Isabella och engelska

Isabella har mer och mer börjat prata engelska med mig. Vet inte varför, men det är bara med mig hon gör det. Sa himla gulligt. Lyckades smygfilma henne tidigare, förmodligen är det bara jag som förstar vad hon säger, haha. Men lika söt är hon ända!


Oj

Dagarna, ja veckorna, de bara rusar iväg! Känns som att jag uppdaterar bloggen typ varje dag, men uppenbarligen gör jag inte det haha.

Nästa vecka aker vi pa semester, oj vad vi längtar! Imorse skickade jag iväg Alex till skogen för sista gangen.Tror att jag är mer sentimental än vad Alex är haha. Han är sa taggad inför skolan, och längtar sjukt mycket efter sommarlov. Jag känner mer, barnet gar sina tva sista veckor i Kindergarden, halla? Till hösten har jag en förstaklassare här hemma? HALLAA?

Problem?

Nat som jag har börjar fundera pa mer och mer är om Alex har koncentrationssvarigheter. Det är nat som han har haft problem med länge, men det blir bara värre. Jag vet att man inte kan begära alltför mycket fran 6aringar, men Alex är extrem. Det skulle ju ocksa förklara varför han kan bli sa jäkla aggressiv. Jag har köpt en skolbok till honom med enklare räknegrejer och sa, och han kan bli helt knäpp. Han kan utan problem springa runt och räkna i 1000 tal, men safort han sätter sig ner sa blir det som att hela hjärnan stannar. Sen slutar han lyssna helt pa vad man säger, och gör typ allt som man säger at honom att inte göra. Naväl, skulle det vara sa att det är ett problem sa kommer de ju att märka det ganska snabbt i skolan, sen far vi ju agera efter det.
Sen är barnet ocksa hypokondriker. Helt sjukt, det är fan nat som är genetiskt. Jag erkänner lätt att jag ocksa är hypokondrisk, men jag har ADLRIG nämnt nat framför barnen helt enkelt för att inte "smitta" dem men uppenbarligen gick det inte. Alex är extrem. Sa pass att jag nästa blir gratfördig. Sen blir han besatt. Igar satt han av nan anledning pa Coop resto och slickade pa det äckliga legot som ligger där. Sa till honom att sluta, för att det är äckligt och inte sa hälsosamt. Han började grata och "Jag vill inte bli sjuuuuk" och sen har han fragaat ungefär konstant nu om han kommer att bli sjuk. Det räcker inte att man säger nej en gang till honom, för han lyssnar inte, han tjatar liksom tills man blir helt gratfärdig. Suck alltsa.

Fantastiskt!

Ja, det är ett ord som jag använder ofta nu för tiden, och det känns helt... fantastiskt!

Igar var en helt fantastisk dag. Men lat oss ga tillbaka till onsdagen först. Inskrivningen gick jättebra. Vi satt i klassrummet som kommer att bli Alex klassrum, och det märks att Alex är helt taggad. Inte det minsta nervös. Han verkligen satt och sög in allt som var pa väggarna och tjuvkikade i bänkarna. Alex kommer ocksa att ha hemspraksundervisning, haha! Efter inskrivningen gick Alex hem med A, och det passade utmärkt, de hade nog en del att prata om. Jag och Isabella, vi begav oss till badet och tillbringade eftermiddagen där.

Igar bestämde vi oss för att ha picknick pa badet, jag slängde ihop en pastasallad med ruccola, körsbärstomater, mozzarella och oliver... mumma! Jättemysigt att möte upp Lars där sadär mitt pa dagen, Jag och Isabella hämtade Alex efter KG och tog honom direkt til badet.
5 timmar stannade jag med barnen. Helt fantastiskt! Trötta var vi när vi kom hem, somliga av oss rödare än andra (ahem, jag hade faktiskt solkräm!) men det känns bättre idag.

Och nu är det helt. Hur fantastiskt är inte det? Imorgon ska vi till Isabellas Kindergarden och hälsa pa kompisarna och Fröken. Det är mycket just nu. Fy för att klippa navelsträngen sa pass.... *snyft*

Skoldags

I eftermiddag stannar Lars hemma lite längre, vi ska nämligen till skolan och skriva in Alex. Träffa fröken och alla klasskamrater. Jag kan inte fatta att Alex ska börja ettan? Pa lördags ska vi till Kindergarden med Isabella, och även där träffa nya fröken och alla kompisar. Galet. Jag hoppas att dessa tva mander kommer att ga saaakta, jag far nästan panik pa att jag ska vara ensam hemma hela morgonen, haha. Vi har ocksa fatt bade Alex och Isabellas schema. Tycker Alex schema är helt galet för att vara i ettan, men Lars sa att det är ett ganska normalt schema. Fattar inte vart tiden gick. Var inte bade Alex och Isabella bebisar precis?
 
 

Vilken fantastisk pingst!

Ja, gud vilken bra pingst det har varit. Barnen har varit perfekta och vädret har varit mer perfekt. Igar hade vi 34 grader, uppenbarligen den varmaste pingsten sen de började mäta väder.

I fredags tog jag med mig kottarna och gick till poolen. Sa skönt att de äntligen har vuxit till sig sa pass att man kan göra sana saker utan att de typ springer iväg at varsitt hall, haha. Vi stannade nästan 3 timmar och var lagom trötta när vi kom hem. När Lars kom hem at vi middag och sen satte vi oss pa köksaltanen och drack kaffe och efter det även lite sangria. Vid halv 8 eller sa kom varan nya granne över för att presentera sig och efter det gick det bara utför, haha! Vilken trevlig och oväntad kväll det blev, vi satt ute till midnatt medan barnen hade hur kul som helst. Jag och Lars insag vilka "fördomar" man kan ha och fick manga saker slänga i ansiktet. Eftersom kvällen var sa trevlig bestämde vi oss för att grilla tillsammans pa lördagen....

... nagot som jag angrade dagen efter hahaha. Har inte varit sa bakis pa lääänge. Fy bubblan, inte igen, atminstone inte pa ett tag haha. Vi begav oss till L-thal för lite matshopping och jag trodde jag skulle dö. Eller atminstone kräkas eller svimma i affären. Men det gick, och jag gick hem och la mig och vilade en stund innan vi begav oss till poolen nagra timmar. Kvällen var jättetrevlig den med, och vi fick även träffat M's partner S.

I söndags kom Oma och Opa hit pa lunch, som vi saknat dem! Har inte sett dem pa 2 veckor eftersom de varit pa semester, sa det var verkligen dags. Vi satt ute hela dagen, njöt pratade och badade i poolen. En helt fantastisk dag helt enkelt!

Gardagen tillbringade vi aterigen vid poolen, och eftermiddagen satt vi ute och bara njöt och pratade. Ja, vi har verkligen tankar solsken, energi och kärlek hela helgen!

Nu är det dags att ga tillbaka till verkligheten- Zumba here I come!

Trollerikväll
Stolt morsa- japp! Morsa som är kass pa att spela in video- dubbeljapp! (Alex är den till vänster, haha)

Den fantastiska helgen

Följdes at av en inte lika fantastisk mandag. Kände att jag hade lite ont i magen redan pa morgonen men trodde inte det skulle bli värre. Det blev det. Efter lunch kände jag mig halvt slagen med hjärtklappning och handsvett för att jag hade sa ont i magen tillsammans med en hemsk huvudvärk. Verkligen hade kramper i magen och trodde verkligen inte att jag skulle klara av att ens ga pa massage. Men efter att ha vilat större delen av dagen sa gick jag dit, och ja, det angrar jag inte. Sa jäkla skönt! Väl hemma blev det ungefär marsh i säng, men har sovit dalig för att det gjort sa ont. Och nej, bättre blev det ju inte heller när Isabella vaknade kl 3 och hade kräkts ner hela sig och hela sin säng!
Idag har vi mest vilat och samlat energi, ikväll ska vi pa trollerifest pa Alex förskola, och Alex är sjukt taggad!

I helgen ska det dessutom bli 30 grader +, och vi ska njuta grilla och bada!

Vilken fantastisk helg!

Ja, vi har verkligen haft en fantastisk helg!

Lars var ju i Spanien förra veckan, tisdag och onsdag. Jätteskönt med en torsdagledig mitt i veckan, sen jobbade Lars bara halvdag pa fredagen, och stannade hemma efter lunch. Pa eftermiddagen packade vi en ryggsäck med plastmuggar och sangria, och lite bröd och vattenmelon och körsbär och begav oss till en park här i närheten. Ungarna lekte, och vi pratade. Fredag morgon var dagen jag fick nog av att vänta och vänta, sa jag ringde ju som sagt till arkitekten. Sa skönt det är att ha det gjort, och att veta allt. Pa fedag kväll begav sig Lars till Basel och träffade pojkarna för middag och pubrundor. Jag och barnen sag fram emot en lugn kväll hemma... Ha! Tog inte mer än 1 timme efter att Lars hade gatt som Alex spydde ner hela mattan, fatöljen och bordet i vardagsrummet, suck! Ringde till Lars och kläckte nyheterna. Blev lagom förbannad och blev tvungen att ringa tillbaka en stund senare för att det störde mig sa mycket att han inte erbjöd sig att komma hem, haha. Jag och barnen gick och la oss i varan säng, men Alex kände att han hellre ville sova i sin säng, och Isabella ville samma sak. Alex gick till sitt rum och jag gick och la mig med Isabella. Ungefär 5 minuter senare kommer Alex och säger att han hade ont i magen. Fragade om han behövde kräkas och han sa nej. 5 sekunder senare angrade han sig och sa ja och ungefär da kräktes han ner halva hallen badrummet och väggarna och golvet, suck. Ungefär 30 minuter senare sov bada barnen, och jag bestämde mig för att sova jag med!

Pa lördag kom in massös man och son hit och lämnade en trampolin. Barnen var helt överlyckliga! Och ja, vi är ganska nöjda vi med. Posten kom med papprena och en broshyr om lägenheten. haha. Skickad med snabbpost, och anländer pa lördag morgon, lite desperata? Pa eftermiddagen begav vi oss till IKEA för att köpa ny matta för att ersätta den som Alex kräktes pa. Passade ocksa pa att köpa lite blommor till altanerna och sen tillbringade vi resten av dagen pa altanen, sa himla skönt. Söndagen var ungefär samma sak, hela dagen pa altanen, pa eftermiddagen begav vi oss till varat glasscafè, och sen tillbringade vi resten av dagen ute. Satt och drack lite vin och snackade skit med grannarna, det behövs det med. 
 
Imorse fick jag mig ett fniss när Lars ringde fran jobbet och sa att han fick ett mail fran arkitekten. Fragade om vi fatt broschyren och om vi fortfarande är intresserade? Ja, vi far väl se vad som händer, haha.

RSS 2.0 bloglovin