Mandag morgon

 
Sahär ser det ut hemma hos oss just nu. Isabella ligger pa golvet och pusslar. Gulligt o det inte hade varit för att jag maste kolla sa att varje bit passar "Mamma, passt?". Efter ungefär 20 bitar börjar det bli lite trakigt, hehe.
Alex är i KG och har skogstema hela veckan. Hur typiskt är det da att det ska regna och vara mulet hela veckan? A andra sidan sa tror jag inte att barnen bryr sig sa himla mycket. Allt avslutas med en skogsfest pa fredag, sa Alex kommer hem senare. 
 
Helgen som varit har varit bra, men lang(trakig). I lördags var vi pa IKEA och köpte nya utemöbler till köksaltanen. Supernöjda blev vi. Igar begav vi oss till badet, barnen älskar att aka dit. Längtar efter när de öppnar ute ocksa. Och mellan det har vi mest gjort ingenting. Barnen var ute i 3 timmar igar och lekte med en massa kompisar. Det är verkligen helt underbart att se ett helt gäng med barn som springer runt och skrattar och busar. Isabella som minstingen som försöker komma ikapp alla, hihi VI har fatt tva nya grannflickor som älskar att ta hand om Isabella, sa de gungar henne, kör runt henne pa trehjuling, bar pa henne, ja, barnvaktar henne helt enkelt. Behöver jag säga att hon njuter av all uppmärksamhet.
 
Nu är det dags att träna. Vet inte om jag är trött eller vad det är, men jag känner mig... skum? Kan inte exakt förklara hur det känns, jag känner mig bara, ja skum. Och ja, med hypokondri sa byggs det upp bade det ena och det andra här, hehe. 

Och sa var det...

... det där med att lära sig att bromsa ocksa, fniss.

 
 

Fredag!

Jisses vilken dag vi hade igar. Jag och barnen var ute i 7 timmar och bara njöt. Först langpromenad+ Coop, sen gick de ut pa altanen direkt medan jag packade in maten, sen kom Oma förbi och vi satt ute och bara sög at oss solsken. Sen kom Alex kompis M förbi (hon bor här da och da) och sen lärde sig Alex att cykla, hihi. Har filmat det, men inte hunnit lägga ut det än. Galet duktig är han, oj vad stolta vi är här hemma! Nu är det dags att köpa ny cykel, för den han har nu är lite för liten. När Lars kom hem grillade vi och satt ute och ät, och sen cyklade Alex fram och tillbaka tills klockan var runt 19, Bad och fix, och sen var det tva trötta barn som somnade i sängarna!

Idag känns det att det varit en lang vecka, och Lars har jobbat langa dagar. Kl 8:07 slog det mig att Alex ska ju till Kindergarten (halla ja), och stackarn som satt i pyjamas och at frukost fick eld i baken när jag sa att vi var sena, haha. Snacka om att vi behöver helg?

Oro

Vet inte riktigt vad det är med mig, men jag har nan slags oro känsla i kroppen. Igar till exempel tillbringade Lars dagen i Tyskland, och pa förmiddagen fick jag bara en sa dalig känsla att jag var tvungen att sms:a och kolla att allt var ok. Vilket det ju var. Har hjärtklpaaning och hnadsvett sen igar och en huvudvärk som bara inte vill försvinna. Och det lustiga är att jag har ingen aning om vad det är som bekymrar mig. Skumt det där.
Igar var vi ute i 4 timmar. Och jag kom in med bara en svag skugga pa mina axlar. Man lär sig av sina misstag, hihi! Dock hade jag inte smörjt tillräckligt langt upp i pannan, sa jag har en fin röd 1 cm linje vid harfästet.

Men nu ska jag försöka träna. Hoppas inte att det förvärrar huvudvärken.
 
 
(Perfekt tanke för min oro, hihi.)

Cakepops

Igar var det dags att göra Cakepops till Alex Kindergarten. Gjorde en sats med vanliga som jag doppade i mörk choklad, och en med choklad som jag doppade i vit choklad. Och en gick sönder, sa det blev bara 39 stycken, haha.

 
Insag igar att jag har nan slags strösselmani, shit vad mycket jag har? 
 
 
Och det färdiga resultatet. Önskar att jag vara hade en procent skills av Bakerella, men de är atmistone färgglada! När jag gick med Alex till KG imorse var det med ett stort leende som han gav över dem till Frau s, och det var nagra mammor där som wowade och ojade, hehe. Ja, jag växte en liten bit och gick ifran med ett leende jag med. Hoppas bara att de gar hem hos barnen ocksa, det är ju faktiskt det som är det viktigaste!
 
Idag skas det bli 20+, och jag har planer pa att tillbringa hela eftermiddagen pa altanen. Sandlandan är färdigbyggd och klar, och idag har jag lovat att vi ska köpa lite nya spannar och spadar. OCH, jag ska inte glömma att smörja mina axlar! I ar, ska vara första aret som jag INTE lägger upp en bild pa Facebook med rödbrända axlar, lol!
 
Nu är det dags att fixa. Efter bakandet igar och en vanlig tisdag med dubbel KG och tvättstugan sa är det en del att göra. Sen kan jag verkligen njuta med gott samvete i eftermiddag!

Tisdag

Hur underbart är det inte att ga upp och tvätta, för att sedan hänga ut tvätten pa altenen klockan 8 pa morgonen. Varen, du är välkommen!

Idag gar Alex bade morgon och eftermiddag i Kindergarten, sa jag och Isabella passar pa att ta en runda pa "stan". Behöver köpa upp mig lite pa rengöringsmedel (Radikal), ska spana in en ny mikro (Migros) och sen vanlig matshopping (Coop). Sen ska vi baka Cake pops som Alex ska ta med sig imorgon. Och förhoppningsvis hinna njuta av vädret! I helgen ska det ungefär regna hela tiden, trakigt för Lars eftersom vi har planerat grillmiddagar hela helgen, hihi!

Nu är det dags för tisdagsträning. Rumpa och lar= squats. Det är med blandade känslor jag gör dem sma jävlarna, hihi. För fy vilken träningsvärk man har dagen efter en sisädar 100 olika squats (with bicepscurl, shoulderpresses osv osv). MEN, det känns ju sa jäkla skönt efterat, och säg vad man vill, men jag märker hur squatsen formar om. Och det, det känns bra.

Jo men alltsa

Alex har, bara de senaste dagarna exploderat i fragor. Och att prata. Hela tiden. Idag i badkaret berättade han att han drömde om att manen var röd, och att det fanns dinosaurier som skulle äta upp honom. Jag började förklara "Big Bang" och att dinosaurierna faktiskt var borta, och att han inte alls behöver oroa sig. Det gjorde underverk, och han slutade genast oroa sig för dinosarna. Lite senare pa kvällen fick Isabella för sig att ta strypgrepp pa Alex. Wtf? Iallafall, sa sa jag att det är livsfarligt och att Alex faktiskt kan dö. Ok, lite överdrivet, men att ta strypgrepp pa varandra är langt ifran ok! Da var jag tvungen att förklara för Alex vad död är. Och saklart blev han ledsen och ville inte alls dö. Och saklart förklarade jag att han absolut inte behöver tänka pa det. (Nanstans i den diskussionen gjorde det sa ont i mitt hjärta när jag tänker pa föräldrar där ute som pa fullaste allvar maste diskutera sana saker med sina barn för att de är sjuka. Fy fan....)
Iallafall, sen när Alex skulle sova sa blev han, som vanligt rädd för spöken. Da fick jag snilleblixten (eller den otroligt daliga idèen...) att förklara för Alex att spöken, det blir man efter att man är död, när man är borta. Tänkte att det kanske skulle hjälpa, efter diskusionen vi hade tidigare pa kvällen. Jo visst. "Mamma... har jag fullt med dinospöken pa mitt rum nu..." Alltsa, Epic mamma failure är det enda som kommer upp i mitt huvud. I fortsättningen haller jag käften!

Överväldigande

För en stund sen kom Lars och Alex hem, bada nästan samtidigt. Och bada hade en lang lista pa olika datum. Jisses alltsa, välkommen tillbaka till verkligen hehe. Pa onsdag maste jag baka till Alex för att han ska fira sin födelsedag? Halla ja, tycker det är lite tramsigt med tanke pa att det är nästan 2 veckor sen. Naväl. Sen ska han vara i skogen hela nästa vecka som avslutas med en skogsfest. Sen är det utflykter och andra skogsdagar, fester och morsdagsbrunch. Ja, kalendern fick komma fram genast sa att jag fick alla datum och saker ur huvudet. Vet helt ärligt inte vad jag hade tagit mig till utan en kalender?

Nu beger vi oss snart ut pa langpromenad och matshopping. Trotsar dimman och tar pa mig capribyxor och jeanskkjol. Det är trots allt slutet pa april!

Happy mandag morgon!

Ah vad härligt, mandag morgon! Hade förvisso önskat lite solsken ocksa över denna dimman, men äh, man kan inte fa llt här i världen.
Det var med ett leende som Lars gick till jobbet imorse, och det var med ett leende som jag sa hejda. Redan ihoppad mina träningskläder. Sen var det med ytterligare ett leende och ett stort skutt som Alex begav sig till Kindergarten. Underbart! Efter 3 veckors pasklov sa var han mer än redo imorse.

Aven om det är fuktigt och mulet här sa känner man varen, det är varmt i luften. Ar fortfarande helt chockad över hur snabbt det blev grönt när vi var i Sverige. Kollade in mina blommor igar ocksa och sag en massa sma gröna blad pa min hibiskus. Weee! I eftermiddag beger jag och barnen oss och shoppar lite nya blommor, ut med paskliljorna och in med fina margeriter(?) istället!

Men nu har jag inte tid att sitta här, för nu ska jag träna. Gött!

Fram och tillbaka

Sen vi kom hem i torsdagkväll känns det som att vi inte suttit ner manga minuter. I torsdags kom barnen inte i säng förrän 22:30. De vaar totalt speedade, och eftersom jag och Lars gärna ville packa upp sa gjorde det inte sa mycket. Fredag morgon gick jag upp kl 7 och tvättade, sen begav vi oss till IKEA, följt av en tur pa Coop för att fylla pa kylen för helgen.
I gar hann vi knappt vakna förrän det var dags att bege oss hem till Oma och Opa. Medan Lars hjälpte till att kasta ut ett helt sovrum akte jag, Oma och barnen iväg och shoppade och fikade. Lagom till att vi kom tillbaka var karlarna klara, och vi at sen lunch. Efterat satt vi baka och pratade och busade, och kl 17 begav vi oss hemat akte vi vidare till varan grannby för att lämna av blomma och en flaska vin till Lars syster som firade sin 30 ars dag. Vi stannade dock inte länge, knappt en timme, men vi visade atminstone upp oss. Förmodligen var det väl fel färg pa blomman eller fel färg pa vinet, men det kan jag leva med...
 
Idag sitter vi ner. Har inga planer alls. Kanske en skogspromenad, kanske bara stanna hemma, vi far se helt enkelt. Imorgon är det mandag och jag tror att vi alla längtar lika mycket. Alex vill sa gärna tillbaka til skolan, Lars längtar till jobbet, och jag och Isabella längtar efter tystnaden, hehe. Och träna! Ah vad skönt det ska bli!kärl

Äntligen hemma

Ja det var atminstone vad Alex sa när vi kom hem i torsdags kväll, hehe. Inte för att vi haft en dalig semester, tvärtom, barnen har haft det jättebra. Vi tillbringade helgen norrut, och det var helt underbart. Ja, som sagt har hela semestern varit bra. Hann kanske inte, längt ifran, att träffa alla som vi ville, men tog beslutet denna gangen att ägna all tid at familjen. Alex och Isabella hade sa kul med sina kusiner att det vore synd att inte lata dem ha all tid tillsammans. Och som jag brukar säga, det är trots allt lika langt fran Schweiz till Sverige, som det är fran Sverige till Schweiz...

Jag har en massa bilder och fimklipp att ladda över och lägga ut, men lovar inte att jag kommer at göra det, oftast glömmer jag bort det haha. Men jag ska försöka!

Om enstund beger vi oss till Oma och Opa. Lars ska hjälpa till att slänga ut ett sovrum, och jag beger mig iväg och shoppar med Oma och barnen.

Förresten. Detta vaknade jag till imorse. *infoga diverse svordommar*
 

Snart!

Nu är det inte manga dagar kvar, om 2 dagar beger vi oss hemat. Alex och Isabella längtar jättemycket, Isabella har ju trots allt inte flugit pa nästan 1 1/2 ar sa jag tror knappt att hon kommer ihag. Jag känner mig galet rastlös, det finns ju knappt nat att göra innan vi aker, sa jag klättrar mest pa väggarna. Det är dessutom mulet och trakigt väder, sa ga ut kan man inte göra det heller. Tänkte atminstone roa mig med att byta sängkläder idag, tjoho vad roligt!

Äntligen

För första gangen pa nagra dagar hinner jag faktiskt sitta ner och vila mina fötter. Jisses vad dagarna gar snabbt!

Pasken kom och gick. Torsdag kväll hade jag och Lars planerat att bara ligga pa soffan och glo pa Farscape, lägga ungarna tidigt. Det var en fin melodi av svordomar som kom genom min mun när jag tittade ut genom fönstret när jag lagade mat och sag varat oväntade besök, hehe. Lars pappa med fru kom med "Osternest" till barnen och eftersom jag hade planerat middag sa att det skulle bli rester över till lunch pa langfredagen sa var det med ett LEENDE som jag fragade om de kanske ville stanna pa middag? Självklart ville dem de, sa Lars sprang ner i källaren och hämtade vin, och efter maten lyckades jag till och med hitta lite bortglömd glass i frysen till dessert. Kan ju säga att middagen var trots allt lyckad och väldigt uppskattad. Jag och Lars lyckades ocksa slänga oss pa soffan, om än lite senare än vi tänkt.

Langfredag akte vi hem till Oma och Opa pa raclettemiddag, mumma! Vi pratade en del om varat stundande Sverigebesök, och jag kan ärligt säga att Svärmor, hon längtar, kanske till och med mer än jag gör, hehe. 
 
Paskafton tillbringade vi i Langenthal, vi at lunch ute och bara stosade runt. Det behövs ibland det med.
 
Paskdagen tog vi en tur ut med bilen. Jisses, I like it! Även om det ibland känns som att man sätter sig i ett rymdskepp eller nat, hehe. Vi landade till slut i Interlaken och hittade en lekplats som barnen älskade. 
 
Annadag pask akte vi pa utflykt. Och pinsamt nog kommer jag inte ihag just nu vart vi akte, haha. Eller jo, Rheinfallen saklart! Jisses, snacka om att ha dalig koll pa läget, haha. Rheinfallen var överväldigande, och barnen tyckte det var jättespännande. Alex lyckades saklart springa iväg fran mig och lyckades nästan trilla över och i vattnet. Orkar knappt skriva om det, för det är san scen som verkligen spelar upp sig som en mardröm pa kvällarna. änk om...
 
Imorgon aker Lars in till Basel pa möte, sa jag och kottarna aker snalskjuts med honom och beger oss till Zoo en stund. Tror de behöver springa av sig lite. Sen hämtar Lars upp oss och vi äter lunch ute nanstans. 
 
Nu är det dags att rusa vidare. Middagsmaten kallar!

RSS 2.0 bloglovin