Influensa

Fy bubblan vad trött jag är. I söndags akte vi till Fordonsmuseet, och vi hann knappt komma dit förrän jag började känna mig svag och hängig, Isabella likasa. Alex och Lars älskade det dock. Det gjorde ont i hela kroppen, men jag försökte sta ut. Väl hemma la jag mig pa soffan och lyfte inte manga fingrar. I mandags slog det till ordentligen. Typiskt, att Lars skulle vara i Berlin hela dagen. Jag och Isabella hoppade mellan sängen och soffan och sov bort större delen av morgonen. När Alex kom hem fran Kindergarden tittade han förvanat pa mig och Isabella och undrade varför vi fortfarande var i pyjamas, haha. Fy vilken huvudvärk, ont i halsen, ont i alla leder i hela kroppen och feber vi har haft. Isabella lite mildare än mig, men vi har legat ganska däckade nu. Dock känns det lite bättre varje dag, typisk influensa som vi akt pa. Tröttheten är nog det värsta, känner att ögonen gar i kors redan. Men nu vet ni iallafall orsaken till franvaron här inne!

Sen sist

Jag har tänkt uppdatera bloggen i flera dagar nu, men det blir inte av. Har ocksa inte matt bra. Helt ärligt har jag nog aldrig matt sa daligt som jag gjort denna veckan. Men äntligen börjar huvudvärken ge med sig. Fast istället har den flyttat ner i magen (kan man ha hjärntumör i magen??). Jag har sa sjukt ont i magen att jag knappt kan sta upprätt, har sovit riktigt daligt inatt för att det har krampat sig sa. nästan som värkar faktiskt. Att det är stess (och angest?) jag upplever känns ganska uppenbrt vid detta laget...

I torsdags hände dock nat roligt. Jag satt ute pa altanen och typ alla ungar i hela omradet var ute och lekte. Kommer tva "unga" män gaende, och jag hör att de pratar engelska. De passerar, tittar lite fragande pa mig och säger "Grüezi". Jag hälsar tillbaka, och tillägger att det är ok med engelska ocksa. Ena killen hajjar till och fragar var jag kommer ifran. Serige svarar jag, och da skattar han och fragar var i Sverige. Lund svarade jag. Da ser han nästan förskräckt ut och fragar pa svenska (haha) var i Lund. Fäladen sa jag (lättare sa). Ja da kommer han fran Gunnesbo! Hur stora är oddsen liksom? Jag fragade om de ville sitta ner och ha nat att dricka och själklart ville dem det. Sen pratade vi i säkert 1 timme eller sa. Och jag fick en bok, alldeles gratis. "The book of Mormons" haha. Ska läsa lite i den och pa tisdag kommer de hit igen. Alltsa, nej, jag ska inte bli mormon, men de var faktiskt trevliga att prata med! Men det bästa var nog alla grannbarnen som bara stod och glodde. Inte nog med att "karlarna" pa altanen pratade mitt sprak, den ena var ocksa mörkhyad... Tror det var det mest spännande som hänt här hela sommaren. Ja, och uppenbarligen hade Isabella gatt runt och sagt att det var min kusin, haha?
 
Idag var vi en stund pa Zoo, barnen börjar äntligen uppskatta det. Efter det begav vi oss till shoppingcenter och handlade lite. Alltsa, Isabella borde starta nan sida typ Badtasteforkids.com. Hon väljer sina kläder själv, och hennes smak är ... Hemsk, haha. Nu lägger jag mig inte i vad hon vill ha, men ibland maste jag fa säga ifran, haha. Dessa byxorna och denna tröjan sa jag STOPP pa.  
Imorgon beger vi oss pa Fordonsmuseum, ska bli spännande!
 
Igar när jag tränade fick jag en idè. En san grej jag bara inte kunde släppa. Planterade den hos Lars när vi at middag, och ja, han tyckte minst lika mycket om den. Kollade upp det praktiska, och allt klaffar perfekt. Ah, vi längtar!
 
(Och jag hoppas ni förstar att det med hjärntumör i magen var ett skämt....?)

Osocial

Idag har jag ytterligare en san dag som jag egentligen inte vill ga upp ur sängen, utan kryper gärna tillbaka och drar täcket över huvudet. Fy alltsa. Sen det faktum att jag haft huvudvärk varje dag i flera dagar nu gör inte saken bättre. Spänningshuvudvärk, hejsan. Ja, och inte blev det bättre av att jag vaknade imorse och sa att jag fatt ett litet sar pa magen, sag ut som en liten sarskorpa. Borstade av den och insag att det va en jävla fästing. Sa himla vidrigt, Lars tryckte sönder den och det skvätte blod. Nu har jag ett tjusigt litet sugmärke pa magen och hoppas att det inte blir mer än sa.
Ber om ursäkt för allt gnäll pa senaste. Sa blir det ibland.

Hypokondriker

De som känner mig väl vet om att jag är en hypokondriker. En riktigt illa san. Inte sa pass att jag springer till doktorn var och varannan dag, utan snarare tvärtom- gar aldrig till doktorn men är säker pa att jag borde. Och jag avskyr det. Nanstans VET jag ju att det är inget fel pa mig, men ända kan jag inte lata bli att goggla (största misstaget man kan göra!). Just denna veckan har varit riktigt illa. Jag har faktiskt matt riktigt riktigt daligt, psykiskt, och pa det ungefär planerat min begravning (ok, kanske inte riktigt sa illa, men ända). Lustiga är att googlar man stress och angest, sa ger det ungfär identiska symptom som hjärntumör. Lustigt det där, Fast googlar man "djupare" pa hjärntumör sa skulle jag ha en hjärntumör i ungefär varje del av hjärnan. Hur stora är oddsen för det? Atminstone har jag gett upp bröstcancer, eftersom jag kollar det varje ar. Sen finns det ju MS, som är mindre kul det med. ACK VAD LÖJLIG JAG ÄR. Som sagt, jag vet, men jag kan bara inte hjälpa det! Samtidigt sa far jag san angest över att vara sa otacksam över livet, när det faktiskt finns folk där ute som faktiskt är sjuka. Men äh jag skyller pa daliga gener. Har en del sana. Väldigt manga faktiskt. Hoppas att de stannar hos mig atminstone sa att Alex och Isabella slipper dem, hehe.
 
(Det värsta är att jag sitter och skäms ihjäl över detta inlägget. Fast det känns bra att fa ut det. Men ända. Pinsamt löjlig är jag!)

Att visa snoppen

För en stund sen kom jag hem efter en PW. Alex, L och de två grannbarnen är vid lekplatsen. Jag sätter mig på altanen och andas ut lite. Hör hur den ena grannflickan börjar hetsa Alex att visa snoppen, "Jag lovar att inte skratta". Genast instämde de två andra flickorna och det tog inte lång tid innan jag hörde fnitter. Det var ungefär då jag sprang in till Lars och berättade vad som försiggick. Vid detta laget hade även L blivit hetsad att visa sin snippa...
Jag vet inte hur jag ska reagera. Vi hade en diskussion med Alex om att han ska inte visa snoppen för vem som helst. Men är det verkligen ok att en 8åring hetsar en 5 och 6 åring att visa sina privata delar? Jag har verkligen ingen bra känsla i magen.


Mandag morgon

Jag vet inte hur manga ganger jag haft den rubriken, men det är ju trots allt nat som kommer tillbaka. Jag brukar älska mandagar, eller morgnar över huvudtaget, men ja, jag har kanske inte matt sa bra den senaste veckan. Vaknar med angest, handsvett och hjärtklappning varje morgon, och vill egentligen bara dra täcket över huvudet igen. Om man bara kunde...

I lördags var vi i Frankrike pa bröllopsdagsfirande (inte varan!). Vilken besvikelse! Barnen hade sa sett fram emot skattjakt, men oj oj. Vi var borta 90 minuter, gömde skatter i skogen (och tänk pa att detta var en fest och vi var liksom festklädda!). Skatten i sig var att barnen fick silverströsselkulor? Ja jisses. Efter 90 minuter i skogen var klockan närmre 9, och barnen och vi 4 vuxna som var med var vralhungriga. Kommer tillbaka- maten är slut! Ungefär da ville jag aka hem, haha. Som tur var kom desserten efter ett tag.

Igar var vi hemma hos Lars mosters pojkvän och grillade, lika mysigt som vanligt. Jag älskar min "extended" family, och jag älskar att se hur mycket kärlek det är runt mina barn. Ocksa det faktum att de har en sa bra relation till sina gammelfarmor och gammelfarfar är helt underbart!

Veckan som kommer bjuder inte direkt pa nat spännande, vi är mest glada att Lars är i Schweiz hela veckan, hehe. Det har varit mycket pa senaste. Det blir en vecka pa ren rutin med träning och powerwalks (har äntligen fatt tummen loss!). Vagen gar stadigt ner, men jag har ett litet hjälpmedel till det. Fick recept pa aptithämmare av min doktor, och jisses, det funkar! Inga kemikalier, utan baserat pa havrekli. Blanda med vatten, drick ca 30 minuter innan maten= vips sa orkar man knappt äta nat. Och ja, jag tror det hjälper! Sen att inte dricka nan alkohol gör nog en del mirakel pa vagen det med, hehe. I helgen beger vi oss till Zoo och sen passar vi pa att shoppa lite kläder (ja alltsa i Basel, inte pa Zoo!). Pa söndag föreslog Lars ett besök pa ett fordonsmuseum i Luzern. 
 
Om en stund är det dags att träna. Om Isabella bestämmer sig för att vakna snart. Klockan är snart 9 och hon sover fortfarande...
 
 

En san dag

Idag är en san dag som Isabella inte vill hoppa ur pyjamasen, helt ok för mig. Själv har jag precis tränat core, tagit upp all tvätt ur tvättstugan och nu är det dags att tömma diskmaskinen och städa badrummet. Ingen rast, ingen ro!

Jag har sovit pa saken angaende Isabellas Spielgruppe och ger det atminstone fram till höstlovet. Känns det verkligen inte bättre till dess far vi tänka ut nat annat. Fröken kanske bara var nervös det var trots allt hennes första dag pa jobbet. Jag hoppas självklart pa det bästa, för Isabellas skull.

Imorgon beger vi oss till Frankrike pa fest, och pa söndag beger vi oss till Lars mosters pojkvän pa middag. Vad var det jag sa för en stund sen, ingen rast ingen ro?

Besvikelse

Idag var det dags för Spielgruppe. Vilken besvikelse. Jag orkar inte gå in på detaljer men det kändes inte alls bra. Jag känner mig inte säker med att lämna Isabella där, kommer att gå hem med ont i magen i 3 timmar. Pricken över i:t måste ha varit när de skulle äta mellis och satte sig ner och läraren läste bordsbön och avslutade med amen. Borde man inte fråga föräldrar om sånt är ok? För jag tycker verkligen inte att det är ok.
Just ni överväger vi att ta ut henne från den men samtidigt tycker jag att det är viktigt. Får känns lite extra. Men det känns fan inte bra just nu.


Liten blir stor

Imorgon är det dags. Spielgruppe. Jag tror att jag är mer nervös än vad Isabella är. Det känns bara sa stort, det känns inte alls som att det var länge sen som jag gick med Alex till Spielgruppe första gangen och tänkte att det är saaa länge kvar tills det är Isabellas tur. Nej, inte sa länge längre, imorgon är det dags! Hon har förberett sig hela veckan, och har beetämt vilken ryggsäck hon ska ha med osv. Sen har vi lekt Playmobile hela veckan, där Isabella är barnet som gar till Spielgruppe och vinkar hejda och väntar pa att mamma ska hämta henne. Det är san galen skillnad pa Alex och Isabella och det verbala. När Alex började Spielgruppe kunde han knappt säga Alex!
Det enda som blir lite stressigt imorgon är att Spielgruppe är mellan 8:30-11:30. Jag är inte säker pa hur lang tid det tar att ga dit, men Alex slutar KG 11:50. I normala fall far ju Lars se till att vara hemma 11:50 pa torsdagar, MEN han rakar vara i Spanien, sa det gar inte riktigt. Naväl, far helt enkelt i värsta fall hämta eller ga hem med Isabella nagra minuter tidigare.

Mindre kul är att jag haft huvudvärk varje dag ett tag nu. Jag vet när och hur den kommer, men vet inte hur jag ska bli av med den. Eller jo typ flytta hade nog hjälpt. Jag vill verkligen inte gnälla, men det är bara mycket just nu (Madde vet vad jag menar, hon har ju ända upplevt det). Det är barn som springer in och ut och fram och tillbaka hela tiden. Alex L, hon har nan fix idè för sig att kissa hemma hos oss? Alltsa, hon kommer varje dag och kissar här, med släckt lampa och öppen dörr. Igar var hon pa lekplatsen och hennes mamma var ocksa ute, och ända kom hon inspringade "Jag ska bara kissa" hem till oss? Sen är barnen ganska "fräcka" och kommer och ber om dricka, glass, tuggummi, ja allt möjligt. Jag har inte en lugn stund här hemma. Ibland saknar jag att se mina egna barn bland alla andra! Igar lagade jag ända mat tillsammans med L's 3arig lillasyster hängade pa mig. Vet inte ens om mammorna är medvetna av springet hos oss, men jag känner att det snart är dags att sätta en gräns. Eller hoppas att hösten kommer snart sa att ungarna haller sig inne i sina egna hem!
 
(Och p.s Madde.Dörrstopparna FUNKAR INTE! Eller snarare, hinten funkar inte, suck!)

Chindsgi

Idag var första dagen för Alex som Grosskind i Kindergarden. Jag och Isabella följde med, och kom hem med en solros, precis som sist. Alex har längtat jättemycket, och det var som att det var en ny pojke som vaknade imorse, inget brak, inget skrik. Underbart! Vi pratade imorse om att han är Stora pojken nu och att det är de stora barnen som ska ta hand om de nya som kanske tycker att det är lite läskigt att börja Kindergarden. Snacka om att jag var världens mest stolta morsa när de skulle presentera varandra. De fick en elefant som de skulle ge till en kompis. Alex fick elefanten som andra (den första ungen fick av fröken), snacka om poppis, hihi. Sen gar Alex och ger elefanten till en pojke som satt i sin mammas knä och var helt förskräckt och grät och grät. Det gick en vag av aaawww genom rummet, och jag växte nagra meter som morsa!
Nu ska jag fixa och dona lite innan Alex kommer hem. Det är sa lugnt här hemma att det nästa är jobbigt. Och pa torsdag börjar Isabella Spielgruppe. Hur galet är inte det. Jag tror att jag är mer nervös än hon är...!

Far man lov?

Jag är sa förbannat jävla trött pa mina barn. Fast sant far man kanske inte säga högt? Den senaste manaden har varit bland den värsta hittills. Inte bara barnen, andra saker ocksa. Men mest barnen. Ar det inte det ena sa är det det andra, och det är konstant. alex beter sig helt för jävligt, hobbydöv sa att jag funderar pa att ta honom till doktorn och kolla hörseln, bara för att. Isabella beter sig som bara en trearing kan bete sig. Bada slass och sparkas (pa mig) och skriker och gapar (pa varandra). Isabella sa ända "Ga och dö" till Alex häromdagen, need I say more?
Fucking äntligen är snart sommarlovet slut. Pa mandag börjar Alex Kindergarden. Pa torsdag börjar Isabella Spielgruppe. Fattar ni vad detta innebär? Pa torsdag, är det fucking första gangen pa mer ä 5 ar som jag har 2 HELA TIMMAR (fattar ni!) helt för mig själv! Funderar pa att strunta i att träna, skita i dem jävla siffrorna pa vagen och lägga mig 2 timmar pa soffan och bara skita i allt. Lyssna pa tystnaden. Inget annat. Inte ha en diskussion med Alex. Förstar ni vilka diskussioner vi kan ha? Ungefär sahär:

A: Far jag ga ut?
Jag: Nej.
A. Varför?
Jag: För att det regnar ute.
A: Varför?
Jag: Vada varför?
A. Varför regnar det ute?
Jag: Vada varför regnar det ute? För att det regnar ute.
A: Varför?
Jag: Amen, jag vet väl inte?
A. Varför?
 
(ungefär här känner jag hur det börjar krypa i kroppen pa mig)
 
A. När slutar det regna?
Jag: Jamen det vet väl ite jag.
A. Varför? 
Jag: Kom igen nu.
A: Da far du ga och fraga regnet.
Jag: Du skojar väl med mig, jag kan väl inte fraga regnet när det ska sluta regna?
A: Varför.
Jag: (ç%=ç(*)ç(%ç)%(ç)=%(ç)%(ç*)%(*ç*=?)ç*
 
Sana diskussioner har vi om allt. Ibland undrar jag om snubben är helt jävla korkad eller om han gör det för att jävlas med mig. Nog för att man kan fraga saker, men det finns väl ända gränser. Och ja, jag har natt min gräns.Dessutom är det fredag, och jag dricker inte ens vin. Som att det är en bravad liksom. Men helt ärligt sa känner jag att det blivit alldeles för mycket alkohol pa kvällarna denna manaden, sa nu är det vatten som gäller nagra veckor. Vill ju trots allt inte bli alkis som Lars. Eller bli värsta a-lagaren, 50 plus med värsta ölmagen. 
 
Jag ber om ursäkt för klagandet, Och svordomarna. Men ibland maste det fan ut. Och ja, jag älskar mina Skitungar över allt annat. Aven om de gör mig HELT JÄVLA KNÄPP IBLAND.
 
 
En gang, för länge länge sen inte sa länge sen sag vi sahär glada ut....
 
 
 

RSS 2.0 bloglovin