Jomenalltsa

h vad jag vill sitta ner, alltsa pa riktigt, utan att känna stress över saker som ska göras. Bra stress är det dock, det har varit full rulle idag, och igar. Efter tandäkaren kom ju J och L hit de hade saknat Alex och Isabella, full rulle blir det med 4 barn alla under 6 ar. De gick inte hem förrän det var dags att äta middag, sa kvällen blev till att plocka och fixa undan alla leksaker. Imorse gick jag up kl 7, sprang ner i tvättstugan, kom upp och duschade och fixade, slänge iväg Alex till KG, pratade med storasyster i telefon och smaplockade lite, kl 9 kom L's mamma och lillasyster pa besök. Oj vilka saker jag fick höra, fniss. De stannade till kl 11, sen precis da ringde Petronellan, och vi pratade tills Alex kom hem vid 12, da är det dags att äta lunch, och sen dess har jag fixat och plockat. Flickorna lekte sa fint här hemma, det var sa tyst och lugnt, men ända har de nog lyckats dra ut varenda lite playmobile pa golvet. haha. Sen fxa tvätten och stryka, och fixa inför helgen. Tjosan! Men pa mandag är det jag och Isabella som kommer hem till L istället, da slipper iallafall jag städa, haha.
 
Imorgon beger vi oss som sagt till Basel, och efter det minikarnival hos Oma och Opa. Nästa vecka aker Lars till Frankrike, och under helgen är det dags för riktiga karnevalen. Och ganska snart är det ju nagon som fyller ar, dags att planera!

Sa jäkla förbannad

Jag har velat blogga hela dagen sen Isabella kom fran tandläkaren, men jag ville att iskan skulle lägga sig först. Men det gör den inte.

Imorse var vi som sagt hos tandläkaren, och det var katastrof pa sa manga sätt. Först kom vi dit och Isabella var hur lugn som helst. Berättade i väntrummet att hon var lite rädd, men jag förklarade att det inte är nan fara. Väl inne hos tandläkaren insag jag att denna människan ska inte ha med barn att göra. Hon var väldigt otrevlig redan fran början och Isabella märkte av det direkt. Hon vägrade öppna munnen. Kringlade sig och hade sig, och tandläkaren förklarade först att snälla barn far minsann en leksak när dem är klara.Funkade inte. Da började hon säga saker som att snälla barn gar minsann till tandläkaren utan problem, är du inte ett snällt barn eftersom du haller pa sahär. Till slut öppnade Isabella munnen och det konstaterades att tanden är lös, men att alla andra tänder är perfekta, utan hal. Det sa hon förvissom om Alex ocksa, och nej, det var ju inte riktigt fallet... Naväl, sen kom vi till delen da Isabella skulle röntga. Inget farligt egentligen, saken sag ut som en After 8 ungefär som Isabella skulle bita pa. Hon vägrade. Och tandläkaren började igen fraga om Isabella var ett elakt barn och sa vidare. Fragade MIG om vi uppfostrar henne pa ett sant sätt att hon far göra som hon vill och alltid far sin vilja igenom. DET är en enorm förolämpning för mig! Och jag tycker inte ens att det gar att jämföra hur ett barn beter sig hemma och hur ett barn beter sig hos tandläkaren. I försöken att fa Isabeblla att röntga fick vi höra saker som "Det är jag som är tandäkare och da är det jag som bestämmer och nu bestämmer jag att du ska bita pa denna saken", Isabella blev mer och mer ledsen och verkligen grat och sa "Mamma, jag vill ga hem" varpa hon fick svaret,  "Hem far du inte ga förrän vi har gjort röntgen". Efter 20 minuters försök var tandläkaren skitförbannad och ungefär slängde ut oss "Nej, detta funkar inte, ni kan lika gärna ga hem nu". Tack, äntligen! Sen kom motsägelserna, att vi ska komma tillbaka efter 6 manader och da "hoppas vi att hon har mognat till lite och kan bete sig lite bättre". Men samtidigt sa hon att tanden definitivt är infekterad eftersom den är lös. Helt ärligt, om det nu är sa "allvarligt" sa kanske man inte ska vänta 6 manader? Vilket far mig att tro att det inte är sa allvarligt...
 
Och nej, leksak fick hon inte heller nan efter 30 minuters angest. För "Det är bara snälla barn som far leksaker hon tandläkaren och du var inget snällt barn." Att säga att jag är arg, det räcker nog inte.

Kvartsamtal

Vi är precis hemkomna fran kvartsamtal, och jag säger bara herre jisses! Jag och Lars funderade pa om hon tänkte pa fel barn när hon berättade allt om Alex, men eftersom Alex var med sa maste det ju ha varit rätt barn? Det var sa positivt allt att det nästan blev pinsamt! Det enda "negativa" var att han inte gärna tar konflikter (tror det är en genetisk grej...) och att han iställer gar iväg och gör nat annat. Det förklarar sa mycket, varför det händer ibland att han kommer hem och knappt hinner innanför dörren innan han börjar braka med mig och Isabella. Vi far helt enkelt ta skiten som han inte tog i Kindergarden. Nu när man vet sa blir det ju sa mycket bättre att handskas med det! Annars var sa mycket positivt, och ingen tvekan om saken alls att han är redo att börja skolan. Underbart vi är sa stolta här hemma!

Tandläkaren

Igar var jag hos tandläkaren och skulle boka tid. Tva till mig, kontrol och rengöring, en till alex för rengörning ocksa, och en till Isabella för att kolla upp hennes graa framtand. Isabella är inte alls sugen pa att ga till tandläkaren, och sköterskan sa igar att de maste röntga. Jisses säger jag bara, jag blir väldans impad om de lyckas med det! Men vi far se helt enkelt. Det viktigaste är ju att se sa att allt star rätt till och hur vi kan ga vidare med tanden.
 
 

Wow

Det är illa när man är trött och ögonen gar i kors redan innan klockan blivit 11! Da vet man att man sover för lite.

Igar kväll när jag stod och fixade köket efter maten och tittade ut genom fönstret, lite efter kl 6 insag jag att det fortfarande var ljust ute Idèen om att ta en PW formade snabbt, och innan jag hann tänka var träningskläderna pa. Sa jäkla skönt, men eftersom det började mörkna snabbt kortade jag ner den vanliga rundan, och det blev bara ungefär 1.5 km och dryga 15 minuter. Men jag tänker som sahär, allt är bättre än inget! Dessutom hade jag galet ont i alla leder igar sa det var skönt att röra sig lite. Vet inte riktigt vad det är som spökar (dalig sömn) men det gör ont i alla leder, knä, armbagar, handleder och nere vid fötterna. Galet irriterande!

Varkänslor

Idag är det underbart väder, och vi väntar bara pa att lunchlugnet ska vara över sa vi kan ga ut och leka. Jag och Isabella har redan varit och handlat, sa skönt att ha det gjort sa att man har hela eftermiddagen fri sen.

Helgen har varit lugn. I lördags akte vi in till L-thal och matade radjuren och getterna, barnen älskar verkligen det stället. Perfekt för en varig promenad. Sen tog vi en promenad genom L-thal, och jag passade pa att köpa ett shampoo. Tänkte prova nat nytt, och tog ett Kerastase. Vilken jäkla besvikelse. Ater igen lär man sig att dyrt är inte alltid bättre. Jag, som inte har sa himla langt har, hade riktiga problem med att borsta ut haret efter att jag tvättade det. Det är inte bra betyg för mig!

Igar tog vi det mest lugn tog en promenad i Wangen pa eftermiddagen, köpte med oss lite picknick. Perfekt slappesöndag helt enkelt.

 
I helgen väntar karneval. Vi hade redan planer pa att lämna barnen hos Oma och Opa sa vi kan köpa födelsedagspresenter. Da visste vi inte att det är karneval i byn, sa barnen är galet taggade. Alex vill klä ut sig till polis, och självklart hittar jag inte i hans storlek. Far kolla pa lördag och hoppas att det finns i Basel. Veckan efter är det dags för riktiga karnevalen i Liestal, och veckan efter är det dags för Basel. Vi ska försöka pricka in bada tva, hihi. Älskar karneval och känslan över det helan! Älskar ocksa att temperaturen gar upp och upp och kommer att na 16 grader snart. Ah vad jag älskar denna tiden pa aret!

Daliga gener

Idag fick Alex uppleva hur det är att ha fatt sin mammas daliga gener. Japp, jag tar pa mig fullt ansvar för det. Den infekterade vattkoppen (säger man sa) pa fingret trillade av. Sa jäkla vidrigt! Kvar är typ en krater av köttsar och var. Tur nog har vi bade kompresser och jod hemma, sa det är nu rengjort och dolt. Men Alex stackarn, han kräktes av det, ha. Förlat, det är elakt att skratta, men jag är ju likadan! Jag tal bara inte att se köttsar! An värre om de sitter pa mig själv. Det piper i öronen, jag blir illamaende och kallsvettig och maste lägga mig ner för att inte svimma. Uppenbarligen är Alex likadan. Stackarn blev väldigt blek och sa "Mamma, jag är jättevarm i magen, jag tror jag maste kräkas." Och ja, han gick pa toaletten och fick upp lite. Det är min son det, haha!

Vaningssäng

Idag har jag gjort nat som skulle ha gjorts tidigare. Jag har slagit sönder ungarnas vaninggsäng. Sa här i efterhand kan jag erkänna att vaningssängen nog var ett av de sämsta köpen vi gjort- nansin! Det som kändes sa bra när Isabella var bebis, och hur bra det skulle bli kändes bara som pannkaka efter ett tag. Översängen har nog aldrig använts till nat annat än förvaringsutrymme till saker som ända borde slängas. Och dessutom, när det väl var dags för Isabella att sova i egen säng pa eget rum, da sagade vi uti skiten sa att det blev tva enkelsängar istället, ha. Nej, fy bubblan för vaningssäng! Det var skönt att ta uti den idag, och det är inte mycket var av den än träbitar. Och barnen har nya fina riktiga sängar.

Har för övrigt varit en produktiv dag idag. Det blev ingen lekplats, det var riktigt trakigt och gratt. Istället malade vi vattenfärger. Alex hade en underbar idè. "Mamma, jag har 29 olika idèer pa vad jag vill mala."
 
 
Ha at lilla herr Lustigkurre! De önskade sig vafflor till zvieri, sa det fick det bli. Sen blev det soppa och deviled eggs till middag. Och sa passade jag pa att städa badrummet precis. Jag känner mig redo för sängen! Men först blir det ett bad, och lite "Breaking bad". 
 

Vattkopporna

Oj, kom ju pa att jag glömde nämna dem! Alex mar jättebra. Jag är sa förvanad över att det har gatt sahär lätt, men bade jag och Lars skrattar och säger att vi far väl tillbaka det när det är Isabellas tur. För det vore nat väldigt fel tycker jag om hon inte far det. Alex finger ser mycket bättre ut idag, och de flesta blasorna har fatt en skorpa och allt ser mycket bättre ut idag. Jag är sa stolt över Alex, som inte har klagat eller kliat en enda gang!

Snö?

Idag ska det blu runt 10 grader, ah vad jag hoppas att vi kan ga till lekplatsen i eftermiddag! Just nu är det ganska mulet, men jag hoppas det spricker upp. Vi kommer att ha varväder i nästan 2 veckor nu, sen ser det ut som att det ska komma lite snö. Men det är helt ok, det hör ju till varen. Och ja, egentligen är det ju faktiskt vinter fortfarande.
Men ah vad jag längtar efter mildare väder. Jag och Lars har pratat om att vi ska börja vandra med barnen detta aret. Köpa ordentlig utrustning till oss alla. Jag har liksom skorna och det är allt. Jag älskar att tillbringa en hel dag i naturen och ännu bättre är ju de helt underbara vyerna man far se!

 

Inte bara vattkoppor...

Nej, infekterade sana!

 
Sa sag Alex hand ut imorse. Igar var den lila hela vägen ner, och da ringde i doktor. Fick tid idag men de sa att vi skulle komma in direkt om det skulle blir värre. Vi trodde att Alex fatt en sticka i fingret och att den blivit infekterad, men sen berättade Petra för mig att hon tyckte att det sag ut som infekterade vattkoppor, och ja, rätt hade hon! Alex och Lars kom hem med antihistamin och ett slags balsam som ska torka ut det, och doktorn trodde inte att det skulle bli mycket värre, men att det är bara till att komma in om det är nat. Trakigt lov, men atminstone slappar vi, hehe. Jag passar pa att köra uppehall i Zumban, men jag börjar känna att det rycker i fötterna pa mig. Kanske kör ett pass imorgon ända. Ar det fint väder sa planerar jag att ga till lekplatsen i skogen ocksa, där har vi inte varit pa länge!

Men nu är det snart dags för "Breaking bad". Sa jäkla bra!
 

Mandag

 
Mandag morgon, och det startar precis som jag trodde, Alex gör inget annat än att braka med Isabella. Som vanligt safort det är lov. Ungen behöver Kindergarden!
 
Prickarna blir mer och mer. Ansiktet ser för jävligt ut, lol. Men han mar bra, och det verkar inte klia alltför mycket. Vi far se helt enkelt. Isabella har fatt exakt en prick som vi misstänker skulle kunna vara nat, hoppas att det inte blir mer. 
 
Igar satt vi och planerade födelsedagspresenter till barnen. Alex har bara en önskan, han vill ha ett Playstation! Vi förklarade för honom att det är "lite dyrare" och att om han far det blir det inte mycket andra paket, och det är han helt ok med. Skönt att han kan önska sig nat som han verkligen vill ha pa det sättet sa vi slipper köpa en massa onödigt strunt istället. Isabella vet ocksa precis vad hon vill ha. Ett Playmobilhus saklart. Tycker den idèen är toppen den med, sa det far bli ett sant. 
 
Men nu ska jag ner i tvättstugan och ta hand om tvätten, se beger vi oss till affären. Skönt att ha hela eftermiddagen fri sen.

Vattkoppor?

Igar klagade Alex pa att han var trött och ville ta ett varmt bad. Jag sa till Lars att jag tror att det kanske är nat pa g? Snacka om att vi fick oss ett gott skratt när vi kom hem idag, och pa väldigt kort tid har Alex blivit helt prickig i ansiktet. Drog av honom tröjan, och gissa vad vi hittade?

 
Ni som vet, det är vattkoppor va?

Ugh

Igar lag jag mer eller mindre däckad i sängen hela dagen. Fy vad jag avskyr att känna mig sa svag! Vi hade sen tidigare bestämt att Lars skulle till IKEA och köpa hem barnens nya sängar, och medan han monterade dem skulle jag ta med dem till badet. Lycka till att jag klarade av att gra det. Men, jag har lovat att vi tar en eftermiddagen denna veckan istället, Alex har ju trots allt lov.
Idag vaknade jag och kände mig mycket bättre i magen- MEN jag har san jäkla huvudvärk att det heter duga. Tror och hoppas att det är vätskebrist och koffeinbrist, och att jag sovit konstigt. Har galet ont i nacken (som ju verkar vara det som utläser min huvudvärk) och har tagit en Voltaren, och hoppas pa ett mirakel. Barnen var galet uttrakade igar, sa idag trotsar jag huvudvärk och svaghet, och vi beger oss till fjärilarna som planerat.

Usch och blä

Gardagen börjde bra och slutade mindre bra. Började fa ont i magen och ma illa, och strax efter midnatt gick det inte att halla det inne längre. fy vad jag avskyr att kräkas! Idag har jag knappt kunnat lämna sängen, känner mig galet svag och illamaende, men det stannar inne iallafall- alltid nat!

Innan illamaendet kom hann vi atminstone beställa biljetter, jag och barnen beger oss till Sverige tillsammans med svärmor. Lars passar pa att göra en Tour de Germany och jobbar av en massa kunder. Det är inte sa manga dagar, onsdag- lördag, men vi gör resan för att jag vill se mina systrar. Behöver se mina systrar. Pa onsdagen planerar vi att bara träffa min storasyster och barnen. Pa torsdagen beger vi oss in till Lund och tittar lite, svärmor ville gärna se mer av staden. Pa fredagen beger vi oss in till Malmö, tar en sväng i Västra Hamnen och planerar sen att möta upp Madde och Daniel, och tillbringa kvällen tillsammans alla systrar. Vi planerar lite tapasaktig middag, och vi vet redan exakt vem som ska göra vad, vi har ju alla vara specialitèer. Ines ska baka en tarta till Alex, passar pa att fira barnen lite där pa kvällen eftersom det är mitt emellan deras födelsedagar. Pa lördagen beger vi oss hem. Lagom. Fast Isabella är sur. "Mamma, aker vi till Hans och Katarina ocksa." Nej, tyvärr inte denna gangen. "Snälla snälla snälla mamma, bara en dag!" Tyvärr det gar inte. "Mamma, nu tycker jag att du är en elak Frau!" Haha.

RSS 2.0 bloglovin