Vi är pa g

Sitter här med en nyvaken Alex i knät, vi är snart pa g, börjar packa bilen om en stund. Av uppenbara anledningar blir det inte sa manga uppdateringar de kommande 10 dagarna eller hur länge det nu är, men sen är vi back in business igen. Savida inte flyget krashar vill säga, haha.

Nu far det vara dags snart

Om och om igen har jag packat resväskan i tankarna, nu vill jag PACKA! Men eftersom jag har tvättstuga imorgon sa känns det inte lönt att göra det förrän det är klart. Men pa ett ungefär vet jag vilka kläder som ska med och vilka som inte behövs. Har försökt tänka ganska sa logiskt, och det är ju faktiskt inte att vi kommer hem för att ga catwalk modeshow varje dag. Nej, praktiska kläder ska ner i väskan, inget annat. Funderar lite ocksa om jag ska köpa upp ett litet lager ansiktprodukter och shampoo och sa och ha staende hemma hos päronen sa jag slipper packa det varje gang med. För dit aker vi ju, relativt ofta.
Jag fick den underbara idèen idag ocksa att köpa en malarbok till Alexander som han kanske roar sig med pa planet, vi far se. Vi förväntar oss det värsta, som en del utbrott att han inte kan eller far röra sig fritt och sant, men det far man leva med. Isabella har vi knappt skänkt en tanke pa, hon sover nog hela vägen ända. Eller sa blir det helt tvärtom vad vi tänkt oss och HON blir jobbig och Alex en ängel... Eller nej, troligtvis inte, haha.

Idag var ocksa en stor dag för mig. Idag öppnade jag mitt eget bankkonto, och jag gjorde det helt själv! Lars tycker att det känns jättejobbigt att han far ge mig pengar varje vecka, och att jag fortfarande fragar honom om jag kan köpa vissa saker. Nu istället är det jag som är ansvarig för hushallet, och varje manad fylls MITT konto pa med dryga 15.000, som ska räcka till mat hela manaden, kläder till mig och barnen och "saker som roar Annika". Lars uttryckte en liten oro att vi kommer att äta nudlar varje dag och att jag kommer att köpa saker till barnen för resten, haha. Vi far hoppas att jag har liite mer ansvar än sa!

Stackars lilla flugan

Idag när Lars var hemma över lunchen satt Alex och busade med en fluga, antingen har han matat den med sina frukostflingor och fatt den tam, eller matat den sa att den var sa fet att den inte kunde flyga. Kallade pa Lars sa att han kunde fa se deras lek (Alex bankar flingor pa flugan som bara satt där och tittade ungefär). Sen kliade Alex sig i huvudet precis som man gör när man tänker, och tjong sa det sa ser man hur det gar upp ett ljus för honom. Han springer ut i köket, bade ajag och Lars undrade vad han skulle göra. Tillbaka springande kommer han med en brödkavel, och det tar en sekund ungefär innan det säger splatt, sen var det en väldigt platt fluga pa brödkaveln. I ärlighetens namn har jag nog aldrig sett en fluga sa platt tidigare, den var ocksa verkligen välbevarad. Jag rakar veta det eftersom Alex sprang runt med kaveln och visade upp flugan för bade mig och Lars och sa Uh- oh. Behöver jag säga att vi bada höll pa att dö av skratt. Självklart sorgligt för den stackars flugan, men atminstone fick han en smaskig sista maltid av frukostflingor.

Daligt samvete

Idag, istället för att sitta och mysa med Isabella i fatöljen när Lars nattar Alex bestämde jag mig för att lägga henne i varan säng och se om hon somnar. Hon somnade nog till lite, men sen har hon vaknat till igen, och i en timme nu har hon legat ensam i sängen och bara sugit pa sin hand (det hörs ända in hit). Och jag far sa otroligt daligt samvete! Fastän hon ligger där ensam, helt tillfreds (hon gnäller inte, utan ligger bara och suger) sa känner jag mig jättehemsk som later henne ligga där ensam, suck. Men jag maste ju ända tillägga, att denna en timmen av ensamtid har varit guld värt... Men nu har jag fatt nog av abstinens, nu ska jag in där och kramas och mysa lite!

3 dagar!

Nu är det bara tre dagar kvar tills det är dags att bege oss hemat! Woho! Jag har lyckats bocka av en del saker pa listan idag, har avkalkat kaffemaskinen och städat köket, torkat alla ytor extra noga och skap osv. Jag vill liksom att semesterkänslan ska vara kvar ett tag när man kommer hem ocksa, därför vill jag hinna med att storstäda hela lägenheten innan vi aker. Sa imorgon är det dags att byta sängkläder, pa fredag blir det badrumsstäd och tvättning av barnvagnen och Alex stol.

Jag och Lars har ocksa gatt igenom packning och sa, och kommit fram till att vi tar bara med oss barnvagnen och lämnar buggyn(?) hemma. Isabella trivs ju bättre i filten sa Alex far ha barnvagen, men vi tar med oss liggdelen sa att vi kan skifta. Sen hade vi ju ocksa tänkt att lata Alex ta med sin egna resväska, men nu har vi istället bestämt att vi köper en ny större resväska istället för Lars lilla som han har. Nu är det bara tva stora resväskor, en barnvagn, mitt och Lars handbagage, kameraväskan och tva barn att släpa pa, haha.

Vilken lättnad!

Igar var ju halva tjocka släkten här igar pa fika, och det var faktiskt jättetrevligt. Alla kakor gick hem, fick till och med höra att jag bara var tvungen att dela med mig av recepten, hihi. Alex sprang runt som en vettvilling och hade hur kul som helst med folk som jagade honom och sprang efter honom hela tiden. Jag tycker nästan det är dags för nagra kusiner pa närmre hall för honom snart, och far man tro huvudpersonerna sa kommer det inom en snar framtid.
Och det bästa av allt var när de fragade hur vi tar oss till flygplatsen pa lördag, och vi svarade taget, nagot som har gett oss huvudvärk nagra dagar nu, det blir en laaang resa om man säger sa. Hux flux sa blev det bestämt att svärfar kör oss, svägerska hämtar upp oss, och svager kommer hit och vattnar vara blommor. Vilken lättnad, vilken glädje, nu känns allt sa mycket lättare!

Min nya älskling!

Sist vi var pa IKEA hade de äntligen fatt in henne! Som jag har letat och haft mig, nu är jag GLAD!


De hade även fatt in en annan älskling, hon följer med hem nästa gang, hihi!


Helgen än sa länge

Antligen har maj bjudit pa solsken och inte bara regn, helt underbart!

I fredags var det ju dags för Isabellas första vaccinationer. Just det, tva stycken! Fy tusan säger jag bara, det var en pärs, för mig iallafall. Hon skrek ungefär 2 sekunder sen var det över. Hon växer fortfarande som ogräs och är nu 59 cm lang och väger 5770 gram. Allt annat var bra, förutom att hon har fatt torsk, och gett det även till mig. Det förklarar varför jag de senaste dagarna har gratit av smärta varje gang jag har ammat, sa skönt att veta vad det var, och nu har vi fatt medicin bada tva. phew. Lars har verkligen haft angest varje gang han har sett mig amma, smärtan har varit sa jäkla extrem. Jag passade ocksa pa att fraga doktorn om vad vi gör om hon reagerar pa vaccinationerna med feber osv. Han tittade pa mig som att jag var hel lustig. Enligt honom reagerar barn inte alls nämnvärt pa vaccinationer, feber bör de inte fa, däremot förhöjd kroppstemperatur, vilket inte alls är samma sak som feber. För att jämföra sa ligger febergränsen hos vuxna pa 37 grader, men hos bebisar pa 38.5 grader. Därför kan jag känna det lite skrämmande när man läser pa olika forum, bloggar och sa vidare att det verkar vara väldigt vanligt bland svenska mammor att nästan trygga i barn alvedon. Känns ofta som man läser typ att oh ungen var lite gnällig sa den fick alvedon, eller oj tand pa g, jag ger en alvedon osv osv osv. Tycker det är ganska skrämmande hur lätt det verkar vara att bara slänga in en alvedon här och där? Alex, som är 2 ar, och har alla sina tänder, alla vaccinationer so far, har inte fatt en enda värktablett i hela sitt liv.

Resten av helgen har gatt i slapphetens tecken och njutit av vädret. Igar bakade jag för fikat idag, cheesecake med banan och chokladkrisp med ett mörk chokladtryffeltäcke, och äpplemuffins med kaneltäcke. Lyckades ocksa hinna med att färga haret. Kvällen tillbringades pa altanen.


Isabella tyckte det var sa kul att hon somnade, haha.

I eftermiddag blir det altanhäng igen, Lars pappa och systrar och company kommer över pa kaffe, ska sätta svagrarna i att fylla upp poolen med mer vatten, hihi. Imorgon blir det en tripp till utomhusbadet, lovely!

Ingen bra fredag

Idag är det ju som nog ingen har missat, fredag. Det borde vara en bra dag, första dagen pa helgen, langhelg dessutom, men jag har knappt sovit nat inatt och jag har en stooor klump i magen. Vill inte att klockan ska bli 16:15... Antar att ni vet vad jag pratar om... Vi ska till doktorn, och Isabella ska fa sin första vaccination. Usch fy BLÄÄÄÄ! Men samtidigt sa är det ju bättre än om hon skulle fa nan av sjukdomarna, sa det är bara till att bita ihop och se vem som kommer att grata mest i eftermiddag, jag eller Isabella, suck.

Isabella 2 manader (+1 dag)

Det där runt munnen...?

Alexander hittade sockerskalen...(Ber om ursäkt för suddigt foto, men vi fnissar en del, da blir det sa.)Alex nya pyjamas

Vi har köpt en ny pyjamas till Alex, speciellt som han ska ha pa sig i Sverige, hihi.


Tjoho!

Ikväll kommer Lars hem! Snacka om att jag är som ett barn pa julafton idag, längta, sakna, älska!
Dessutom har vi sovit gott hela natten allihopa, och nattningen igar gick helt utan problem, helt underbart. Idag star det städning pa schemat, det ska städas i alla hörn och vrar. Igar kände jag mig skitduktig som släpade bort soffan och städade under den, och dessutom hittade halva Alex rum under den, haha. Idag ska jag dammsuga och moppa resten av hela lägenheten och plocka undan och göra fint. Inte för att jag är sa jävla duktig, utan för att fa tiden att ga tills ikväll, haha.

Kaos och tarar

Igar kväll var det som att nan kraft gick in i Alex kropp och gjorde honom till nat helt annat. Det är sa svart att säga exakt vad det var som var sa otroligt jobbigt, för det var sa otroligt manga smasaker. Han skulle hälla vatten pa golvet, stängde av TV:n när jag försökte titta, trakasserade Isabella sa fort hon somnade, kröp efter mig sa fort jag gick nanstans och petade med fingret i mitt skoskav (aj som fan säger jag om det). Vid 21 var jag rent utmattad och sag fram emot en lika lätt nattning igen... Jo visst. Det var ännu mer fruktansvärt, och vid 22 kom tararna, jag ringde till Lars och bönade och bad att han skulle köra hem, för da hade jag verkligen fatt nog. Självklart gick ju inte det (men det var värt en chansning!) och tillslut vid 23 sov bada tva. Sen började en natt lika jobbig som kvällen och Alex har jämrat sig och skrikigt och haft sig och jag har knappt sovit nat.

Men, imorse vid 7 gick han upp som en liten solstrale. Idag är en ny dag, och imorgon kommer Lars äntligen hem igen. För det är det allt detta handlar om, Alexander saknar sin pappa. Det första han gjorde imorse var att kolla om pappa var pa kontoret, eller i badrummet. Försökte förklara att pappa kommer hem imorgon. Vi LÄNGTAR!

Monster Alex

Alex tycker det är urkul att göra hemsk grimaser.

 

Men samtidigt är han världens bästa storebror. Han har helt och haller kommit över den riktigt jobbiga jag har blivit storebror fasen, och nu är han i jag är världens bästa storebror och min lillasyster är det bästa som finns fasen. Sa fort han far syn pa Isabella ska han pussa och krama och kela och ha sig, och det finns inget han älskar mer än att fa henne att le.


RSS 2.0 bloglovin