa det sättet. Oj oj oj vad han skämdes. Tror inte att de ens vet om jag faktiskt kan prata tyska, eller förstar vad dem säger, sa nu har dem iallafall nat att tänka pa. Nog för att barn är elaka mot varandra, men jag tycker ända att det ska finnas gränser, och dessa tva har gatt över min gräns flera ganger nu!

Helgen

I fredags kom Alex hem med ett infopapper angaende hans allra första höstutflykt imorgon (spännande!) När vi läste pa lappen och sag att han ska ha pa sig ett par "ordentliga" skor sa insag vi att varan lugna lördag som vi planerat ändrades till att aka runt och hitta ett par ordentliga skor lördag istället. Lars och Alex akte ensamma, och hittade efter ett tag ett par ordentliga vandringsskor, bra att ha, för de kommer att tillbringa mycket tid i skogen har jag förstatt. Imorgon ska de tända brasa och grilla korv, fika och busa. Alex längtar!
 
Igar fick vi besök av Malin och Michael, jättetrevligt var det! Vi har inte setts sen ja manga manga ar, Alex var inte mer än dryga 3 veckor eller nat sist, sa ja ett tag sen. Jag hoppas verkligen att det kommer fler ganger, barnen blev störtförtjusta i bada tva, hehe.
 
 
Nu är det snart dags att ga och hämta upp Alex, sen blir det lunch och efter det en langpromenad. Sen maste jag sätta mig ner och plugga en stund. Imorgon är det prov igen, inget "officiellt" utan snarare för att se var vi ligger i kunskap, och vad vi behöver öva mer pa. Bra, men samtidigt märks det stor skillnad mellan denna kursen och den andra, mycket mycket mer press med denna. Men det är bra, da lär jag mig!
 
 
Avslutar med att bjuda pa en bild, om hur det ser ut när Isabella tar kontroll över kameran, fniss. Älskade skitungar!

Trakigt att städa?

Nej, inte hemma hos oss iallafall


Mycket bättre!

För en stund sen när vi gick till Kg sa pussade Alex hejda lite tidigare än vanigt, och eftersom Skitungarna inte var i närheten sa kändes det bra. Men när han kommer upp mot vägen sa hör man ett "Alis" och där var Alex kompis "A". Han blev jätteglad över att se Alex, och släppte taget direkt om sin mamma, och tillsammans sprang de sista biten. Mycket mycket bättre idag än i onsdags! Det bevisar ocksa för mig att det är inte ett problem i största allmänhet det som Skitungarna haller pa med, utan att det är bara ett problem som dem tva har. Jag kommer dock fortfarande att ta upp det pa kvartsamtalet, och se vad fröken säger om det. Eller, självklart, om det händer fler ganger.

I helgen ska det bli varmt igen, upp mot 27 grader. Det känns nästan lite deprimerande, jag har ju börjat fa höstkänslor! A andra sidan far vi middagsbesök pa söndag, sa da kanske vi till och med kan sitta ute och grilla. Det ser vi fram emot! Nästa helg far vi besök igen, da kommer Viggo hit. Ja, och Viggos mamma och pappa saklart. Det ser vi verkligen fram emot! När jag berättade det för Alex igar blev han helt till sig och skulle minsann krama "Min kompis Viggo". Vi far se, hehe!

RSS 2.0 bloglovin