Nu struntar vi i det

I tva dagar nu har Isabella vägrat ta sin lunchtuppis. Nu har vi gatt fran att ha 45 minuters somningar till inte alls, och har diskuterat fram och tillbaka hur vi ska göra. Slutresultatet är att vi helt enkelt skiter i det. Vill hon inte sova sa ok. Hon är dessutom inte ens grinig pa kvällen trots att hon inte sovit under dagen, utan det klarar hon galant. Sen sover Isabella ocksa 12 timmar+ per natt, det är inte ofta hon vaknar innan 8 pa morgonen, och har aldrig gjort det. Hon behöver väl helt enkelt inte sova pa dagen längre. Det kommer att bli en liten omställning här hemma, jag och Alex är ju vana vid att "nadas ut" lite sadär mitt pa dan, men ge det nagra dagar, sen har vi vant oss. Lars är överlycklig, för istället för 90 minuter kvällsnattning som det varit pa senaste tiden är det snarare 4 minuter nattningar. Nej, detta kommer att bli bra, safort jag har vant mig, hehe.

Snart är det november, nat jag längtar efter. 2 semestrar och middagsbjudningar gör att det börjar eka tomt pa mitt konto, hehe. Vi har planerat alla julklappar, ska bara inhandlas, och jag har börjar planera julgodis och bak. Vara födelsedagar är planerade med tartor och ja, det känns som att jag har det mesta under kontroll. Längta!

Europapark

Denna veckan har bjudit pa en minisemester, tisdag och onsdag tillbringade vi i Europapark. Alex älskade det. Totalt. Isabella ocksa, de gangerna hon inte var en väldigt trotsig 18 manaders unge. Helt ärligt, den första timmen ville jag bara aka hem för att hon betedde sig sa jävligt.

Barnen utforskar hotell foajèn medan Lars checkar in.

Isabella far syn pa nat spännande.

Alex första attraktion för dagen, gruvvagnar. Nära dessa var den nybygda Sagoskogen, där vi sag bade Euromaus och Dorothy fran OZ ga runt. Och Alex favvis, häxan fran Hansel und Gretel.

 

 

En annan klar favvis var radiobilarna. Tror Alex akte den runt 20-25 ganger eller nat (första gangen gjorde han 10 pa rad).

 

 

 

Vi at god grekisk lunch och njöt av vädret. Självklart slank det ner en och annan pocorn, kanske nan minidonut, lite läsk, belgiska vafflor, klubbor, erm, ja, som sagt, en del slank ner!

 

Vaga vädra strumpor... Atminstone om man fragar 18 manaders Isabella. Men mamman är smart nog att ta med sig strumpbyxor, moaha.

Goaste killen i stan!

Det har ocksa akts en del olika tag.

Trött Alex pa sista gruvvagnen innan vi begav oss mot hotellet och middag, vi beställde bord till halv 7.

Annu tröttare Alex efter middagen. Den kronan han har, jisses vad han älskar den. Han tog av den precis innan han somnade och det var det första han tog pa sig när han vaknade.

Innan vi gick tillbaka till rummet kollade vi pa en fontänshow, jättefint var det, och samma som dränkte Alex förra aret, hehe. Kl var 9 nangang när vi slockande, hehe.

Trött mamma dagen efter, som inte var sa bra den heller, det var kallt och det regnade. Men för Alex skull ville vi gärna se halloween paraden, sa vi stannade tills den sen begav vi oss hemat, nöjda men trötta och kalla.

 

Alex skulle hälsa pa Euromaus och Co. Tro fan att det kommer en gubbe och ställer sig mitt i vägen, hehe!

Nu är vi hemma i vardagen igen, Alex hade lekis idag och kom hem med sitt första pyssel, en drake! Det var viktigt att den skulle hänga i fönstret sa att den fick vind pa sig. Imorgon kommer Grossamammi och Grossapappi pa middag och pa söndag har jag skickat ut Lars och Alex till badet. Jag tänker sova nagra timmar tillsammans med Isabella...


Snart!

Nu är det snart dags, imorgon bitti beger vi oss till Europapark. Om ni inte redan har förstatt det sa längtar jag! Alex har suttit och kollat youtube klipp fran Hallowenn paraden och Euromaus klipp hela helgen och jag är sa otroligt uppspelt om hur hans reaktion kommer att bli! Ah vad kul det ska bli, ah vad jag längtar! För att inte tala om frukostbuffè pa hotellet och maten som vi ska vräka i oss (2 dagars njutning far man unna sig innan resan nerat försatter).

Nu ska jag ta hand om tvätten och fixa saker innan Bäbilla vaknar.

Frukost hemma hos oss


Drömmar

När vi (jag och Storasyster) var sma drömde vi om att ha en garderob som kunde förvandla Barbiekläder till att bli varan storlek, sa att vi kunde ha lika tjusiga kläder som vara dockor. Nu för tiden är drömmarna lite mer avancerade, hehe. Dock önskar jag att IKEA kunde haft ett ritsystem där man bara kunde ta en bild pa önskat rum att inreda och sen genom produkterna pa deras hemsida kunna lägga in det i rummet och se exakt hur det kommer att se ut. När man är klar är det bara till att printa ut en inköpslista pa det man har lagt in. Perfekt! De skulle till och med kunna ha en manatlig tävling "Inred ditt drömrum" där vinnarna fick sitt rum. Nej, nu dagdrömmer jag igen. Men snart fyller jag ar och da har jag önskat mig presentkort pa IKEA. Det är dags för att göra en totalmakeover av mitt badrum. Har redan valt ut och drömt mig bort. Längtar tills det är klart!

Lär dem sig?

Idag var en bra morgon, iallafall jämfört med igar. Vid lunch dock gjorde Isabella, en enligt oss, ganska korkad sak. Hon stod upp, pa golvet, och kastade sig bakat i ren ilska. Helt galet att se, och det sa ordentligt pang när hon landade, men konstigt nog ingen bula. Jag hoppas verkligen att hon inte gör om det igen!

Eftermiddag bjöd pa kaffedejt med M och J, och barnen maste verkligen ha saknat varandra, för här hemma gick det vilt till, helt underbart att se. Mindre underbart att städa upp efterat... hehe. Det var manga djupa diskussioner och bra sadana, och tiden bara flög iväg. Vi kom inte iväg till affären förrän kl 17, och da ringde jag till Lars och sa till honom att han kunde jobba lite längre om han behövde. Lönt att han ska stressa hem till typ 18 när vi inte ens är hemma.

Väl i affären köpte jag en kofta till Isabella. Samma kofta som hon hade förra aret, lycka att hitta den igen, i större storlek! Och eftersom vi aker pa semester igen nästa vecka passar den utmärkt... Lat oss föreviga samma underbara dagar med samma fina kofta. Kanske ska ta och gräva fram mig ocksa som jag hade pa mig, fniss.


 

Ahhhh, längta! Nan som kan gissa vart det är vi ska? Hihi!O.m.g

Idag har Isabella haft sitt första riktigt ordentliga raseriutbrott, en timme varade det. Hon vägrade allt, och skrek som besatt, ungefär som att blodet kokade pa henne samtidigt som nan drog av henne haret, ett spra at gangen. Hon ville inte bli kramad eller upplyft, försökte jag lyfta upp henne sa bokstavligen attackerade hon mig, bet mig, nöp mig i halsen och rev mig pa armarna. Helt galet. Men, detta var absolut inte sista gangen det hände, Alex är fortfarande ganska bra pa att fa sana utbrott. Men gudarnas vad det är jobbigt när det pagar! Men, det är bara till att andas, och hoppas att det gar över förr än senare. Att dessutom ha en Alex som gar runt och provocerar Isabella hjälper ju inte det heller. suck! Men, positivt fran det hela är att Isabella sover och somnar gott iallafall, stackarn blir ju helt utmattad.

Nu ska jag slänga mig pa soffan och mysa med Alex tills Isabella vaknar. Njuta av att tvätten är klar (bada papperspasarna, hela tvättkorgen och en bla IKEA pase, phew!)

Att denna lilla tösabiten kan bete sig som ett mindre monster är nog svart att första!

Detta bjuder jag pa

Som jag nämnde igar är jag en san människa som ALDRIG blir bra pa bild. Eller kanske man kan skylla pa Lars att han helt enkelt inte kan fota mig vid rätt tillfälle? Naja, detta bjuder jag pa.

 

Jag menar, helt seriöst, haha? Men nu vet ni iallafall varför det inte är sa manga bilder pa mig pa bloggen iallafall... fniss.

 


Höst i Sverige

Nu är vi tillbaka i Schweiz efter ett par rent underbara höstiga dagar i Sverige. Vi har haft otrolig tur med vädret, det har varit underbart höstväder alla dagar.

Vi hade ett otroligt fullspäckat schema framför oss, men han med att besöka nagra lekplatser pa förmiddagarna.

Vi landade i Sverige pa mandagen, pa tisdagen gick jag pa thaimassage. Och nej, det var nog inte riktigt min grej, en vecka senare hade jag fortfarande ont i ryggen, inte bara muskler utan även i skinnet(!). Nästa gang far det nog bli vanlig hederlig massage istället, fniss. Pa onsdagen begav jag mig till ett efterlängtat besök hos frisören och kom hem jättenöjd. Dagen efter tvättade jag haret och var inte längre lika nöjd... Hockeyfrillan är tillbaka, pa mitt huvud, och slingorna som jag betalde en halv förmögenhet för var typ borta? Det enda jag bad om var att kunna sätta upp haret i en svans, och nej, inte ens det funkar. Min rädsla över att klippa mig i Schweiz är iallafall borta, för mycket värre än sa det ser ut nu kan det inte bli!

Onsdag kväll bjöd även pa besök hos finaste Johanna och Pierre, i deras underbart mysiga lägenhet. Det bjöds pa smarrig mat och en massa prat.

Finaste Johanna är en san människa som ALLTID blir bra pa bilder. Jag däremot, inte lika ofta.

 

Stor fascination över akvariet.

 

Pa torsdagen begav vi oss tidigt uppat landet med slutdestiantion Längjum. Vägen upp dör var full med minnen för mig, att man kommer ihag vissa saker sa väl? Hus vi passerade som jag kom ihag, och snacka sentimentalitet när vi passerade Kungsbacka och där stod han, som vanligt, Mario gubben! Mindre kul var det att Isabella blev aksjuk och kräktes (dumma svenska bakatvända bilbarnstolar!), sa när vi mellanlandade hos Kusin i Lerum var det ungefär hej vi maste tvätta oss och byta kläder som gällde, hehe. Men när det var gjorde bjöds det pa smarrig lunch och en promenad till en otrolig lekplats!

 

 

Efter nagra timmar i Lerum körde vi den sista biten upp till Längjum, med en gps som inte riktigt ville vad vi ville, och efter guidning av Hans hittade vi till slut fram. Och oj, vilka underbara dagar vi haft, perfekt väder, underbart sällskap och en massa god mat.

 

 

Lilla Bäckebo, där vi bodde hemma hos Hans och Katarina. Barnen älskade det, och jag tror nog att bade Hans och Katarina och Agneta och Roland tyckte om det med. Och självklart även jag och Lars!

 

Isabella hittade fagelbadet, hihi.

 

Pa fredagen begav vi oss pa en langutflykt och han med att besöka bade Vänern, Kinnekulle, blev bjudna pa en riktigt god lunchbuffè, ett besök i Lidköping och en snabbis i Vara. En riktigt bra dag med andra ord.

 

Vi tittade pa ett gammalt vikingaskepp, Sigrid Storrada. Jag älskar sana saker, gammal historia ger mig rysnignar av, ja jag vet inte vad, lycka kanske. Att tänka tillbaka pa hur det var just DA, det är häftigt!

 

Finaste Bäbilla

 

Halva varat härliga sällskap

 

Fika i Lidköping, en stad som ger mig trauma fran när jag var liten och Skrättgubben. Lang historia, hihi.

 

Väl tillbaka var det en lugn eftermiddag kväll med bus lek och mys som gällde.

 

Hans och Katarina hade hönor, som barnen totalt älskade. Alex samlade ägg pa morgonen, och bar försiktigt in dem till Katarina, Isabella hon mest jagade hönor.

 

Lördagen bjöd pa besök av Kusin och Isac, och barnen busade och hade kul. Men innan dess, hjälpte Alex till att klippa gräset.... LYCKA!

 

 

 

 

Isabella "klappar" sin syssling(?) Isac. Det är inte ofta hon känner sig äldre, hihi.

 

Lite senare blev hönorna utsläppta, och barnen var helt till sig, även om Alex tyckte att det var lite jobbigt i början att de "rymde"

 

 

 

Vi begav oss tillbaka ner till Skane pa mandagen, och hann med bade det ena och det andra, besök hos Syster i hennes nya lägenhet, en sväng hemma hos Nana och Björn pa supersmarrig äpplepaj, och en sväng i Västra Hamnen.

 

 

Isabella fjäskade in sig ordentligt hos sin morfar, och det var mycket bus och lek med bade mormor och morfar. Allt som allt har vi haft en helt underbar höstsemester i Sverige, även om hemfärden var mindre kul (sena tag, värsta landningen EVER, fy fan vad läskig den var, men det far bli en annan historia) och att vi akte hem en dag senare än jag trodde (det var en lite genant Lars som väckte mig sent pa onsdag kväll och berättade att flyget inte gar förrän fredag, och inte torsdag som jag var mentalt inställt pa, hehe).

 

Tack alla underbara människor som gjorde varan semester sa himla bra!


RSS 2.0 bloglovin