Mörbultat

Igar kväll när jag stod och lagade mat kände jag nat krypande i huvudet. Inget jag reagerade sa mycket pa, men det kom krypande mer och mer och började göra riktigt ont runt ögat. Vid 9 böjade jag ma jätteilla och när jag la mig ner i sängen gjorde det sa sjukt ont pa vänster sida av huvudet och hela ansiktet att jag nästan fick panik! Gick upp till Lars igen som gav mig en värktablett, sen la jag mig i ett bad. Gick upp och satt uppe en stund och panikade lite till Lars. Trodde verkligen att jag skulle vara tvungen att aka in till akuten. Men värktabletten började värka och till slut somnade jag. Idag känner jag mig helt mörbultat men huvudvärken är atminstone borta. Förmodligen var det bara en vanlig migränattack, läste om det och det stämde in sa väl. Men ack vad jobbigt det var igar!
Idag blir det därför en lugn dag. Skippar träning och slänger mig i ett bad. Sen far det bli soffhäng resten av dagen. Igar kände jag mig av nan anledning galet stressad i hela kroppen, förmodligen var det det som satte igang det.

Spöken

Älskade lilla barn. Ungefär varje natt i 1 vecka nu har Isabella vaknat helt hysterisk. Det är det värsta skriket jag nansin hört fran henne, det är sa att jag vaknar i panik när jag hör henne. Allt pa grund av spöken. Personligen tycker jag att det är skitläbbigt jag med! För helt ärligt, sa rädd som hon är kan man inte bli bara sadär. Hursomhelst, imorse pratade jag med henne om vad det är som gör henne sa himla rädd pa natten och hon berättade att det är ett pojkspöke som kommer. Inatt hade han uppenbarligen stampat pa hennes stora Euromaus gossedjur... Jag förklarade för henne att spöket är nog inte elakt, utan att han kanske inte har en egen Euromaus att leka med sa han passar pa att leka med Isabellas när hon ligger och sover. Sa till henne att nästa gang hon ser honom sa kan hon ju försöka vinka till honom och säga att det är helt ok att han leker med hennes leksaker när hon sover... Fy, jag har gashud!

Mandag!

Ah vilken känsla det är att vakna upp, mandag morgon, rena sängkläder och ett väldigt rent hem (lister inkluderat, fniss). Sen att det är klarbla himmel, ljust (tack vintertid) och beräknade 20 grader idag gör ju inte saken sämre!
Denna veckan tänker jag lata vara helt orörd när det gäller planer. Ta dagen som den kommer. Förra veckan var lite väl, och det ar jag känt av i helgen. Om 2 veckor lämnar vi av barnen hos Oma och Opa, sen beger vi oss och handlar julklappar. Man kan nästan säga att det är Isabellas premiär, för de tva gangerna tidigare som hon har haft barnvakt borta kommer hon inte ihag, första gangen var hon 9 dagar gammal (vi hade ju 1arig bröllopsdag) och andra gangen var hon nagra manader gammal och hade skrikit sa mycket att Oma fick ringa tillbaka oss. Varan fina planerade vuxenlunch blev att springa till närmsta korvtjolle och äta i bilen, suck,
Men nu är det träningsdags, Powerwalk ikväll. Far försöka bygga motivationen redan nu, ha.

Galet skönt

Vilken söndag det har varit, inte direkt lugn om man säger sa. Sängkläderna är rena i alla rum, fick äntligen till det och har nu rena och vita lister, vi har tagit itu soffan och städat och torkat den, fixat under soffan och passade pa att dra fram bokhyllan och dammsög och moppade även under den. Sa jäkla skönt, det känns verkligen extra rent nu! Ikväll blir det vanlig söndagsstädning, da moppas och dammsugs alla golven här hemma!

Igar var vi i L-thal en tur och kom hem med vinterjackor till barnen och vinterskor till Isabella. Kändes helt galet att shoppa vinterjackor när det var nästan 20 grader och solsken ute. Vintern känns väldigt langt bort, men den är ju jättenära! 1 november nästa vecka är ju helt galet!

...

Ja, det är verkligen en passande rubrik!

Idag var jag och Isabella tvugna att tillbringa eftermiddagen i Kindergarden. Workshop i hur man boestar tänderna... jippie? Helvetet började ungeför första sekunden. Har aldrig sett Isabella bete sig sa innan. Skallade mig sa pass i hakan att jag smällde i huvudet i jackhyllan. Sen skrek hon och grät, kastade jackor pa golvet, klöste bet och boxade mig, ja barnet var helt jävla galen. Detta tillsammans med alla blickar fran de andra föräldrarna var bara sa_jakla_pinsamt. Ja Isabella var ju saklart ocksa det enda syskonet som var med, alla andra hade barnvakt eller sa var pappan med. Hrmpf! När tandläkaren hade sitt lilla tal fick hon avbryta flera ganger för att Isabella skrek och gormade och sa fortsatte det. Kul! Jag kan lova att det var en arg fru som ringde sin man när hon kom hem...!

Imorgon är det handbollsträning och pa torsdag beger vi oss till SO för att möta upp Svärmor pa en fika. Ja och barnen ska visa vad de vill ha i julklapp, hehe.

Kvällsblogg

Nu gör jag det jag inte borde igen och bloggar pa kvällen. Ögonen gar i kors efter tva avsnitt SG-1, sa jag borde verkligen ga och lägga mig.

Dagen tillbringade vi i L-thal, köpte lite färger och glitter. Barnen har nämligen gjort trolldegsjulgransdekorationer. Sen tog vi en promenad genom L-thal I värmen, jisses. 23 grader varmt, folk gick i t-shirt och kortbyxor och uteserveringarna var fulla. Jag som kom med sjal, kofta och linne höll pa att svettas ihjäl. Vi tog en tur till leksaksaffären för att fa lite julklappsinspiration till kottarna, och joda, vi har nog de mesta tankarna klara nu, bade vad vi ska köpa, och vad vi ska be Lars mamma och pappa att köpa. Till middag at vi hemgjord pizza, och sen har vi bara tramsat resten av kvällen. 
 
 
 
Haha, ja jisses. 
 
Och ja, Isabella lät mig göra hästsvans pa henne, äntligen!
 
 
Om hon nu bara kunde lata mig ta av den förbannade jävla blöjan....! Vilka diskussioner vi har om det, varje dag. Men sa länge hon vägrar, sa finns det ju inget annat vi kan göra än att ha talamod.
 
Imorgon beger vi oss till badet, ungarna längtar. Maste faktiskt erkänna att jag tycker bättre om inomhusdelen bättre än utomhusdelen. Men nu, nu ska jag sova, mina ögon och min hjärna kommer inte riktigt överens, haha.

Gräsänka

Ja jises, det med gräsänka har hänt sa manga ganger detta aret att jag inte kan använda den rubriken varje gang! Lars är som sagt i Österrike, men kommer hem imorgon. Jag och barnen har haft en toppendag, vädret har varit helt underbart! Klarbla himmel och solsken. Gick ut med linne och kofta, men till och med det var för varmt! Vi begav oss till Skoglekplatsen, sen fikade vi pa Coop, sen var Alex ute och lekte med sina kompisar till kl 18 när jag kallade in honom för att äta middag. Sen har vi bada,t mumsat popcorn pa soffan och nu sover dem som tva stockar. Mina kompisar fran kyrkan var ocksa här och hälsade pa i eftermiddags. Känns lite konstigt familjärt när den ena säger oh du har fixat haret, vad fint, haha.
 
Igar, jisses vad vi skrattade at Alex. Som Lars sa, han har nog aldrig sett Alex sa trött innan, haha . Killen var helt kaputt! När vi at middag bara hängde han över bordet tills han ursäktade sig och fragade om han fick lägga sig pa soffan istället. Han förklarade att han var för trött för att äta, haha. Idag har han klagat pa träningsvärk, stackarn! Men som sagt, han älskade det och längtar redan till nästa vecka. 
 
Nu ska jag faktiskt snart passa pa att krypa ner i sängen. Sag nat som var galet likt en fullmane sa det kan bli en lang natt. Men trots det mar jag bättre än pa länge. Huvudvärken börjar släppa. Det var pa tiden! Igar somnade jag vid 22, vaknade vid 1, somnade om och vaknade inte förrän precis innan kl 6 när väckarklockan ringde. Vilken känsla det var. Fast lustigt nog kände jag mig tröttare imorse än jag gjort pa länge, haha. Tänk ända att det verkar som att det var sa lätt som 1177 sa, jag behövde helt enkelt "starta om datorn". 
 
 
Bild tagen vid Skogslekplatsen. Helt underbart!
 

Första träningen

Nu är vi precis hemkomna fran Alex första handbollsträning, och han älskade det! Jag älskade det, shit vad bra tränaren är, fast jag hade inte räknat med nat annat (det är en mamma till Alex förskolekompis, sa jag känner ju henne) Alex tyckte det var superkul och längtar redan till nästa vecka. Det var full rulle en hel timme och det är en helt slut Alex som sitter här hemma, hehe. Det enda jag tyckte var riktigt jobbigt var när Alex trillade i golvet och blev ledsen. Fick använda all min behärskning till att inte rusa in där och ta över tröstningen, men tränaren kramade och skötte om honom sa det finns ju egentligen ingen anledning till att jag skulle rusa in. Förutom den dära osynliga navelsträngen som är sa jäkla svar att klippa av!
Nu väntar jag pa samtal fran Lars. Stackarn har haft budgetpresentation inför styrelsen idag och han trodde att han ungefär skulle bli fladd och doppad i tjära... Nat sant. Imorgon beger han sig till Österrike. Det far bli en lugn helg här hemma!

Handbollspremiär

Som jag nämnde igar är det premiär i eftermiddag för Alex handboll. Han längtar sa mycket! Det är flera andra barn i KG som ocksa ska dit (sammanlagt 13 barn) sa han vet ju redan att det är folk han känner. Jag planerar att stanna hela passet idag, är nyfiken jag med pa hur det gar till, hihi. Hoppas bara att Isabella är lika nyfiken hon med, annars kan det bli ett langt pass....

Nu ska jag slänga ihop lite vafflor och sen slänga mig i ett bad. Berättade för V förra veckan att jag brukar lägga mig i ett bad pa morgonen och hon tittade chockat pa mig, haha. Uppenbarligen, med hennes barn har hon knappt tid att bada pa kvällen. Ibland ska man kanske inte klaga, hehe.

Kvällsfummel

Jag är jättetrött och borde egentligen ga och lägga mig, men sa är det det med att ha rumpan fast i stolen.
Imorgon är det dags, Alex premiär i handboll. Ungen är galet taggad! Fast det verkar som att alla tycker det ska bli jättekul, Oma har redan planerat att hon ska komma och titta pa hans träningar och sa. Hoppas han tycker att det är kul iallafall.

Igar läste jag Facebook status om att Johanna och Pierre varit tillsammans i 7 ar. Redan?! Galet vad snabbt tiden gar. Sa glad för deras skull. Sen började jag räkna själv. Det innebär ju för tusan att jag och Lars ocksa snart varit tillsammans i 7 ar. Sen räknade jag lite längre. Gifta i 5 ar nästa ar, whatta? Och Alex fyller 6?? Sen började jag känna mig lastgammal och slutade räkna, haha! Verkligen dags att sova, känner hur jag börjar tappa traden, fniss.

Mandag morgon

Mandag morgon för mig brukar innebär att jag vaknar till en nystädad lägenhet och allt är perfekt planerat inför veckan. Vad jag inte räknade med igar var att vara gäster som kom kl 12 inte skulle bege sig hem förrän 9 timmar senare, haha. Inget söndagsstäd här inte, haha. Men det gör inget, barnen älskar Oma och Opa, och med tanke pa vädret vi har idag kan jag lika gärna göra söndagsstädningen pa en mandag. Fast jag maste erkänna, det stressar mig lite att jag inte fick det gjort igar! Men jag antar att det är manga saker som stressar mig just nu, maste lära mig att coola ner mig lite. Fa bort huvudvärken, komma tillbaka till normal sömn.

Idag slutade höstlovet för Alex, och han var galet taggad att ga till Kindergarden. Det är galet lugnt här hemma, tyst sa att det nästan gör ont i öronen. Fast jag saknar ungen redan!

Där ser man

Idag fick jag nog. Orkar inte ma sa här jäkla knäppt som jag gör och ga runt och oroa mig hela tiden. Framförallt över huvudvärken. Ringde 1177. Tänkte att de far liksom bestämma huruvida jag ska ga till doktor eller inte. Med varan sjukförsäkring vi har maste jag ända ringa schweiziska 1177 innan jag gar till doktorn, sa jag tänkte att jag likagärna kör pa svenska först. Haha säger jag bara. Började förklara att jag haft huvudvärk mer eller mindre varje dag i 2 manader, Att jag inte sovit ordentligt pa dessa tva manader heller. Hur jag vaknar upp och hur jag känner när jag vaknar. Att jag googlat för mycket och gjort mig själv mer nervös. Da kommer fragan som fick mig att hajja till. "Vilken slags medicinering tar du för din panikangest och när sökte du för det". Jag fick inte fram mer än ett "eeeeehhh?". Da vaknade hon till liv. Absolut inte att jag behöver oroa mig för att jag skulle ha en hjärntumör eller liknande, att jag däremot maste söka hjälp för mig panikangest. Ehm, jaha? Där ser man? Att jag ska söka hjälp för mina sömnbesvär och att hon är helt övertygad om att huvudvärken successivt da även kommer att försvinna. Hon jämförde mig som en dator som behöver en omstart, att jag helt enkelt varit igang för länge utan att samla tillräckligt med energi för att funka, att det är det som är problemet. Allt ligger i min brist pa sömn, och uppenbarligen min panikangest? Förlat, men jag har fortfarande svart att greppa det. Hon tyckte jag ska ga till doktorn sa att jag kan fa bade piller för angesten (antidepressiva?) och sömntabletter sa att jag kan sova. Och jag känner lite... NEJ TACK. Vill varken ha sömntabletter eller antidepressiva. Va fan, jag är inte ledsen? Sitter inte hemma i min ensamhet och grater? Nej tack, inga piller här inte. Savida det inte blir helt nödvändigt, vilket jag verkligen inte hoppas. Nej, inatt ska jag lägga mig och sova bättre än pa länge, och vakna upp nangang gärna längre än 2 timmars sammanhängande sömn. Yes box!mina

Torsdag

Torsdag morgon, och regnet öser ner. Äntligen! I 2 dagar nu har det varit gratt och mulet, och jag har bara önskat lite förändring. Nu ska det förvisso regna i en vecka och inte direkt den förändringen jag ville ha (sol hade passat bättre!) men men, är det höst sa är det.
I eftermiddag beger vi oss hem till V och J och tittar pa deras nya hus, Atminstone nan som svarar pa mina sms... Skämt asido, men jag tycker det är lite trakigt att jag skickat sms till tva personer denna veckan med förslag om kaffe/ middag och inte fatt nat svar tillbaka. Trodde ända att vi är 30+ och att ärlighet varar längst? Istället för att ignorera och latsas som att det regnar sa kan man väl atminstone svara ett nej tack, inte intresserad? Och ja, jag känner att jag kan skriva öppet om det pa bloggen, för är man inte intresserad av att träffas sa läser man nog inte min blogg heller? Naväl, nu vet jag, nu kan jag lägga min energi pa andra saker! (Förlat, var tvungen att ventilera lite!).


God morgon

Eller inte. Fy tusan för att vakna med en huvudvärk som man känner komma smygande under morgonen. Blir ju inte mycket bättre av att Isabella har statt brevid mig sen jag vaknade och tjatat om att fa spela Sims. Ja, hon har utvecklat nat slagt Sim beroende, haha. Fast det enda hon gör är att skapa nya familjer, om och om igen, sa det känns helt ok. Alex sitter och tittar pa Mario pa sin telefon. Ganska häftigt, han fragade vilket sprak de pratade för han hörde att det inte var engelska. Sa att jag inte var säker, och han sa att han trodde att det var italienska. Jo men visst var det det! Häftigt att han snappat upp det de ganger vi varit där.

Om jag sätter Isabella framför Sims, och Alex fortsätter titta pa sin telefon... Kanske kanske ska jag ta och krypa ner i ett varmt bad? Ja, sa far det bli!

Om en liten stund

Beger vi oss till affären. Men min rumpa har liksom limmat sig fast pa stolen. Och med tanke pa storleken pa rumpan kan ni ju första vilket jobb det är att limma av den och ställa sig upp! Alex och Isabella har dessutom jättekul och spelar Sims pa min dator, sa jag känner att jag inte riktigt vill störa dem... än.

Igar när jag var ute pa min kvälls PW kände jag hösten här. Helt underbart, Jag älskar hösten och varen, med alla förändringar i luften. Vinter och sommar, inte lika mycket. Igar sag jag dessutom pa Migros att dem säljer en kruka med snödoppar som man planterar nu sa att de kommer upp lagom till varen. Den förljer med hem idag. Ett löfte om att det kommer var efter den lang vintern, ja tack! Ett ar som detta, där det var vinter och sen sommar, det orkar jag inte igen känner jag!

RSS 2.0 bloglovin