Isabella babblar


I brist pa annat

Tycker att det är otroligt lustigt att se vilken scenskräck Isabella far safort hon märker att hon blir filmad, hehe. Annars babblar hon pa hela tiden.
Jag är fortfarande galet trött, och det blir en tidigt kväll idag igen. Kanske aldern som gör det, imorgon är det ju trots allt 1 december och jag gar in i min sista vecka som ung. Sen joinar även jag andra sidan, äntligen, fniss.
Tycker att det är otroligt lustigt att se vilken scenskräck Isabella far safort hon märker att hon blir filmad, hehe. Annars babblar hon pa hela tiden.
Jag är fortfarande galet trött, och det blir en tidigt kväll idag igen. Kanske aldern som gör det, imorgon är det ju trots allt 1 december och jag gar in i min sista vecka som ung. Sen joinar även jag andra sidan, äntligen, fniss.

Tröttelina

Efter en natt pa sisadär en 2 timmar, en dag med tyskakurs, träningspass och annat smatt och gott är jag lagom trött. Det verkar som att det ligger dalig sömn i luften sa jag chansar inte utan gar och sover nu. Ville bara tjoa lite över att jag vann en dyrg 1000 lapp idag hihi. Mataffären har en tävling där man kan vinna pengar tillbaka som man handlar för, och självklart vinner jag faktiskt den dagen som jag brännt nagra hundralappar pa smink och lite fler hundralappar pa maten till lördag, great!

Världens gladaste kille

Helgen som arit har varit en mysig helg. I fredags var Lars ute pa sin första julmiddag, nu är det bara nagra stycken kvar. Ja, han ska ga pa alla, ja, jag far 1000 kronors Nivea sponsring för att byta ut allt mitt smink som plaster pa saret (det har varit tuffa förhandlingar här hemma, fniss). Jag och Kottarna spenderade en mysig kväll pa soffan och kvart i 8 ville de ga och sova och da gjorde vi det. Lars kom hem nan gang efter midnatt glad som bara den.

Lördagen tillbringade vi i Basel, barnen fick lunch pa Donkan och herrejisses vilken lycka det var, dock inte mycket som slank ner i magarna pa dem, det var alldeles för mycket annat att titta pa. Jag och Lars at lunch pa ett annat ställe, min älskade massaman curry! Sen blev det lite shopping och en härlig stadspromenad, lycka att dra in all avgas i lungorna för att ersätta lite koskit! Kvällen blev en lugn kväll med vafflor till middag.

Idag begav vi oss till julmarknad och fick köa typ 20 minuter in till parkeringen bara för att komma till en marknad som var sa full av idioter att hälften hade varit nog, och sa fulla stand att det inte gick att se nat. Men da hände det. Alex fick syn pa honom. Tomten! Vilken lycka, helt underbart. Alex trängde sig fram och knackade Tomten fint pa gumpen, och lyckan i Alex ansikte när självaste Tomten vände sig om var underbar. Kärleken till den lilla Kotten svämmade över totalt, ja mest i ögonen da, hehe. När blev han sa stor?? Alex fick en clementin och lyckan var fullgjord. Barnen akte karusell och Alex fick en Tomteballong. Första vilken lycka det var när vi träffade Tomten igen och Alex kunde visa honom att han minsann hade en ballong av just Tomten pa den. Ja gud, att nat som inte är större än 1 meter pa jorden kan göra san lycka.

Den 6 december firar vi Sankt Nicolaus och jag har hört rykten om att Tomten kommer till M och J. Vi kommer vi med!

Veckan som kommer är en riktigt bra vecka, pa lördag far vi middagsbesök och det längtar vi efter. Inte bara racletten utan även sällskapet (;-)) Viggo är nog den enda pojken jag träffat som lyckats göra Alex nervös, fniss. Kul ska det bli iallafall!

Nu är det dags att sova, jag har slagit in julklappar och betalt räkningar, gjort inköpslista för julaftonsmiddag och är äntligen klar med allt julgodis. Härligt!

(Och träningen gar bra! Har gjort 3 pass än sa länge, man gör 4 i veckan och jag har bokat in mina pa mandag tisdag torsdag och fredag. Vissa övningar är mer utmanande än andra, men fan, detta ska ga!)

Wow

Jag upplever nat idag som jag inte har varit med om pa väldigt länge. Träningsvärk. Igar fick jag hem mitt nya project, EA Sports Active 2. Herregud säger jag bara. För att inte köra nagra ursäkter körde jag igang direkt igar kväll, och började med ett tre veckors program, 4 pass i veckan à ca 20 minuter (tiden beror ju pa hur snabbt man kör igenom övningarna). Jag var fullkomligt slut bara efter uppvärmingen, haha. Otränad, snacka om! Men jag tog mig igenom det, och jag ska ta igen det, för kul är det, och 20 minuter, 4 dagar i veckan, det gar bara inte att ursäkta bort. Nerat ska det ga, än sa länge ligger jag pa -3.5 kilo, men hoppas nu pa lite snabbare resultat tillsammans med bättre kondis. Jag är taggad (sa länge jag inte försöker ställa mig upp eller böja mig fram, fniss). Jag ska na min egen malvikt, sa är det bara!

Kan man göra sa?

Nu till jul är det manga som fragar oss vad Barnen vill ha i julklapp, vi har bläddrat igenom miljoner kataloger och sett hundratals reklamer. Grejen är att dessa tva barnen har väldigt manga leksaker och det finns helt enkelt inte mycket de faktiskt "behöver". För helt ärligt, hur stora  behov har en typ 2 och 4 aring? Iallafall sa kommer problem nummer tva att de faktiskt ganska snart fyller ar. Jag och Lars har planer pa att göra en total makeover i deras rum, köpa nya sängar, garderob matta gardiner bord, ja ut med allt i princip. Sa kom vi pa idèen att man kan önska gavor till nya rummet istället. Ungefär kom med ett liiiitet paket (glädjen över att öppna nagot) men att vi hellre tar emot presentkort. Samtidigt känns det lite fräckt att göra sa? Eller kan man göra sa? Tror ni att folk uppskattar det? Vi har da även planen att göra om det innan själva kalaset sa att de kan fa se vad det är de har bidragit med. Vad tycker ni, bra eller dalig idè?

...

Njuter av lugnet, tystnaden och ett glas vin, det är allt jag har att säga efter denna dagen, p h e w!

Ok eller inte?

Idag är jag gräsänka, Lars är ute och äter middag. Sa mycket som han jobbar och sa länga dagar sa tycker jag absolut att han förtjänar det. Men, det kan bli lite för mycket av det goda. Jag fragade Lars om jag fick lov att fraga er, för att se om det är jag som överreagerar, och han bara garvade och tyckte jag skulle göra det. Han har alltsa middag idag, julmiddag nästa fredag, sen har han julmiddagar igen, 22 och 23 december. Ar det bara jag som tycker att det är lite för manga julmiddag, för att inte tala om lite väl tätt in pa julafton att vara borta bada kvällarna innan? Lars tycker att jag är löjlig eftersom han är ledig nagra dagar efter ju, men jag tycker ända, va fan, bada kvällarna innan julafton? Vad tycker ni?

Baka baka kaka

(bara älska Isabellas min pa detta fotot)
Nu var det inte idag som vi bakade utan förra helgen, tror jag iallafall. Men det är sa mycket just nu att jag ligger efter med det mesta. Men det heter väl bättre sent än aldrig?

Familjefest

Lite bilder fran gardagen. Tycker det är skithäftigt hur lika alla Lars kusiner är varandra, jag far verkligen kämpa för att halla isär vem som är syskon med vem.

Lars syster och barnens "Grossamami"
Lars fastrar och farbröder
Isabella med sin farfar.
En massa kusiner och fastrar och farbröder. Orkar inte namnge alla, hehe. här i hörnet dock ser man haret pa Lars andra syster- love it! Färgen, lockarna, allt är sa galet snyggt!
Isabella gick runt med vatservetter och städade, putsade fönster och torkade bord. Vi fick manga erbjudande om att hyra ut henne, fniss.
För övrigt har Lars börjar blogga. Ingen är nog mer förvanad än vad jag är, hehe.
(Tappade totalt traden efter att ha läst nat fruktansvärt pa Fejjan. Far aterkomma imorgon)

Söndag

Idag har vi varit iväg hela dagen pa familjefest, och det var faktiskt väldigt mycket trevligare än jag hade förväntat mig! Kan ocksa ha berott pa att jag undvek det som jag misstänkte skulle vara otrevligt och höll mig bland en massa trevliga saker istället. Barnen har haft jättekul, och Alex lekte en massa med sina sysslingar (det är sa det heter när det är kusinbarn väl?). Det mest intressanta var att se skillnad mellan barn och barn, en av sysslingarna var exakt jämngammal med Alex (+- nagra dagar, Lars är inte riktigt säker pa exakt när den andra är född). Jag säger inte mycket annat än att jag är stolt över Alex, och att han är väldigt väldigt duktig pa väldigt manga saker.
Dock har jag haft tankarna även pa andra ställen idag, nanstans i min tonarstid fram och tillbaka har jag varit. Jag har gatt igenom minnen, skrattat och önskat mig tillbaka. Önskat att jag tog tag i människan redag da och sa ifran ordentligt. Som jag sa till Lars tidigare, jag kan inte sakna nan som jag inte har sett pa säkert 10 ar, men jag sörjer tonarsgrabben som jag älskade. Min fina vän, sov gott, och tack för alla ganger du fatt mig att skratta, torkat mina tarar och bara varit där för mig. Det finns sa manga minnen som jag kan dela med mig av, men istället lämnar jag dem privat i mina egna tankar, och förvarar dem nära mitt hjärta.

Aj som aj

Idag kände jag mig lagom kaxig och packade in all maten jag handlade i skötväskan (brukar lägga det mesta i vagnen annars). Jag kan ärligt säga att jag inte känner mig lika kaxig längre, fy fasiken rent ut sagt vad jag har ont i axeln nu. Suck, att man aldrig lär sig?
Idag har jag haft tva väldigt gosigt keliga och klängiga barn runt mig. Det är förvisso mysigt, men jag antar att anledningen kommer fran gardagen och da känns det inte fullt lika mysigt längre. Stackars barn, jag undrar vad som har rört sig i deras sma huvuden idag?
Pa söndag ska vi pa "Familjefest". Jag bade ser fram emot det och inte. En orsak till att jag inte riktigt ser framemot det är för att jag fortfarande känner mig lite ovälkommen av en medlem i familjen (samma som alltid). Hon är nu dessutom gravid, nat som bade jag och Lars blev jätteglada över, inte bara för att Kottarna ska fa en kusin, utan för att vi har en massa saker i källaren som vi sag chansen att bli av med (babygym, babysitter, flera kartonger med kläder i alla olika storlekar, babbalja, bilbarnstolar ja som sagt, en massa). Jag skickade ett grattismail och sa att hon är välkommen hit närsomhelst hon vill för att hämta vad hon vill. Vad blir svaret? Nej tack jag har allt jag behöver. Helt ärligt? Inte ens ett Tack för erbjudandet det var jättesnällt, utan verkligen ett kallt nej. Men visst, är det sa det ska va sa far det vara sa. Jag kan ju inte tvinga mig själv pa nan att tycka om mig, eller?

Inte riktigt kul

Idag var jag och barnen över hos grannen och drack kaffe, för första gangen sen i, ja vad kan det vara, varas nangang? Och ja, jag borde ha fatt en ledtrad hur det skulle vara när det första som händer när vi kommer in är att J (2 1/2) tar sin Bobby car och bokstavligen total kör över handen pa sin lillebror (10 manader gammal).
Väl inne började "helvetet". Bade Alex och Isabella har blivit puttade, knytnävade, örfilade, nypna, slagna och totalt trakasserade. Emellanat trodde jag att J skulle skada dem ordentligt, och visste inte vad jag skulle ta vägen. Men jag tror stenhard pa What comes around goes around, och ser man hur V reagerade pa det sa känns det inte sa konstigt. Förr J i sin tur blev dragen i haret och i öronen av sin mamma. Jag tycker det är sa fel, sa himla fel att straffa sina barn pa det sättet, men samtidigt är det faktiskt inte min grej att lägga mig i hur andra föräldrar uppfostrar sina barn. Jag a andra sidan uppfostrar mina barn att man ALDRIG nansin ska slass utan vända andra sidan till och ga därifran, och idag vet jag att jag har gjort det bra. Inte en enda gang slog Alex tillbaka, även efter alla smällar han fick ta emot, min underbara unge! Men när han ställde sig i rummet och bara skrek rakt ut, da gick vi hem. Bada barnen har varit jätteklängiga och mammiga hela kvällen, stackars sma. Och det gör samtidigt ont i mammahjärtat när J kom ofta och kröp upp i min famn och vilade huvudet mot mitt bröst och sa "Mamma. Helt ärligt sa gör det jävligt ont. Vet inte hur manga ganger som han försökte dra bort eller putta bort Isabella fran min famn (stackarn blev helt hysterisk) för att fa sitta hos mig istället. Inte en enda gang gick han till sin egen mamma. Nej, jag kommer inte att sova gott inatt, men samtidigt är jag sa galet stolt över hur mina barn hanterade det. Och inser, att det är absolut inget fel pa dem, även om de kan ga mig pa nerverna ibland. Det finns uppenbarligen mycket mycket värre fall där ute...

Bekväma och roliga?


Roligast just nu...

 

... jaga varandra!

För övrigt är det väldigt lite blogglust jag har just nu. Man far sig en tankeställare när man läser pa vissa ställen, saker som star i tidningen och sa vidare. Eller om jag till exempel klagar pa barnen, sa kanske jag sätter mig ner och skriver och är väldigt trött och uppgiven, och skriver om hur jobbig en timme pa en vecka varit. Eller en dag pa en manad. Glöm inte bort alla fina stunder som är däremellan! Men jag märker själv, att det är lättare att skriva om jobbiga saker, och väldigt sällan som man nämner allt det bra. Vilket i sin tur blir väldigt synd, eftersom man malar en bild av personer som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligenhet. Naja, flummigt värre, och nu ska jag fixa lunch!


RSS 2.0 bloglovin