Angaende grannarna

Igar lovade jag ju uppdatering angaende grannarna, men hade problem med att logga in, sa det blev lite försenat.

Iallfall, för att börja med dem som bor ovanför oss (Hellfamily kallar vi dem), sa tycker de att det är normalt till exempel att borra kl 12 pa natten pa paskdagen. Faktiskt för att vara helt ärlig var hela pasken katastrof tack vare dem. De har som jag nämnt tidigare 2 barn, och jag fattar ärligt inte hur de "uppfostrar" barnen. Den största, hon är runt 5-6, är vaken varje dag till runt 23. Vi vet det med all säkerhet eftersom vi hör henne springa runt och ibland även vara ute i trappen efter kl 22. Jag vet inte hur det är, men borde inte barn i den aldern ha bestämda tider att sova pa?
Det är verkligen jobbiga grannar just att, de är liksom inte ultramega högljudda, det är bara det att de gör ljud heeela tiden. För att inte nämna, vilket jag inte fattar, att mamman i familjen tvättar ungefär 20 maskiner i veckan, ungefär 5 maskiner varannan dag (detta vet jag med eftersom centrifugen som gar igang skakar vara möbler, sa det gar inte att missa det). Hur kan man ha sa mycket tvätt? Lars tror att det är för att de kanske kör textilblöjor till bebisen (barn nr 2). Da kan jag bara undra över alla människor som diskuterar typ vs plastblöjor. Ar det verkligen miljövänligare att tvätta femtielva ganger om dagen än att använda plastblöjor?

De andra grannarna, vägg i vägg (Satanfamily), de vet jag inte vad jag ska säga om. Hittar liksom inte ord. De har en dotter pa ca 2 ar, och de kan verkligen inte somna in henne pa natten. Varje dag nu i ca 5 manader sen de flyttade hit far vi höra henne skrika, inte normalt heller utan verkligen panikskrika runt kl 20. Varje dag! Hur kan man inte lyckas fa in rutiner efter 5 manader? Vad gör dem egentligen som gör att de inte lyckas lugna ner henne? Stoppar henne i säng, släcker lampan och sen gar? Fattar inte hur man kan lata sin dotter ligga och skrika sig själv panikslagen i upp mot en timme, varje kväll.

Nej, det är verkligen dags att flytta snart, innan vi blir totalt vansinniga här.

1 vecka kvar!

Idag är det exakt pa dagen 1 vecka kvar tills bebben ska komma! Shit pommes! Och som pa beställning ringde dem igar och sa att barnvagnen är klar, och det var verkligen det sista som var kvar, snacka om lättnad.
Hormonerna hoppar väl lite upp och ner. Fick panik under pasken när det började snöa här och jag insag att vi bara handlat lite varigare bebiskläder, och tunna mössor. Med snö sa behöver man ju tjocka mössor och overall, sa jag satt och hyperventilerade och hade smatt panik. Lars var duktig som lugnade ner mig och sa att vi kan faktiskt handla mer kläder. Konstigt att logiska saker inte är sa logiska i mitt huvud ibland.

Hade lite mera panik igar när Lars mormor ringde. Da inser jag hur viktig jag är i hans familj just nu, eftersom detta är första barnbarnet och första barnbarnsbarnet. Hans mormor längtar jättemycket. Tog upp det med Lars att jag tycker det känns jobbigt att sta i centrum pa det sättet (ja faktiskt sa hatar jag att sta i centrum nu för tiden) och da säger han att Du ska bara veta hur viktig du är för min morfar, klanhuvet liksom, du ger honom hans första barnbarnbarn (genom Lars da som är det första barnbarnet) Visst är det speciellt?
Lars fick mig inte att känna mig lugnare efter den kommentaren...

Slöfock

Japp, det har jag varit pa senaste, har verkligen slarvat med uppdateringar.

Pasken kom och gick, inget spännande paskfirande här inte, eftersom det inte alls är som i Sverige. Pasken i Schweiz verkar vara mer en tid man aker pa semester och njuter av nagra dagars ledighet snarare än att stanna hemma med familjen och frossa i godis. Jag ska försöka införa det senare i denna familjen iallafall.

Igar var vi hos doktorn, vad som jag hoppas var sista besöket! Tänk, nu är det faktiskt bara 8 dagar kvar tills han är helt totalt färdigbakad och borde titta ut. Förvisso hoppas jag lite smatt att han kommer lite tidigare, men a andra sidan hade jag nog ocksa hellre stannat inne i värmen än att komma ut till detta skitväder.

Annars händer det inte sa mycket spännande här, tar det mest lugnt och försöker ladda batterierna (försöker verkligen, men det är inte lätt med dessa grannarna kan jag ju säga)

Tror det kan bli en liten uppdatering senare, behöver slänga lite agg pa grannarna igen!

Packa väskan

Lars börjar bli lite smatt nervös nu när det kommer till bebisen. Mer nervös än vad jag är, med det är ju inte sa konstigt, har tänkt en massa pa det, att det maste vara jättejobbigt för blivande pappan under förlossningen och sa, känna sig otillräcklig och inte direkt veta vad man ska ta sig till. Allt fokus star ju pa kvinnan, jag tycker att man borde koncentrera sig lite pa pappan med, det är ju faktiskt omställning för honom med.

Iallafall sa har Lars börjat tjata pa mig nu att jag ska packa förlossningsväskan sa att vi är redo när det väl händer. Men jag är lite av asikten att det kan ju fortfarande ta 1 manad innan han bestämmer sig för att poppa ut, sa varför packa väskan redan? Sa nu har jag gjort en kompromiss. Jag har skrivit en tjusig lista till Lars, med allt som ska med i väskan och tydliga instruktioner om var allt finns. Sa när tiden väl är inne, skulle det vara sa att jag inte har möjligheten själv att packa, sa kommer han att kunna göra det. Käckt va!
Fast jag är inte alls säker pa att det var exakt detta han ville att jag skulle göra när han bad mig packa väskan idag... Petitesser!

Trötter

Usch vad man kan vara trött, fast enligt Lars är det nog ganska normalt att vara det när det är ungefär 2 veckor kvar tills bebisen ska poppa. Det känns som att han har en poäng där.

Helgen var jättebra, Lars kom hem i fredags kväll, tror inte nansin nan gravid människa har studsat sa tjusigt som jag gjorde ut i hallen när han öppnade dörren. Fredagen gick i avslappningens tecken, vi lag bara pa soffan och at morötter dippade i tzatziki och slötittade pa A hitchhikers guide to the galaxy och kelade.

Lördagen fortsatte i lugn och ro, var bara hemma hela dagen, at raclette pa kvällen, helt sjukt vad gott det är. Tjatar lite pa Madde att hon maste komma hit snart sa hon far smaka pa det, för det är sa mumma!

Söndagen, ja gissa vad, fortsatte i att bara slöa. Japp, vi har haft en riktigt slö helg! Men a andra sidan far man ju passa pa innan bebisen kommer, för sen blir det nog inte sa mycket mera slöandes.
För nu är det faktiskt bara 16 dagar kvar...

Shit pommes!

Gräsänka

Japp, det är jag det, och det är mest synd om mig i hela världen.

Naja, Lars akte imorse och kommer hem imorgon kväll, sa det är inte sa farligt, men det känns som hela världen just nu! Jag skyller pa graviditetshormoner, skönt att kunna göra det. Fast det känns lite jobbigt att han är typ 3 timmar iväg, om nu bebisen skulle fa för sig att titta ut (vilket inte känns vidare möjligt, men ända...)
Fast bade jag och Lars har pratat med magen och sagt till honom att stanna inne atminstonde tills pa lördag. Hoppas han lyssnade pa mamma och pappa.

Förberedelse

Igar var vi pa IKEA och handlade det mesta som var kvar till bebisen, sängkläder, tyger, skötbord (jättetjusigt hittade vi), tvättlappar, handdukar, ja listan kan göras lang.
Tyget vi köpte var beigt och av det gjorde vi (Lars snarare, han sydde och jag lag pa soffan) en sänghimmel till bebissängen och ett matchande lakan. Jättefint är det, men maste tvätta allt och sa, sen kommer jag definitivt att lägga in en skrytbild pa sängen.

Sa nu har vi en helt förberedd bebisväntande lägenhet, skötbordet är uppe, sängen är bäddad, tvättlappar tvättade, handdukar vikta, ja, helt enkelt sa ser det mysigt ut här. Jag försöker förbereda mig sa gott det gar och gar runt och pillar pa allt och smafixar och förbereder mig själv sa gott det gar, känns lite lättare nu och inte lika omtumlade att man faktiskt har en bebis här snart.

För nu är det faktiskt bara honom vi väntar pa.

"En McFresh, tack...."

Igar sa jag ny reklam för McDonalds hamburgare pa tv. Uppenbarligen är det en ny hamburgare pa McDonalds som heter McFresh. Om jag förstod det rätt (den var ju pa tyska) sa är höjdpunken med denna burgare att det är fräscha grönskaer pa den. Ar det bara jag, eller dödar McD sina andra hamburgare med denna? Vada, McFresh med fräscha grönsaker, vad är det da pa alla andra hamburgare? Ofräscha ruttna grönsaker?
Nej, jag tycker det var nagot av det konstigaste jag nansin sett, och är himla nyfiken pa hur denna brungare ska bli marknadsförd utan att för en gang skull erkänna att de kanske inte har sa fräscha hamburgare och grönsaker pa de andra burgarna.

Nej, det finns väl ingen som direkt kan pasta att McD handlar om fräscha grejer?

image11

Inatt jag drömde...

Inatt drömde jag om Roxy och när hon var en liten valp. Hon var ju bara sa himla söt och sa himla underbar. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag saknar henne. Tror inte nan förstar hur ofta jag tänker pa henne.

Hade jag bara fatt en önskan just nu hade det varit att ha Roxy hos mig en dag.

image10Mini tvätt

Imorgon ska jag tvätta alla bebiskläder vi har köpt, jag är nog den enda som ser fram emot att tvätta.
Men det kommer ju se urgulligt ut att ha de söta sma sakerna hängandes pa tvättlina. Far be Lars visa mig hur kameran funkar sa jag kan fota och dela med mig.

Väderguden

Idag maste väderguden ha vaknat pa fel sida. Imorse när Lars gick till jobbet var det snöstrom här, snacka om deprimerande. Sen nu, lite senare är det bla himmel och sol. Känns lite skumt maste jag fa pasta.

RSS 2.0 bloglovin