Dagen har kommit

Idag var dagen har som jag nästan fasat för i 3 veckor nu. Alex ville ga ensam till Kg! Jag och Lars har diskuterat det, och sagt att det är helt och hallet upp till Alex, och inte mitt beslut om huruvida han ska göra det, utan vill han sa far han. Imorse var jag dock inte alls beredd, vi var paklädda allihopa och redo att ga, när Alex säger att han är sen, och det är bäst att vi säger hejda nu (hans sätt att säga att han vill ga själv). Jag kompromissade fram att jag följer honom upp till backen iallafall och det gick han med pa. Stora pojken (säger jag med stolthetstarar i ögonen!)

Jag vet inte om det är en kulturskillnad, för jag vet inte manga svenskar som later sina 4 aringar ga ensamma till dagis? Men här är det helt naturligt att barnen gar ensamma, nat som jag har reagerat pa. Men, jag MASTE ju faktiskt inse att "we're not in Kansas anymore" och lata Alex vara precis sa som barnen är här.

Föräldrarmötet igar hade gatt bra, inga konstigheter. Alex gar lite extra hjälp tillsammans med en sprakpedagog (tillsammans med alla andra barnen som har utländskt pabra) och det finns även en integritetspedagog, för att se till att förebygga mobbing i tidig alder, se till sa att inget av barnen blir utanför och att alla barnen leker tillsammans. Sant tycker vi om!

Dagens diskussion

Idag är det torsdag. Ledig torsdag.

Alex: Mamma, ska vi ga till skola nu?
Annika: Nej, du är ledig idag, imorgon ska vi dit.
Alex: Men mamma, jag ÄLSKAR skolan.
Annika: Jag vet att du älskar skolan, men den är stängd idag.
Alex: Ok. Vi väntar lite.
Annika: Nej, vi väntar inte lite, vi väntar tills imorgon.
Alex: Men mamma, jag ÄLSKAR att vänta lite.
Annika: Jag vet Alex, men skolan är stängd idag.
Alex: (ç=*%(=ç*&(=ç%(ç%(ç%((%(%(=(&%(%(=ç%=(%&

Upprepa den konversationen ungefär en 10 ganger sa har ni min morgon, hehe. Ikväll är det föräldrarmöte, som Lars far ga ensam pa. Det är liksom mer logiskt att han gar dit som förstar mer än vad jag gör, eftersom vi bada inte kan ga. Det är sana här dagar som jag önskar att vi hade MIN familj nära, för det är inte direkt att vi har nan annan som kan ta hand om barnen (vill liksom inte be Svärmor köra hit i 45 minuter, stanna i kanske 45 minuter och sen köra hem igen). Lars ska ocksa prata med fröken ikväll om det är ok att Alex börjar ga torsdagar ocksa, atminstone efter lovet.

Nu är det dags att träna. Om Alex later mig ta kontroll över TV:n vill säga!

Där ser man

Idag har V och J varit här pa besök. Jag hade det senaste besöket i bakhuvudet och var väl förberedd för kaos, men barnen hade jättekul, och ja mammorna behövde nog skvallra loss en stund dem med, hehe. Det var bara J som var med... Jag väljer att inte tänka närmre pa huruvida jag personligen hade lämnat min tvaaring hemma, ensam, i grannbyn, även om han "sover middag". Jag har liksom lärt mig att se över sana saker och inse att vi alla är olika. Jag fick höra en historia som gav mig tarar i ögonen, och ja, det var helt enkelt en bra eftermiddag! Vi bestämde att vi eventuellt ses nästa vecka igen, det ser vi fram emot!

Idag kom ocksa min lilla älskling, nya kameran, Självklart utan minneskort, haha. Men det fixade jag snabbt när jag gick och handlade, sa nu ska vi se om bilderna blir lagom daliga eller bara skitkassa, hihi.

Nu är det dags att laga mat (igen?), Ikväll blir det kyckling och minimajs i gul currypasta yoghurtsas. Mumma! (Kanske ska ta och använda lilla kameran till attt börja ta matbilder, haha, DET har jag nog inte visat ofta här pa bloggen, haha)

Dubbeldag

Idag gar Alex till Kg bade morgon och eftermiddag, vilket innebär att jag och Isabella gar och handlar ensamma. Det tyckte hon om att höra, hehe. Sen har jag skola ikväll, sa dagen gar i ett.

Jag har beställt en kamera, äntligen. Nu snackar vi inget avancerat, utan bara en helt vanlig snapshot kamera, som jag kan ha med i fickan hela tiden. Jag kan tycka att det blir sa jäkla bökigt att ta med stora kameran hela tiden, och halla pa att fixa och trixa med alla inställningar och framför allt att faktiskt fa en bra bild. Ja, nan dag ska jag ta och lära mig, börja med att läsa igenom manualen kanske, men till dess kommer jag nog att vara nöjd med min lilla amatörkamera, hehe.

Nu är det dags att svida om till träningskläder och köra ett styrkepass. Har lagt om träningen nu igen efter att sett ungefär 0 resultat pa vagen, och nu visar det resultat igen, jippie!

Katt och hund

Idag har jag inte en Alex och en Isabella här hemma, nej jag har en katt och en hund. Det är en lek som har pagatt skrämmande länge, annars brukar de tröttna ganska sa snabbt, men idag är det bara mjau, voff och slickas och bitas som gäller. Fast av nan anledning verkade leken inte lika rolig längre när jag papekade att vi skulle till Coop och köpa spagetti till middag,men att katten och hunden kanske ska fa katt och hundmat och äta i en skal pa golvet istället?

Pa onsdag far vi besök fran V och barnen, trots att det var ett tag sen sa förväntar jag mig ungefär det värsta. Därför tänker jag vara förberedd, inte släppa Isabella ur min synvinkel, och se till sa att det gar lugnt och sansat till... Ja, jag tror pa mirakel!

I helgen beger vi oss till Basel och museum, tror att det är sa pass att barnen är tillräckligt gamla för att uppskatta det. I annat fall sa har jag och Lars kul iallafall, hehe.

Nu ska jag slänga mig pa soffan och läsa lite. Japp, jag är fast i mina böcker!

Torsdagar- nej tack!

Torsdag igen, och ledig dag för Alex. Oh my GOD! Alltsa, han gör verkligen allt för att bränna av lite energi och jag haller pa att bli TOKIG! Det är tjat tjat tjat hela tiden, han trakasserar Isabella, biter henne och slar henne (halla ja), gar runt och sparkar pa saker och är allmänt jobbig. Definitivt att vi ska se till att han gar pa torsdagar ocksa efter höstlovet. Höstlovet som jag redan har angest över, tänk att ha det sahär varje dag i tre veckor? Det värsta är att just nu finns det inte heller sa mycket vi kan göra, vädret är fruktansvärt. Det är sa varmt och äckligt och klibbigt att jag nästan blir deprimerad. Solsken i all ära, men gärna inte sa mycket att man inte kan vara ute! Whine whine whine, jag vet, men ibland far man ha sana dagar!

Mandag

Efter en bra helg är det skönt att ha ny vecka igen! Veckan började bra med Lars som berättade att han trots allt inte behöver köra till Tyskland imorgon utan att det har blivit framskjutet, tack för det! Jag börjar ju som sagt skola imorgon, och det hade blivit galet stressigt att inte veta om jag kommer i tid, när Lars kommer hem osv osv osv. Nu slipper vi tänka pa det. Och skulle det bli att han far aka nagon annan dag närj ag har kurs sa gör det ju inte sa mycket, vill bara inte missa allra första lektionen (ny lärare!)

Alex är i KG, superglad var han över det. I eftermiddag blir det en snabb promenad till affären, det är sa sjukt varmt att jag inte vill utsätta barnen för en lang promenad en dag som denna. Isabellas har ligger redan klistrat i pannan pa henne, stackarn. Dock har vi ett litet ärende pa posten ocksa, haha. Av ren pinsamhet tänker jag inte berätta vad det är, haha (skäms fortfarande).

Nu är det dags att tömma diskmaskinen och plocka undan lite, om dryga halvtimmen ska vi hämta Storskiten!

Trötta ögon

Igar var det riktigt varmt här, runt 32 grader. Imorgon ska det blir ännu varmare, pa vissa ställen runt 38, men vi ska "bara" fa 34 grader. Helt sjukt, jag funderar allvarligt pa att bara stanna inne, värme i all ära, men det finns gränser. Barnen trivs inte heller när det är riktigt sa varmt, sa vi far se. I annat fall har vi atminstone poolen pa gräset som vi kan svalka oss i.

Igar nästan direkt när vi vaknat begav vi oss till badet, gud vad skönt det var att ha nästan hela badet för oss själva! Var inte mer än kanske 20 personer allt som allt. Vi gick hem lite innan lunch, och sen hängde vi pa altanen resten av dagen. Men manga och langa pauser inomhus, det blev lite för varmt emellanat. Idag beger vi oss pa middag hos Lars gudmors pojkvän, Alex längtar jättemycket. Nästa vecka gar Alex i KG som vanligt, och jag börjar skolan jag med. Nästa lördag tillbringar vi i Frankrike (later sa jäkla exotiskt, haha) och söndag 30 ars kalas för barnens fastrar. Full rulle med andra ord nästa vecka!

Nu ska jag lägga mig pa soffan en stund innan vi beger oss. Denna värmen tar pa krafterna!

10 underbara dagar

Jag har länge tänkt skriva ett langt inlägg om när Madde och Andreas var här, men tiden verkar bara inte räcka till, och nu känns det som att jag hellre behaller minnena för mig själv. För manga fina finns det, det var helt underbart att ha dem här, barnen älskar dem (Alex försöker övertyga Lars varje dag att hämta tillbaka dem) och vi hoppas verkligen att det blir en sorts tradition att fira 1 augusti här! Men jag delar med mig av tva videoklipp fran när vi vari Tierpark Goldau och matade radjuren. I ösregn... hihi.Trött Nisse

Idag hade Alex sin första gympa klass, och jag maste tacka lärarna som satte det pa fredagar, för jisses, det var en trött Alex här hemma idag, hehe. De hade lekt med ringar och rockringar tror jag (Alex visste inte namnet sa han försökte förklara). Det är galet vad snabbt vi har blivit vana vid att han far till KG, igar när han var hemma hela dagen blev det mer eller mindre kaos, hehe. Men framstegen som vi ser redan är helt otroliga, och det är mer och mer schweizertyska varje dag, knappt sa jag förstar vad han säger. Och, sorligt nog ju mer tyska, desto mer försvinner svenskan. Lars tycker dock inte att jag ska vara ledsen över det utan att det kommer att alltid att finnas i hans bakhuvud, och om bara nagra ar sa kommer han ju att prata bada spraken flytande.

En vanlig morgon hemma hos oss nu för tiden.

Ledig dag

Idag har Alex sin första lediga torsdag, han är ledig varje torsdag, och han tycker inte om det. Försökte förklara för honom att det är för att han ska orka ha sin första gympa lektion imorgon, men nej, det gick inte hem. Annars gar dagarna supersnabbt nu för tiden, och det är sa mycket nytt för oss alla. Alex kommer med nya papper varje dag, det är föräldrarmöten, höstutflykter, skogsutflykter, polisbesök och födelsedagear, ja jisses vad mycket det är! Jag och Lars har insett att var nästa sak som vi maste köpa är en anslagstavla, hehe. Innan höstlovet sa ska vi prata med Alex fröken och se om Alex kan fa "helpension" och ga även torsdagar, tror han hade uppskattat det (fast inte lika mycket som jag och Isabella hade uppskattat det... hehe). Om en stund beger vi oss till "skogslekplatsen" och därefter har Alex önskat fika pa Coop. Ja, vad gör man inte för att halla honom nöjd och glad, atminstone en stund.

Stor Alex

Idag har det inte varit en vanlig mandag här hemma, nej idag var Alex första dag i Kindergarten. Jag tror jag var mer nervös än vad han var, men helt utan anledning. Naja, förutom att Isabella betedde sig som ett litet monster halva morgonen (och hela dagen igar... och resten av dagen idag, tvaarstrots tjoho) sa gick det jättebra. Det var en massa barn och föräldrar utanför när vi kom fram, och vi fick ga in pa ett led och säga hej till fröken, Alex har sin egen plats i kapprummet där vi ställde av lite saker. Sen samlades vi i samlingsrummet (duh?) och fröknarna gick igenom lite namn. De presenterade kaninen Charlie som gick runt till alla barnen och nosade pa deras fötter och fragade vad dem heter, sen fick de en fjäder som de skulle släppa pa golvet, säga sitt namn och sen ge fjädern vidare till ett annat barn. Behöver jag säga att det var först pojkarna och sen flickorna, hehe. Efter det fick alla barnen en solfjäder var att ge till mamma (eller pappa) och säga hejda. Alex gjorde allt helt utomordentligt bra, och det var inga problem alls att säga hejda. Eller jo, det enda problemet var nog när jag sa hejda, att jag hämtar honom om en timme, och han ville att jag skulle hämta honom om flera timmar, hehe. Väl hemma tittade Isabella pa Mickey Mouse och jag körde ett snabbt träningspass. 5 i 11 (Alex var klar kvart över) hade jag ett litet helvete moment och sprang in duschen, hehe. alex hade haft det jättebra, och de hade sjungit, ätit och lekt. Precis som det ska vara första dagen.

Imorgon är det dags igen, men da gar han "heldag", 8:15-11:50. Sa trött som han är idag redan, undrar jag hur han kommer att vara imorgon, hehe.

Igar var en dag som jag bara vill latsas som att den inte fanns. Utan att säga alltför mycket detaljer, sa förstar jag hur en människa, som jag dessutom knappt känner, men som är pa sätt och vis del av familjen kan behandla mig pa ett sant sjukt sätt. När jag försökte starta en konversation bet hon av mig helt, verkligen pa ett sätt som visade tydligt att hon inte ville prata med mig, sen när vi sa hejda till alla sa vänder människan ryggen till sa jag star där som i princip en idiot med handen i vädret. Nej, jag är nära gränsen att ha fatt nog av att bli sa skitsnackad som jag blir av en viss person, snart är det fan min tur att säga ifran, och da blir det ordentligt!

Sjukstuga

Ja, eftersom det är ett tag sen sa känns det inte lika illa längre att vi är sjuka. Eller inte vi, Alex denna gangen. Det började lite smatt igar med lite snuva och hosta, sen vid 9 igar kväll vaknade han och var helt förstörd, madde inte alls bra med en förfärlig hosta, ont i magen och huvudvärk. Det var ett tag där som jag var övertygad om att vi skulle vara tvungna att väcka Isabella och tillbringa natten pa akuten, men tillslut somnade Alex, och imorse verkade han ma lite bättre. Vi ringde trots allt till hans doktor, och Lars ska hämta slemlösande hostmedicin och värktabletter, och har det inte gatt över tills pa mandag ska vi höra av oss igen.

Mandag ja... da börjar ju Alex skolan! Helt galet. Han längtar helt galet mycket och jag tror att han kommer att älska det. Ja, jag och Isabella har inget emot lite ensamtid bara vi tva heller om man säger sa, hehe. Jag tror att det kommer att ga jättebra för Alex, och att han kommer att göra manga framsteg med spraket pa väldigt kort tid.

Sa fort tiden räcker till ska jag även skriva ett inlägg om de 10 senaste dagarna. maDDe och AnHeas har ju varit här! Helt underbart var det, och jag har redan lagt in förslag till Lars att vi ser till att det blir tradition att de firar 1 augusti med oss varje ar. Han bara skrattade, sa helt daligt förslag var det nog inte... hihi.

RSS 2.0 bloglovin