Nu orkar jag inte mer!

I lördags var det den varmaste dagen hittills i ar, enligt tidningarna var det 30 grader här i krokarna. Och vad djorde vi i lördags? Vi lag nerbäddade pa soffan, med duntäcken och hade feber, hela bunten (förutom Isabella, hon har redan haft sitt värsta). Lars hade varit sjuk alla dagar pa Irland, och jag som bara trodde att jag var trött och hängig för att han var borta, inser nu att jag nog var lite sjuk jag med, för i fredags när han kommit hem slog det till ordentligt. Nu är jag sa less pa detta! Vi hinner inte bli friska fran den ena grejen förrän det är dags för nästa, nu far det för tusan vara nog! Har nog aldrig varit sa sjuk som jag hittills varit under detta aret. Nu har vi bestämt oss för att isolera oss i nagra dagar, inte träffa nagon, mer än att ga till Coop, jobbet osv, och bara se till att vi blir ordentligt friska och pigga, för nästa vecka far vi besök. Har jag sagt att vi längtar, hihi?

Fredag och gardagen

Gardagen var en san dag som man bara inte vill ska ta slut! V kom hit vid halv 6, och tillsammans med Kottarna och varsitt glas vin gick vi ut pa altanen, Kottarna lekte och visade upp sig, och vi pratade, pratade och sen lite till. Sen at vi middag tillsammans, och medan jag badade barnen, städade V upp i köket. Lyxigt värre! Jag lät Kottarna vara vakna lite längre än vanligt, och tillsammans satt vi och tittade pa roliga filmklipp (Tysklands svar pa AFV). Shit vad Alex skrattade, att höra honom var nog roligare än vissa filmklipp. Vid halv 10 begav sig V hemat, och jag och Kottarna stupade i säng, och vaknade inte förrän runt 8! Lite panik blev det eftersom Alex har lekis kl 9, hehe.

Nu väntar vi pa att Lars ska höra av sig, flyget är landat, och nu är han pa väg hem. Längta!

Welcome to hell

Ja herrgud. Gardagen gick hur bra som helst, barnen var jättesnälla, vi fick oväntat, men trevligt besök, och kvällen kom snabbare än kvickt. När Isabella somnade pa 5 röda, undrade jag om det kan vara sant? Kan det vara sa smidigt att vara hemma ensam med bada barnen? Svar: Nej! Alex hann knappt mer än att somna 10 minuter senare, och da började Isabella hosta. Och hosta. Och hosta. Och lite till. Och sen började hon kräkas. Slem. En massa slem. Det var bara till att ga upp, lugna ner Alex som typ betedde sig som att han bara behövt en powernap och studsade rundor i sängen, byta pyjamas pa Isabella, som ungefär ville all annat än just byta pyjamas. Sen var klockan närme 2 innan jag fick ordentligt sömn. Hostan fortsatte, och sen har Isabella vaknat fran och till hela natten och ropat pa Pappa. Mellan 2 och 5 fick jag atminste nästan sammanhängande sömn! Kl 6:05 vaknade jag till ordentligt, eftersom Lars, av nan anledning ställt alarmklockan. Ja, jag svor ganska fint pa honom kl 6:06! Halv 8 vaknade kottarna, och efter en natt med mindre sömn än vanligt, sa är humören inte de bästa idag. Men imorgon är det fredag, Lars kommer hem, sa även om denna natten blir laaang den med, sa känns det atminstone lättare. Alex pasklov är dessutom slut, sa imorgon är det dags för lekis igen. Behöver jag säga att han längtar?

Galet

Ja, galet är precis vad det är. Förra veckan var barnen ganska, ja, pafrestande kan man säga, och i förrgar och igar var det bara helt galet. Jag var nära pa gratfärdig när Lars kom hem fran jobbet. Idag- tva sma änglar. Just nu sitter de snällt och tittar pa "Mary Poppins" och innan dess har det bara varit skratt och bus hela morgonen. Ar det verkligen sa galet, att min "angest" (angest är förvisso ett ganska överdrivet ord i detta sammanhanget" över att Lars skulle aka iväg har paverkat dem sa mycket? Att de har känt av sa tydligt att det ligger nat i luften? Eller, ska jag helt enkelt skylla pa vädret, att det är solsken idag, jämfört med 2 veckors regn som det varit? Naja, eller sa skyller jag inte pa nat av det, utan njuter sa länge jag kan!


Att detta barnet varit en mindre demon i flera dagar är väldigt svart att tro!

Gräsänka

Tidigt imorse begav sig Lars mot Irland. Avundsjuk, ja lite granna. Ok, ganska mycket. Men han kommer hem igen pa fredag, sa vi ska nog klara oss. Men jag verkligen avskyr när han är borta, för jag är sa jäkla orolig, hela tiden. Vet egentligen inte varför, men jag blir orolig jättesnabbt och mycket när det gäller sana saker. Typ hjärtat i halsgropen innan jag far sms att han har landat, och sana saker. Visst att man kan bry sig, men jag tror att jag bryr mig lite för mycket, hehe. Har ocksa börjat fundera pa hur det kommer att bli när Kottarna blir större och hittar pa saker. Herre jisses!

Mandag


Denna mandagen har börjat lagom roligt, bada barnen var väldigt väldigt krävande hela morgonen, och talamodet har tagit slut manga ganger. Efter ett langpromenad, och efter att vi handlat pa Coop och Isabella tog en 30 minuters tuppis sa gick allt genast mycket bättre.

Denna veckan känner jag mig helt antisocial, blev kanske lite mycket förra veckan. Men kalaset var jättetrevligt och bade Alex och Isabella charmade alla nat sa otroligt. Jättekul att se!

Fredag

Och idag njuter vi av att vi inte har en enda tid att passa. Denna veckan har varit lite för mycket fram och tillbaka, sa idag njuter vi med mjukisbyxor och popcorn. Imorse bakade vi till kalaset imorgon, och pa 30 minuter hann vi med att bade slänga ihop en tiramisu och en cheesecake. Känns som att man har gjort just de 2 väldigt manga ganger, hehe. När vi ända var pa g sa slängde vi ihop ett gäng scones, sa Lars kom hem till nybakade och charmiga scones. Vi väljer att säga charmiga efter att Alex och Isabella skötte kavlande och naggande, hihi.

Gardagen var precis som jag inte ville att den skulle vara, det vill säga inte mycket som ändrats. Isabella här tva synliga blamärken, ett i pannan och ett pa kinden. Stackars liten kom springande till mig flera ganger med panik i ansiktet "Mamma, Bäbis kommt!" Hon var skräckslagen, med all rätt. Efter att fatt haret nästan avdraget flera ganger, sa pass att jag fick bända upp fingrarna pa ungen, blivit biten, och slagen med leksaker, sa förstar jag hennes panik. Jag hade lite jag med! Jag förstar verkligen inte hur tva barn kan vara sa jävla elaka? Eller jo, visst förstar jag. Barn gör som vuxna gör. Suck. Väljer att inte tänka längre pa det.

Ikväll blir det mera mys. Barnen ska fa pizza och cola, och jag och Lars ska avnjuta en ostfondue. Sen blir det ett avsnitt, eller tva kanske, fast det är ju trots allt fredag, sa tre! avsnitt Stargate Atlantis. Geekarnas fredag (and I love it!)

Produktiv morgon

Om en stund tar vi bussen och beger oss till grannbyn. Hoppas att jag haller mig vaken. Detta vädret är deprimerande, har regnat i flera dagar nu, och det ser inte ut som att det ska ta slut nan gang snart. April manad när den är som bäst!

Dock blir man ganska sa produktiv när man bara kan sitta hemma, och innan klockan var 12 idag hade jag redan hunnit med ett träningspass och byta sängkläder och städat köket. Men jag hade nog hellre suttit ute pa altanen med solen i ansiktet ända. Men den dagen kommer den ocksa! Nu ska jag packa ihop skötväskan och köra en dans med dammsugaren innan det är dags att ta bussen. Ska bli kul att träffa J och V igen, även om jag fortfarande har kvar varat senaste besök i bakhuvudet. Men jag hoppas att J har vuxit till sig, och blivit bara lite snällare.

Kvällsmys

Kvällsmys hemma hos oss är ungefär som morgonmys, lite smatt kaotiskt, men helt underbart.


Isabella är lite lagom lustig för tillfället, och har börjat ta en timme pa sig att somna. Har ingen aning om varför egentligen, men problemet är inte svarare än att helt enkelt lägga henne en timme innan vi vill att hon ska sova. Det lustiga är att det är oavsett vad, om hon varit jätteaktiv under dagen, om hon tagit en tuppis eller ingen tuppis, ja oavsett vad sa tar det en timme att natta henne. Fast inte mig emot, det innebär trots allt att jag far lite tid och andas, och Lars far lite kvalitè tid med Isabella. För jag sa väl att det är Lars som har hand om hennes natting, fniss.

Full rulle

Efter en väldigt trevlig dag igar med V och M, sa beger vi oss idag till grannbyn, och lite kusinmys för barnen. Imorgon har jag skola (omflyttat som vanligt, suck!) och pa torsdag beger vi oss aterigen till grannbyn, men denna gangen ska vi Alex och Jonas fa busa runt, tror bestämt att de tva saknar varandra. Nästa vecka när Lars är pa Irland, kommer V hit och lagar mat till mig och barnen, lyxigt värre. Saker och ting känns bra just nu, väldigt bra!

Helger i all ära

Men jisses vad det är skönt att komma tillbaka till lite vardag igen! Det har varit lite upp och ner med att handla och alla rutiner blir lite konstiga när det är korta veckor, men nu sa. Nästa vecka aker Lars till Irland, och blir borta onsdag till fredag. Jag är sa sotis att det inte är sant! Nu ska han ju förvisso jobba, men ända! Och ja, han erbjöd förvisso att jag och barnen kunde följa med och stanna i Dublin medan han jobbar, och jag tackade nej, men ända! Känns lite för mycket att flyga nagra timmar (tror Lars sa att det tar 2h30minuter eller nat) med barnen bara för att stanna sa kort tid. Men en annan gang sa!
Idag väntar vi kaffebesök pa eftermiddagen, och imorgon beger vi oss till grannbyn för bebismys, vi har inte träffat Lilleman sedan han var bara nagra timmar gammal, sa nu är det dags. I helgen är det dags för födelsedags firande, svägerskans pojkvän fyller ar, och jag har äran att ha ansvar för desserterna, sa det far bli en tiramisu och en jordgubbscheesecake (helt efter födelsedagsbarnets önskan).

I gar var Oma och Opa här, Isabella har saknat dem jättemycket. Hon brukar ta sin leksakstelefon och ringa till dem ungefär varje dag. Och det var inte annat än att hon visade hur mycket hon saknat dem, hon klättrade, kelade och satt mest hos Oma hela tiden. Fast jag tror inte att Oma hade nat emot det... hihi.

Igar var det ocksa dags att ställa sig pa vagen, och plötsligt händer det! Nu visar den pa -10.6 kg, och det känns som en stor grej pa vägen, 10 kg är ju trots allt en del. Nu är jag "bara" 16 kg fran mitt mal, sakta men säkert sa ska jag na det!

Alexander fyller 4

Först och främst vill jag tacka (a Alex vägar saklart) för telefonsamtal, sms och Facebook hälsningar till Alex pa hans födelsedag. Känns bra i hjärtat att det är sa manga människor som bryr sig om honoom!

Gardagen började inte riktigt som tänk. Efter en ganska dalig natt där jag vaknat flera ganger av att jag känt mig riktigt kass sa vaknade jag kl 6 pa morgonen med sprängade huvud, ont i bade hals och öron, och höll nästan pa att svimma när jag masade mig upp för att ta en värktablett. Lars var helt inne pa att vi skulle vänta tills jag lände mig bättre, men det var ju sa speciellt att aka till Europapark pa just Alex födelsedag. Efter att värktabletten börjar värka kände jag mig liiiite bättre, och sa till Lars att vi aker. Har ju längtat sa länge.
Innan vi at frukost fick Alex sina paket, Rayman till Wii, Smurfarna pa DVD och Star Wars lego. Helt ärligt sa hade vi kunnat stanna hemma hela dagen sa glad som han blev för det! Efter frukost sa satte vi oss i bilen, och sa att vi skulle pa födelsedagsäventyr. När det var en liten stäcka kvar berättade jag för Alex vart vi skulle. Trött som han var tog det tid innan han kopplade, hehe. Och tyvärr fick jag inte med EXAKT det ögonblicket pa film.


Väl framme i parken träffade vi Euromaus, var som att han stod och väntade in oss.
Isabellas min pa bilden ger en väldigt bra hint om hur hon var, hlea dagen. Humöret blev liksom inte bättre. Det är som att hon beter sig som en riktigt liten underbar ängel ett helt ar och sen, 1 dag om aret, och det är när vi är i Europapark sa brister det totalt för henne. Hon betedde sig som ett riktigt litet monster- i princip hela dage! Inget var bra, inget var kul, och det var mest skrik och skit hela tiden. Tillslut gav vi upp och hade henne fastspänd i barnvagen och orkade inte försöka längre. Och trots allt, sa var det Alex dag, och inget som hennes jävla humör skulle fa förstöra!

Att muta med en klubba funkade ungefär tills klubban var slut.

I höstas när vi var i Europapark var det inte manga attraktioner som Alex ville aka, utan mest barnsaker som Älvbatar och Radiobilarna. Döm varan förvaning igar, när han ville aka ungefär ALLT. Jag och Lars tappade hakan manga manga ganger! Han började med Pegasus (eftersom Alex har raderat alla filmer pa min mobil, suck, fick jag leta efter andra pa Youtube, inte exakt samma sak, men man far iallafall en "känsla" av attraktionen.


Vi akte "Kallerado" som Alex tyckte var skitkul, tills han blev total dränk, fniss. Vi satt i en bat tillsammans med 6 tonarskillar, och de imponerade sa pa mig. De skrattade när Alex blev dränkt, men när de märkte hur ledsen han blev sa slutade de skratta pa direkten och försökte trösta istället, verkligen gulligt, och inget som jag hade förväntat mig fran tonarskillar!

Det blev ocksa en tur pa Vikingaskeppet.
Alex tyckte det var skitkul.
Att köra bil är ett maste.
Da även favoriterna- Radiobilarna.
Det som gjorde sa att vi tappade hakan sa langt ner var när Alex ville aka "Atlantica Supersplash". Vet inte hur han fick tanken, och när vi köade upp fragade jag flera ganger om han verkligen ville, och ja det ville han ju.

Helt galen unge!


Däruppe sitter jag och Alex, längst bak i hörnet. Ungefär här säger Alex "Mama, Alex hat Angst". Ja, jag tyckte inte heller det var sa kul just där, hehe.
Här är vi paväg ner.Trots lite Angst sa var det ganska sa häftigt, hihi.


Efter att vi mutat henne med en glass suck.

Trots Isabellas fruktansvärda humör, och att jag madde riktigt riktigt daligt emellanat,  sa hade vi en jättebra dag och var inte hemma förrän runt 20 igen. Alex var sa otroligt duktig, och snäll och sa mycket att vi var mallösa, och vi berättade manga manga ganger för honom hur duktig han är och hur stolta vi är. Världens bästa 4 aring helt enkelt!

God morgon!


Paskhelgen

Vi har haft en riktigt skön pask, även om vi inte direkt har "firat". I fredags var det mest lugn och ro, en langpromenad och slapp som gällde. I lördags akte vi och handlade blommor till altanen (äntligen har jag fatt mina klematis) och i söndags akte vi och grillade. Aven om det virvlade lite snö i luften sa var det jättemysigt, och väldigt trevligt sällskap, bytade telefonnummer med en supertrevlig tjej fran Sydney, pa mandag kommer hon hit och bjuder mig och barnen pa lunch. Det känns jättebra, att inse att man helt plötsligt faktiskt har en massa bra vänner runt sig.

Vi pratade om hur det är att bo i Schweiz, när man själv är fran ett annat land, V fran Australien och M fran USA. När jag berättade att det "bara" kostar dryga tusenlappen och att det tar 1h45 minuter att flyga till Sverige höll de pa att trilla av stolen. De har ju lite längre och dyrare hem, hehe. De konstaterade ocksa att det maste innebära att vi har gäster hela tiden? Hehe nej, inte direkt...

I mandags begav vi oss till Zoo Basel tidigt pa morgonen, och Kottarna hade hur kul som helst.

Behöver inte lägga upp bilder pa djuren va, hehe? Vem bryr sig om dem! Mot slutet var Isabella supertrött men vägrade sitta i vagnen, och kom pa sitt eget sätt.

För att göra dagen till en verklig heldag för barnen stannade vi till pa McD för lunch, och det var tva överlyckliga barn där inne. Ar inte sa förtjust i det stället, men ibland sa... Väl hemma struntade jag i min trötthet och körde ett träningspass, följt av ytterligare ett träningspass aka storstäda lägenheten. Dammsuga och moppa tar pa krafterna! Vill lova att det var en trött familj som stupade i säng efter pasken!

Paskafton

Idag är det paskafton, och vi firar inte pa nat sätt- skönt! Sen är det ocksa helt andra traditioner här, paskägg fyllda med godis far man inte här, finns ju knappt ens att köpa nat lösgodis, hehe. Men det är skönt att bara slappa, om en stund beger vi oss till växthuset och ikväll blir det fajitas till middag, och när barnen sover blir det nagra avsnitt Stargate Atlantis. Jag erkänner, jag är fast. Sa pass illa att jag nästan redan har abstinens för att det ska ta slut, och da har vi ända 99 avsnitt. Sa pass illa att vi funderar pa att köpa Stargate SG-1 och filmen! Geek varning, and love it.

Imorgon blir det grillning i skogen med goda vänner, mysigt värre.

RSS 2.0 bloglovin