Första augusti

Är inte förrän imorgon, jag veeet. Men för oss är det lite speciellt med 1 augusti, för vi firar nationaldag! Imorgon kommer svägerskor och respektive, och svärpäronen hit och det blir mys och grillat och fyrverkerier pa kvällen, helt enkelt en underbart mysig dag. Jag har förberett idag och gjort tva potatissallader, en vanlig med majonäs och grädfil, och en lite mer i min smak med fetaost och svarta oliver. Imorgon ska jag göra en citronmarängpaj.

Jag kommer ihag första gangen jag firade 1 augusti här och vi akte in till Basle med nagra vänner. När fyrverkerierna började tog det inte lang tid för mig att fundera pa varför alla var röda och vita? Sen tog det ytterligare nagra minuter innan alla mina tva hjärnceller connectade och jag det gick upp ett ljus för mig, hehe. Vilken tur att jag inte fragade nan om det som jag tänkte, phew! 

 

Gullungarna!


Underbara dag

Idag har varit en san nästintill perfekt dag. Började med ett tidigt morgonbad med bada barnen, massa skum och leksaker och bus, med ljudet av aska och regn i bakgrunden. Sen har resten av dagen gatt i lek, bus och mys. Efter lunch tuppisen sa lag vi kvar i sängen en timme och bara tramsade alla tre, sen gick vi till affären, och efter det blev det en stund pa lekplatsen. Sen kom Lars hem, vi at middag och sen blev jag galet sugen pa havrekakor sa jag slängde ihop det till kaffet efter maten, helt underbart! Nu ligger Isabella och sover sen dryga 30 minuter och Lars ska snart in och lägga Alex. Fast är Isabella som de senaste dagarna sa kommer hon att vakna till med jämna mellanrum fram till 21, sen efter det sover hon som en stock, hehe. Knasboll!

Sommardepression

Ja, jag tror jag lider av det. Sommar är bara inte min arstid. Helt ärligt, jag hatar sommaren. Jag hatar att svettas, att brännas, att ha pa sig minimalt med kläder men ända halvt kollapsa, att inte orka göra nat, att känns tvang varenda jävla dag att man MASTE göra nat, bara för att "sommaren är kort".
Nej, tacka vet jag höst och vinter. Älskade höst! Jag kan känna det i ryggraden nu, kom igen, kom hit! Höstrusk och höst mys, levande ljus, mysiga koftor, att ga runt och smahuttra, att ta langa härliga skogspromenader, lukten av löv som ligger pa marken, ja listan kan göras oändlig. Smycka terasserna i härliga orangea höstfärger, chryssbollar, helt jäkla underbart!

Dessutom planerar vi en kort höstsemester. En väldigt kort, men ack sa underbart och välbehövlig. Nat att se fram emot. Nat som Alex kommer att älska. Nat som gör sa att jag känner lycka ända ner i lilltarna!


 

 

 

 


Sa kan det ga

Alex blev skitsur pa mig förut för att jag inte lät honom dränka badrummet i vatten. Ha lät sin ilska ga ut över sitt rum, hehe.


Positivt tänkade: Jag har nat att göra idag.
Smatankar: Har Alex för stort rum, hehe. När jag beskrev en gang pa nat forum vad han hade pa sitt rum fick jag en del förvanade kommentarer hur allt far plats. Det man inte ser fran denna vinkeln är att det även star ett skötbord och en garderob till höger.

För mamma har varit snäll...

Eller sa har Lars varit riktigt jäkla dum, hehe. Upp till er att fantisera!Det var dags

Haret är nu "tillbaka till normalt", hihi.

(Lars började fraga mig om jag nansin tänkte klippa honom, da var det väl dags)


Läsvärt... hihi.

European official language announced


The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as 'Euro-English'.

In the first year, 's' will replace the soft 'c'. Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard 'c' will be dropped in favour of 'k'. This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter. There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome 'ph' will be replaced with 'f'. This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.
Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.
Also, al wil agre that the horibl mes of the silent 'e' in the languag is disgrasful and it should stop.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing 'th' with 'z' and 'w' with 'v'.

During ze fifz yer, ze unesesary 'o' kan be dropd from vords kontaining 'ou' and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl.
Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

If zis mad you smil, pleas pas on to oza pepl.


Lycka är...

Att ha tva barn som sover gott brevid varandra och en mamma som haller pa att somna gott hon med.
Olycka är när man inser att man glömt kissa PRECIS när man haller pa att somna, och det inte finns annat att göra än att ga upp och inse att den chansen att ta en tuppis inte kommer tillbaka igen, hehe.

Naja, jag har atminstone en TYST stund här hemma, det är ocksa guld värt! Alex har varit lika knäpp idag som de senaste dagarna, han protesterar mot allt, bara för att. Ska vi duscha sa skriker han för att han inte vill, när jag väl far in honom skriker han för att han inte vill ut. Ska han sova skriker han för det, sen blir han skitsur en stund senare när han vaknar. Tittar han pa TV blir han skitsur pa den och byter kanal, för att nästa sekund bli sur för att han bytte kanal och inte kan fortsätta titta pa det han tittade pa. Eller klockrena idag när jag skulle lägga Isabella en stund, da kommer han med alla högljudda leksaker han kan hitta, springer runt hela tiden och skriker mamma mammma mammmaaa, för han ska ha dricka, han ska ha det och det och detta. När jag väl far Isabella att somna i oljudet, da gar han in och sätter sig tyst pa soffan och kollar pa TV, och stannar där tyst som en mus under hela hennes tuppis... UNGE!

Helt ärligt...

När blev min lilla bebis sa stor??När katten är borta...

Igar var jag pa bio med svägerskorna, sa himla skönt att bara fa vara mig en liten stund. Lars begav sig hem till sin mor, tror inte han vagade vara ensam hemma med tva barn, hehe. Filmen var bra (Eclipse saklart!) även om det var vissa scener som jag hade hoppats skulle vara med. Dock var det en del andra scener som inte fanns med i boken (men som däremot var tagna fran "The short second life of Bree Tanner") och det var inte helt daligt gjort.

Under tiden som jag satt och relaxade i biostolen var det uppenbarligen full rulle med barnen. Lars sa att Isabella var bara upptagen med att le och charma hela tiden, och Alex, ja han är ju Alex, hehe.


När jag sag denna bilden hajjade jag till. Kan tycka att det är liiiite väl tidigt att sätta henne sadär, men ingenting hände, och jag har "skällt" lite pa Lars att inte tillata sana saker igen, hehe. Hans kommentar pa det var att da var det tur att jag inte sag när Alex även körde runt henne... PUST!
Men jag tycker att barn ska fa vara barn, och vill inte alls stressa fram att hon ska sitta och ga och sa vidare. Ibland blir man nästan rädd när man ser olika bloggar, hur mammorna verkar stressa sina barn till att göra saker i utvecklingen som de inte är redo för. Va fan, det är väl inte en tävling eller? Alla barn är olika, och tacka gudarna för det!


Gar inte att vara annat än glad!


Med tanke pa det stora gapet, antar jag att jag inte heller bör veta vad som är pa den skeden, hehe.


Happy 1Jättehappy 2

Ett litet monster

Lars köpte ny grill i helgen. Jag personligen förstar inte varför det inte duger med, tja en engangsgrill som man bara fyller upp med kol da och da, hehe. Enligt Lars, är grillning en mansgrej, nat som jag inte kommer att första, och därför kom han istället hem med detta monstret.


Naja, far väl säga till hans försvar, att maten blev atminstone jäkligt god, hihi.


Och sa var det sa

Ja, det blir inte mycket uppdateringar för tillfället. Ork- nej. Lust- nej. Tid- nej. Tänker hela tiden att jag ska skriva om detta och ditten och datten men det blir aldrig av, som sagt, tid ork och lust existerar inte alls. Ar helt grymt utmattad pa alla sätt och vis. Men snart hoppas jag att allt kommer tillbaka, och man kan, ja bli glad och sitt gamla jag igen.

Törnrosa


(Kass kvalitè pa bilden, jag vet, när jag har tid och ork SKA jag lära mig kameran)

 

Isabellas sömn börjar aterga till "normalt" igen.Problemet verkar ha handlart om mat, eller snarare brist pa det. Skulle skriva mer, men med bada barnen i knät far det bli senare, hehe.


Dags att klippa sig?

Näää, vi vänter lite till, hihi.

Ungen som vägrade sova

Isabella har bestämt sig för att sluta sova. Atminstone när jag vill. Hon har alltid sovit en tuppis vid 10 och sen igen med Alex vid 1. Jag behöver liksom de pauserna för att kunna andas ut lite. Nu sover hon när hon själv vill, och oftast när jag inte vill. Skitjobbigt, allram est vid 13, när jag försöker fa Alex att somna samtidigt som jag underhaller henne. Och nej, det funkar inte, vilket slutar med tva väldigt kinkiga barn istället, en som vill sova men som blir underhallen istället, och en som inte vill sova men som blir nattad... ungefär. Suck!

RSS 2.0 bloglovin