Äntligen

Det har regnat i tre dagar här nu och varit lite kyligt (typ 23 grader, skojar inte när jag säger att jag gatt runt med kofta, och sett folk ute med höstjacka). Idag kröp temperaturen upp mot 26 grader och solsken, sa vi begav oss ut. Med langärmade tröjor saklart, haha. Vi begav oss till radjursparken i L-thal och sen köpte vi lite play-doh innan vi tog bussen hem. Helt perfekt dag, och vad barnen behövde efter att ha klättrat pa väggarna i 3 dagar nu.

 

Birkenstock

Idag har jag blivit stolt ägare till ett par Birkenstock! Jisses, varför har jag väntar 32 ar? Skönaste skorna ever, haha.

Nu har det regnat i dagarna 3 här och barnen klättrar pa väggarna. Imorgon blir det uppehall, sa jag tar med mig kottarna in till Hirzparken i Langenthal. Rasta av oss lite hehe. Pa söndag ska vi hem till Oma oc h fira födelsedag (hon fyller ar pa mandag) sa da blir dem ju atminstone rastade lite mera. Sen hoppas jag att vi kan aterga till att ga till poolen varje dag.

Isabella är bara sa söt. Det är JÄTTEviktigt för henne att hon far visa sin Kindergarden för "Mutti" aka gammelfarmor (eller gammelmormor? Jag har aldrig kopplat egentligen. Det är ju kottarnas farmors mor, men det är ju Lars mormor?) Hon har tjatar hur länge som helst nu att Mutti maste komma hit, sa vi far helt enkelt bestämma nat pa söndag. Fick höra rykten om att Mutti är väldigt glad över Isabellas förfragan. Aterigen maste jag säga hur glad jag är över att Alex och Isabella har ett sa väldigt bra band med sina gammelföräldrar.

Annars har jag varit sjukt förbannad pa Lars hela dagen idag. Verkligen kokat. Vet ni varför? Jag drömde att han ville skiljas. Och vet ni varför? För att han var bög och haft en affär med en man typ hela varat äktenskap. Fan vad sur jag var i drömmen! Kunde ju inte ens böna och be för att fa tillbaka honom, uppenbarligen kunde ju jag inte ge honom vad han ville ha, haha. När Lars sa hejda imorse var jag fortfarande halvti drömmen och skitsur, jisses vad han garvade när jag berättade varför jag var sa sur, haha. Dessa drömar!

Oj

Tiden gar snabbt när man har kul eller hur heter det? Har tänkt sa ofta pa att uppdatera, men det kommer hela tiden saker i vägen. En misslyckad semester i Frankrike, Alex olycka när katastrofungen skulle kasta honom i poolen och annat smatt och gott. Men vi lever och mar bra.

Idag har jag gjort plommonsylt. Vi var hemma hos Lars mamma i helgen och barnen tyckte det var sa kul att plocka plommon. Sakta men säkert har jag mer tid att göra sanahär saker, och mer och mer inser jag hur lite jag vill äta viss mat. I Frankrike t.ex var det väldigt lite utbud pa mat, sa det blev risotto pasta och bröd i en vecka. När vi kom hem sag jag gravid ut sa svullen var magen. En helg med nyttig mat senare sa hade magen gatt ner flera centimeter. Sjukt vad vissa saker gör med en. När Oma har sina äpplen klara tänker jag aka dit och sen ska jag aldrig mer köpa äpplemos. E nummer ska försvinna helt fran detta huset (fast i ärlighetens namn sa finns det inte sa mycket i Schweiz, jag har börjar kolla run). Sakta men säkert blir saker ersatta med ekologiska saker. Och vi mar sa mycket bättre, och för mig känns det sa bra att mina barn lär sig kvalitè när det gäller mat. Billigt är inte bättre!

 
Jag och Lars provsmakade varsin tesked, och jisses vad gott det blev. Japp, jag är stolt!

Wow

Skickade precis iväg Alex till Kindergarden för allra sista gangen. Bara lite sentimentalt. Tills jag tänker pa att jag till hösten kommer att skicka honom till skolan, för fösta gangen för typ 12 ar framöver, haha. Da känns dessa 2 aren inte sa illa längre, haha.

Vi har förberett med lite presenter och jag ska slänga ihop en kladdkaka pa Alex önskan. I eftermiddag om vädret tillater sa beger vi oss till barnens gammelfarmor och gammelfarfar, det är nan slags fest i deras by. Oma har länge velat ga dit med barnen. Men eftersom det är askvarning sa är det inte helt spikat än. Annars borde jag kanske stanna hemma och packa. Imorgon beger vi oss söderut. Oj vad barnen längtar!
 
 
 
 

Alltsa

I söndags tog vi med barnen pa bio för första gangen. The Lego movie. En film VARJE pappa bör se, hehe. Barnen klarade det jättebra, Alex var helt fascinerad hela filmen, Isabella blev lite rastlös emellanat, men helt ärligt, man kan inte räkna med att en 4 aring ska sitta stilla i nästan 2 timmar.
Redan pa morgonen kände jag mig ganska slö, och det fortsatte under hela dagen. Trodde att jag sovit daligt, men nej självklart aker jag pa en förkylning. Har sjukt ont i huvudet, halsen och nyser stup i kvarten. Isabella har en fruktansvärd hosta. Hoppas verkligen att det gar över innan helgen!

Kan inte fatta att detta är Alex sista vecka i Kindergarden. Helt galet! Pa torsdag ska jag och Isabella ga ut och se om vi hittar nan liten present till honom, och han har önskat sig att äta en kladdkaka pa fredag. Självklart ska han fa göra det!
Vi har ocksa skickat in anmälan till sport. Pa tisdagar ska Alex spela handboll och pa fredagar ska han börja med fotboll. Sen vill Isabella ocksa börja handboll, och lustigt nog sag jag precis att Alex hade en lapp angaende handboll, som nu gäller Kindergarden+ 1.a klass, sa Alex och Isabella far ju träna tillsammans pa onsdagar da, hehe. Eller sa anmäler jag bara Isabella, sa att hon far ha nat för sig själv. Far se.

Nu ska jag försöka släpa mig till affären om en stund. Hade hellre stannar kvar i sängen, men men.

RSS 2.0 bloglovin