Det är Lars och Madeleine

Det finns inga tva människor i världen som kan göra mig mer irriterad än just dessa tva! Ja, just du Madde *pekar med ett stort finger*.
Vad är det da dem gör som är sa irriterande? Jo, dessa tva är världsbäst pa att halla mig pa halster, och jag avskyr det! Madde kan t.ex skriva pa msn "Mötley kommer till Sverige" sen inget mer pa flera timmar. Och sa sitter man där fint och väntar väntar väntar pa att madame ska komma tillbaka och ge mer detaljer. Suck! Eller som Lars, exempel idag, skickar mail och säger att han inte behöver aka till Tyskland om 2 veckor men att han kanske, maste aka i juni istället. Inga mer detaljer eller nat! Argh!

Svart att andas

Ni vet sana latar som är sa riktigt bra, som gör sa att man far en känsla i hela kroppen och man vet inte om man ska skratta eller grata? Och man pa nat sätt blir sa rörd av den att man knappt kan andas. Denna laten är en san för mig.
Morgon...

Klockan är nu 8:06 och jag har varit vaken sen 6:51 (det var den tiden Lars gick till jobbet och tyckte att det var en bra ide att väcka bade mig och Alexander, *bitter röst*). Har knappt sovit nanting inatt tack vare ett "tips" som vi fick när vi var hos doktorn pa ett ars kollen. Säger bara en sak, hon kan ta sitt tips och köra upp langt i baken, och jag gar tillbaka till att sova igen (som det märks sa har jag ett alldeles underbart morgonhumör). Har ägnat morgonen än sa länge med att skicka trakasseri mail till Lars pa jobbet, ska fortsätta med det en stund nu. Man väcker inte mig 6:51 och far upp mig vid den tiden ostraffat...!

Städa städa städa!

Nu har jag precis avslutat min fina skrubbning av hallväggen och gjort rent alla dörrar i hela lägenheten. Mindre kul eftersom vi har, kallas det spegeldörrar(?) som man maste verkligen fintorka. Jag och Lars vill gärna städa sa mycket som möjligt innan "sista" flyttstädningen sa att den gar snabbt och enkelt, i princip bara finputsa lite som kanske blivit dammigt efter flytten, och dammsuga och torka golven. Eftersom Alexander kommer att tillbringa flera dagar nästa vecka hos bade farmor och farfar, och farmor och farfar sa vill vi ända ha den tiden borta fran honom sa lite som möjligt. Vill ju inte att han ska glömma bort oss!

1 ars kontroll

Idag ska vi, precis som rubriken säger, ga pa ett ars kontroll med Alexander. Jag är dock lite tveksam pa om han kommer att fa vaccination eller inte eftersom han fortfarande är ganska sa förkyld, och doktorn brukar alltid kolla sant innan. Annars tror jag nog att det kommer att ga bra, ska bli spännande att se hur mycket han har vuxit sen sist, för mäter man bara efter kläder sa känns det som att han har vuxit flera meter!
Och Lars är sa himla go, han gick upp 5 imorse, stack till jobbet 6 för att kunna ga tidigare och följa med oss. Hur gulligt är inte det?

Officiellt!

Idag kan man säga att Alexander har "officiellt" tagit sina första steg! Inget sant trams som typ ett steg sen trilla,nej da tog han sitt första steg för flera manader sen, utan nu snackar vi tva steg, stadigt som tusan, och sen satte han sig i mitt knä! Detta efter att jag klippt bort krullet i nacken pa honom. Men jag känner mig inte alls stressad med att han ska ga. Kommer ihag när han började rulla runt och man ville att han skulle vara nyfödd igen, eller när han började krypa om man bara ville att han skulle ligga stilla igen. Nej, att ga ordentligt känns som att det kan han gärna vänta med i si sädär 18 ar eller sa!Var tog min lilla nyfödda bebis vägen egentligen?

Flyttdags!

Av uppenbara anledningar blir det inte sa mycket tid till uppdateringar den kommande tiden eftersom det är dags att flytta, yay! Eller naja, det bär inte av förrän nästa vecka, men det är fullt upp här ända.

Bra och daliga nyheter är att Lars har blivit befodrad till, jag tror rätt titel är produktionschef. Han kommer att ha 15 medarbetare under sig, sa en ganska ordentlig befodran *stolt* Daliga nyheter: De skickar honom till Tyskland. Egentligen skulle det ha varit 7-21 maj, sa 1 vecka efter att vi flyttat skulle han vara borta 2 veckor i steck(!). Men dock, som jag papekade sa fint för honom sa gifter sig ju hans syster (igen...) den 16 maj, sa han har fixat nu sa att han blir "bara" borta 8 dagar, suck. A andra sidan kommer jag nog att ha att göra ända.

Alex har lärt sig en massa nytt de senaste dagarna, känner att jag hinner knappt med. Imorse sa satte jag mig en stund vid datorn och Lillen satt pa golvet och busade. Eller det var iallafall vad jag trodde. Efter en riktigt kort stund satt han helt plötsligt i soffan och tittade pa TV?! Jag har ingen aning om hur han har lyckats ta sig upp i soffan, helt själv. Men han var himla stolt. Och han har börjat prata mer och mer, allting är där där och där och sa pekar han. Ger han mig nat sa är det alltid Tack tack (det har han lärt sig fran mormor). Det är riktigt härligt nu när det gar sa snabbt och det blir sa mycket mera.

"God" morgon

Min morgon har startat följande:
7:15 vaknar bade jag och Alexander av en stor smäll i golvet. Da har Lars lyckats att riva ner pasen med alla glasflaskor (samma pase som han skulle ha slängt 2 dagar sen). Han fick dra fram dammsugaren och sen var det kört att Lillen skulle  fa för sig att sova lite mera. Nej, da bär det upp, innan klockan hade hunnit sla 8 har han lyckats dra ner en blomkruka med jordkulor i som sa swop över hela golvet. Fran det vidare till kylskapet och drog ut en lada med jordgubbar. Suck! Kan jag ga och lägga mig igen nu? Förkylningnen sitter fortfarande i, har san härlig whiskeyröst, hosta och knallröd näsa.

Atminstone sitter Alexander och kollar pa Hanna Montana för tillfället. He loves it...

Hur man äter choklad i Schweiz


Men suck da

Hade planerat sa fint inlägg med vad vi har gjort under paskhelgen, sa gar man och aker pa influensa... Igen! Jag fattar inte att jag, som är sa sällan sjuk, har varit sjuk 3 ganger redan detta aret, och da är det ända bara april! Fast bade Lars och min syster tror att det beror pa all stress senaste tiden och allt annat som har hänt som gör att jag drar till mig allt sant, och ja, dem har nog en poäng. Om exakt 2 veckor idag far vi nyckeln till nya lägenheten, och da ska jag fantamig inte bli sjuk mer iar!

Pa tal om nya lägenheten sa körde vi förbi där igar... Och jag säger bara herre jisses! Vi är med golv och badrum! Och sa underbart fint det är där, helt otroligt. Ska jag bo där?? Badrummen är ungefär sa som jag alltid har drömt om att badrum ska vara, vi har ett duschrum och ett badrum. Bada med stooora badrumsskap, och Lars har lovat att jag ska fa det största (det inne i badrummet) helt för mig själv och att vi ska ut och köpa en massa inredning till det, wee. Sen över toalettstolen gar väggen ut ca 10 cm, svart att förklara. Men det blir som en liten karm där man kan ställa toalettpapper, eller som jag har tänkt, snarare nat doftljus... hihi.
Sen kollade vi runt lite pa dem som redan har flyttat in (varat hus är det sista att bli klart) och nu har jag utemöbel angest! Alla andra hade riktigt tjusiga uteplatser, och man vill ju inte vara sämre. Sa vi har spanat in denna pa IKEA och vi är kära bada tva. Sen kan jag tycka att det är lite maffigt pris att lägga pa utemöbler (2 solstolar, 1 bord, 4 "vanliga" stolar) men a andra sidan sa har vi ju faktiskt pengarna som vi fick pa bröllopet. Till det ska jag köpa tva stora krukor och plantera lite lavendel hade jag tänkt. Detta kommer att bli bra, sa jäkla bra! Och jag längtar längtar längtar!!!

Lunchen igar var i Emmentaler, det är helt underbart mysigt där, god mat och naturen är helt otrolig. Tar förvisso nagra timmar att köra dit och hem, men det är det värt ibland!


Nu ska jag och Alexander ga in och fortsätta snora och nysa i ett varmt skönt bad.Kalas!

Idag fyller ju som bekant Alexander 1 ar! Hurra hurra hurra!När man fyller ar far man göra sana saker som man vanligtvis inte gör... Slicka en massa massa grädde till exempel.
Grädden som blev kvar hamnade pa tartan, banankaka med chokladkräm.
Urtjusiga dukningen... haha
Gissa vad det är som alla har fokus pa?
Nya leksaken... En bil! Och jösses vad kul den va. (nästa ar blir det en ponny)

Dagen var riktigt trevlig, men nu är vi alla otroligt jätte megatrötta. Men Alexander första födelsedag var definitivt lyckad.

En dag i skogen

Idag har vi tagit en tur i skogen med kameran med oss. Jag har verkligen inga skills alls i att fota, men jag hade atminstone riktigt kul med kameran efter ett tag!
Samma bild, bara fokus pa olika saker. (sana skills har jag att nat sant här litet gör mig skitstolt... haha
Större delen av dessa star nu pa varat matbord.
Alexander trivdes hur bra som helst.
Vet inte riktigt vad det är? Ar det en asna? Ar det en ponny? Eller är det helt enkelt en enhörning utan ett horn?

Överraskning?

Idg star det pa schemat... IKEA! Nan som blev överraskad? Lars kommer ocksa hem nagra timmar tidigare för att starta langhelgen tidigt, sa himla härligt!

Annars händer det inte sa mycket, Lars var helt utmattad igar efter lägenhetsvisningen. Jag och Alex gick ut kl 19:20, och da var det värsta folkmassan här ute pa torget. Helt galet! Om de stackars oskyldiga människorna bara visste vad de ger sig in pa... *insert evil laugh*. Fast jag hoppas, att det blir en yngre singel människa som tar lägenheten, sa pass central att det är perfekt för bade för och efterfester *insert evil laugh*.

Och jag maste ju bara skryta lite.... Titta först här och här. Fatta att det där är min syster! Inte annat än att man blir stolt!

Planering

Idag kommer det runt 25 personer hit och ska kolla pa lägenheten... Förra veckan hade vi "bara" 8 stycken men det räckte gott och väl för att göra Lillen nervös med allt plingande pa dörren, sa ikväll gar vi ut pa en liten promenad istället och lämnar allt stahej till Lasse istället.

Har tagit en runda pa "stan" idag och kollat lite födelsedagskalas dekorationer. Eller kalas och kalas, sa manga blir det ju inte, 10 personer eller sa. Känns inte sa kul med flyttkartonger att bjuda in fler, utan det far  bli i nya lägenheten istället. Men självklart ska vi fira 1 ars dagen liiite! Tartan till Alex blir en banantarta med chokladkräm och en massa grädde och dekorationer. Han ska självklart fa äta den helt själv! Till dem vuxna blir det en marängtarta med cocktailbär, mest för att jag är sa jäkla sugen pa det! Sen funderar jag pa att baka lite smakakor med, far se vad tiden tycker om det.

Lycka är....


RSS 2.0 bloglovin