Alex första jul


Snabb gissningslek

Nu i dagarna har jag bakat (säger man verkligen baka?) julgodis. Det resulterade i tryfflar, cornflakes godis och kokosgodis än sa länge.Jag och Lars tänkte att vi skulle smaka lite pa det, tillsammans med en kopp te. Men vad händer däremellan? Jo, jag, som efter 8 manader visst inte har lärt mig vissa grundregler, glömde att en viss liten gottegris satt i sin stol. Sa medan jag stog i köket och fixade te, hände detta....

Om det var nan som undrade sa har vi öppen planlösning här, sa tro nu inte att jag lämnade Alex ensam vid bordet och gick in i ett annat rum, nej köket och vardagsrummet hör nästan ihopa, sa när jag gör te är han fortfarande nära mig och bara en ryggvändning iväg.

Tyvärr är kvaliteten pa bilderna inte den bästa da vi hade fel lins pa, och i sana impulsfoton sa har man inte direkt tid att byta utan man far ta det som det blir. Vi hade oss ett väldigt gott skratt jag och Lars iallafall.

Klätterapa

Det börjar bli lite svart att ta bilder pa Alexander nu för tiden, för skitungen är inte stilla en sekund. Nejda, det ska klättras pa allt och överallt, sen är det upp till mig och Lars (enligt Alexander) att se till att det är stabilt eller stabiliseras!


Dagens lunch

Detta kan man nästan göra till en gissningslek, ungefär gissa vad Alexander brukar äta till lunch...
Vinterbilder
Nya kläder

Idag har vi varit iväg och handlat lite. Alexander fick 2 nya pyjamasar, 3 par strumpor och en vinteroverall. Lars fick tshirt och nya jeans. Jag fick nya stövlar (äkta skinn, sug pa den P.E.T.A!) gramelerade byxor, en gra vit randig kofta, en vit langärmad tröja, en brun kortärmad tröja, en cremefärgad och en brun scarf. Jag tror det var allt vi köpte... Hihi.

Grattis at alla hall och kanter!

Idag är det en massa grattis att dela ut. Inte bara är det Alexanders 8 manaders dag, det är ocksa hans namnsdag. Pa allt det fyller min kusin 1 ar idag OCH det är Lars 1 ars dag sen han blev doktor. Grattis till allihopa!

Inte lika kul längre

Nu har det snöat lite mer än 24 timmar. Nu är det inte alls lika kul med snö längre, även om det är ganska fint. Men jag gick ut igar, snö+ backar+ barnvagn= SKIT!

Jag ser det snöar...

Härlig fantasi va? Antar att alla har använt den rubriken nan gang den senaste manaden. Men det är inte alls som kan säga att dem sitter i Schweiz när det snöar!

Igar visade Alex tydligt vad han tyckte om att jag och Lars slappade till. Det blev en ganska sen kväll efter middag sa vi tänkte att vi badar inte honom som vi brukar eller myser pa soffan en stund utan försöker somna honom direkt. Haha, jo visst!Det var nog ungefär den sämsta ideen nansin eftersom lilla Herrn bestämde att det gar inte alls för sig att sova om vi inte görs om vi alltid brukar. Men nu vet vi det.

Nästa veckaonsdag till torsdag ska vi aka skidor. Eller vi och vi, Lars ska. Ska se om jag och Alex kan hitta nat att roa oss med. Funderar pa att ta med kameran och aka in till Gstaad och kändisspana... Hihi.

Ar det möjligt?

Kan man vara kär i sitt liv? För isafall tror jag att jag är det! Just nu känns bara allt sa himla bra, och perfekt, även om perfekt inte är ett ord som jag egentligen tycker om att använda. Men allt känns toppen just nu. Jag och Lars har kommit pa vad vi ska köpa i julklapp (tycker det är trams att köpa julklappar till varandra när man bor ihop, sa vi väljer istället att köpa nat lite dyrare tillsammans som vu bada kan ha nytta av), vi har alla andra julklappar avklarade. Naja, avklarade i den mentala listan iallfall, nu maste vi bara köpa dem ocksa... hihi. Jag har Lars födelsedagspresent avklarad, kan tyvärr inte berätta än vad det är eftersom söta Herr Zimmerli läser min blogg da och da och jag är inte säker pa hur mycket svenska han förstar....

Just ja!

Jag har ju helt glömt bort att ge rätt svar pa gissningsleken!
Rätt svar var ju Nespresso kapsyler, sa kaffe.

Varför ligga när man kan sta?

De senaste dagarna har jag och Lars haft fullt upp. Skitungen har nämligen bestämt sig för att det är dags att sta upp. Overallt. Hela tiden. Suck!

(Ber om ursäkt att bilderna är lite konstiga, men det är inte lätt att fota en Alex som bara vill fanga kameran!)
Barnvakt

Igar var det dags för Alexander att tillbringa lite tid hemma hos farmor och farfar. Jag och Lars gick ut och at födelsedagsmiddag för oss bada tva och hade en mysig kväll. Naja, vi kanske kände oss lite smastressade och ville hämta Alexander sa snabbt som möjligt för att vi saknade honom, men lat oss latsas som att vi inte hade dem tankarna.
Lars mamma hade ett litet leende när vi hämtade Alexander, jag hade kjol pa mig när jag vi lämnade och byxor när vi hämtade... Men vada, vi var ju tvunga att ta en sväng förbi hemma för att... dricka vatten? Just det, dricka vatten var det vi gjorde!

Alexander hade skött sig jättebra berättade dem och jag tror att dem hade haft en jättetrevlig kväll. Mostrarna var ocksa där när vi kom, ryktet gar snabbt att Alex var i huset. Innan vi gick fick jag presenter, en massa lukta gott som är sa kul att ha!
Av Lars fick jag min absoluta favvis parfym, Glow by JLo, vet inte hur länge jag har suktat efter den, och nu är den min. Weee! Fick ocksa en ny planbok, uppenbarligen tyckte han att den jag har började bli lite gammal... hihi.

Idag ska jag fa födelsedagsmiddag enchiladas och panna cotta till dessert. Muuums! Ar det fär tidigt att äta middag kl 9 pa morgonen?

Myspys!


De senaste dagarna

Förra söndagen kom Johanna hit, det var helt underbart att ha henne här. Vi hämtade henne pa flygplatsen i Zürich vid lunchtid och at även lunch där (Donkan saklart!). Sen bar det av med ett litet äventyr ner till Luzern.


Dem där glasögonen var jätteintressanta!


Senare pa kvällen kom vi hem trötta fastän vi hade en kaffe i Luzern. Men det hindrade inte oss fran att äta en god middag bestaende av quesadillas, nachos med guacamole och fajitas. Mums!

Pa mandagen bar det av till huvudstaden, det vill säga Bern.


Schweiziska nationalbankenParlamentsbyggnaden

Pa vägen hem körde vi en liten Alprutt genom lite berg och dalar. Jättemysigt var det, Lars pastar att han kört den vägen med mig tidigare, men det har jag inte ett minne av. Och det känns som att den utsikten och dem vyerna borde man ha kommit ihag!

Pa tisdagen jobbade Lars, sa jag Alexander och Johanna tog en tur in till Basel.Senare pa kvällen kom Lars hem fran jobbet och lagade smarrig Thai green curry till oss. Sen blev resten av kvällen ganska lugn, vi hade ju faktiskt kört 700 kilometer pa bara fa dagar.

Onsdagen var det dags för hemfärd för Johanna, men inte förrän pa eftermiddagen sa vi hann med en liten tour de Liestal. Med betoning pa liten, för det är inte vidare stort här.

Det var verkligen jättekul att ha  Johanna här, och jag hoppas hon kommer tillbaka!

RSS 2.0 bloglovin