Alexander pa lekplatsen

I Sverige fanns det helt andra lekplatser än vad det finns här, bebis gungor till exempel är ett fenomen i Schweiz som jag enbart har sett en gang, och da med ungefär en halvtimmes kö tid till den. Behöver jag säga att Alexander älskade lekplatsen hos mamma och pappa?

Framsteg!

Jag har nu varit sa duktig att jag har lagt över bilderna fran Sverige till datorn och lagt upp dem pa Facebook. Nu saknas det bara att jag ska dela med mig av dem här pa bloggen ocksa, men talamod, det kommer! Jag är pa g idag! Känner knappt av nat illamaende alls, och det är sa skönt att jag bara njuter varje sekund. Ar nu i v 11+2, dvs v 12, och de säger ju att det brukar bli bättre med illamaendet nu, sa jag hoppas hoppas hoppas att det gäller mig med. Med Alexander madde jag illa fram till v 20 eller sa, men det var ocksa ett helt annat illamaende och inte alls lika intensivt. Kan man hoppas att det var kort, men intensivt?

Mandag, sista augusti

Nu är det dags att försöka ta uti med lite bloggande igen när vardagen är tillbaka och semestertider är slut. Naja, atminstone Lars semestertider.
Jag ser fram emot september, och hösten med en massa planer. Lars gammelfarbror fran Kanada ska hälsa pa, och han kan typ inte ett ord tyska (jippie!). Sen bär det av nagra underbara dagar till Tyskland, tätt följt av Lars mormors stora 80 ars kalas. Nanstans däremellan ska vi göra nagra fler besök till IKEA och göra lägenheten extra höstmysig. Om planerna sen gar som planerat blir det en vecka i Sverige över julen, för att fira nyar hemma hos svärmor.
Ja, helt enkelt, detta kommer nog att bli en väldigt bra fortsättning pa aret!

It´s alive!

Jag då alltså! Sitter just nu i mamma och pappas rum i Sverige med värkande fötter efter en dag i Helsingör, men tusan vad mysigt det var! Ville iallafall bara säga att vi lever och njuter av semester, på torsdag blir det självklart mer uppdateringar igen och bilder från semestern.

Inskrivning

Idag var vi pa inskrivning hos doktorn! Var lite lagom nervös halva morgonen, men det släppte ganska snabbt direkt när vi steg in hos doktorn. Sköterskan hälsade mig Välkommen, och hon blev helt överlycklig när hon sag att Lars var med, för uppenbarligen hade hon ocksa varit nervös hela morgonen hur det skulle ga med engelskan. Hon verkar riktigt rar. Fick direkt ga till toaletten och kissa, nat som jag har sa svart för att göra (Ursäkta detaljerna) Men inte nog med att man ska kissa pa kommando, sen ska man ocksa lyckas pricka koppjäveln!
Efter det blev det blodprov, blodtryck, som för en gang skulle  var ok, 122/77, pulsen var dock 118, haha. Sen fick jag väga mig, och direkt efter kom doktorn och hämtade in oss. Alskar hur det är här med noll väntetider.

Doktorn verkar jättebra hon med, och det första hon fragade mig, som hon sa var den viktigaste fragan, var hur man uttalar mitt namn ordentligt, hihi. Fick hjälpa henne lite med uttalet. Sen pratade vi igenom lite smatt om vi hade fragor och sa, men det hade vi inte, det är ju inte att detta är nat nytt för oss. Hon kollade efter knölar i brösten och gjorde en snabb undersökning, och allt sag jättebra ut, wee. Sen var det dags för ultraljud, hihi. Hon kollade hur manga bebisar det var (1!!) och kollade hur stor h*n är. Det visade sig att h*n var mycket större än h*n borde för denna tiden, och vips sa blev BF flyttat fran 27 mars till 20 mars, en hel vecka! Det innebär att jag snart gar in i v 10, helt otroligt vad tiden gar snabbt! Bebisen sag ut som en liten Gummibjörn, och man sag tydligt bade armar och ben. Hjärtat slog jättefint.

Om 4 veckor ska vi tillbaka igen, och da ska vi göra NUPP test. Mest för saken skull, tror ju inte att det är nan större risk att nat skulle vara fel, men det är bra att veta ända.

Det kändes riktigt bra att ga till doktorn, och jag älskar hur friskt och hälsosam man känner sig efterat.

Pa schemat de kommande dagarna

Idag är det fint väder här, sa efter lunch ska jag fraga Lars om han har lust att svänga förbi badet med mig och Alexander sa att vi kan svalka av oss lite. Sen är Alex alltid sa härligt trött efterat och somnar som en liten ängel.
Ikväll blir det en relativt lugn kväll, sista pa ett tag(?). Ska se om jag orkar pedikyrera mina tanaglar, det är ungefär allt.

Imorgon bär det in till "stan" (haha, har svart att säga stan om Langenthal, men det är det närmsta vi har). Maste köpa sminkväska, presenter till Ines och en jäkla massa smink till mina systrar. Efter det bär det av till svärmor pa lunch för att sen aka hem och tvätta pa kvällen. Känns som att en film blir en perfekt avslutning pa lördagen.

Pa söndag blir det packning och städning hela dagen, för att avslutas med en liten kvällsfika hos Lars pappa. Fraga mig inte ens hur Lars lyckades övertala mig till det, suck. Men men, vad gör man inte för "familjen".

Pa mandag: SVERIGE! Det känns som att det kommer att bli en lagom lang dag, vi tar taget redan kl 9 pa morgonen, far byta tag 1 eller 2 ganger innan vi kommer till Zürich, ta flyget (nat jag inte riktigt ser fram emot med Alexander) för att sen ta taget fran Köpenhamn och avsluta med bussresa hem till mor och far.

Blir det inte sa manga uppdateringar de kommande 2 veckorna vet ni varför.

1 vecka!

Idag, exakt om en vecka sitter jag Lars och Alexander hemma hos mamma och pappa i SVERIGE!
Jag ska köpa sa mycket lakris att jag kommer hem med permanent svart tunga, men framför allt ska vi bara njuta och ta det lugnt! Vi har nagra planer redan, och Lars har nämnt vissa saker som han gärna vill se, sa det kommer nog att bli roliga och händelserika 10 dagar.

För övrigt är det dags för inskrivning hos doktorn pa torsdag, ska bli spännande och skönt att se att allt är bra med lilla Plutten.

Inte kul längre

Det är ungefär vad jag har sagt till Lars i flera dagar nu, detta är inte kul längre! Jag är sa trött pa att konstant pa illa, att ligga i sängen större delen av dagen och knappt kunna röra mig. Att ga upp pa morgonen är fruktansvärt, springer in pa toaletten för att kissa, ut i köket för att ta en tablett för illamaendet, springer tillbaka till sängen helt illamaende och kallsvettig och far ligga ner i 10 minuter och andas. Upp igen, skär en macka, fixa lite O'boy och müsli, spring tillbaka till sängen och hyperventilera lite, vila 20 minuter (och ma ännu mera illa för att jag är sa hungrig). Upp och äta, sakta, tugga noga, undvik att spy. Sen, nämnde jag ju inte det uppenbara, att nanstans mellan attackerna, roa Alexander och ta hand om honom. Och detta är bara morgonen....

Jag kan inte alls komma ihag att jag madde sahär pyton med Alexander, men jag tror att det har sin förklaring.... Stress! Det är stressigt att känna att man inte orkar allt man vill, eller kan göra vad man vill med Alexander. Och jag mar aldrig sa bra som jag mar pa eftermiddagen, när jag är hemma fran affären, Alex är mätt och belaten och jag kan slappna av. För varje gang innan jag gar och handlar har jag halv panik, kommer jag att orka, kommer jag att spy pa vägen, och sa vidare. Och varje gang jag kommer hem är jag helnöjd med mig själv och tänker, Fan vad jag är bra!
Lars har erbjudit mig manga ganger att han kan handla, laga mat och städa. Men jag är sa himla envis, vill göra allt själv. Tror att det är dags att backa tillbaka ett steg och lata  honom kliva fram ett steg. Inte bara för min egen skull, utan för Alexander, och hans blivande syskon.

1 augusti

Idag firas här nationaldag, hurra hurra hurra! Det är sa uppfriskande att se alla flaggor överallt och stoltheten folket har över att fira sitt lands "födelsedag". Stor skillnad om man jämför med Sverige där man knappt vagar flagga med en svensk flagga utan att fa en smäll pa käften följt av "Jävla rasse/nasse/nationalist". Synd och skam tycker jag!

Vi har börjat dagen med en tur till utomhusbadet, riktigt skönt och uppfriskande. Vi planerar även en resa, men det blir inte förrän hösten 2011, och da, om planerna gar i las, bär det av till lyxsemester i Turkiet. Hösten 2011 kanske later ganska avlägset, men det passar inte direkt in i framtiden just nu att aka tidigare.... Nästa ar bär det av till Sverige i juni (Maddes student, tjohooo!) och sen sa har vi förmodligen (hoppas jag) utökat oss vid da, sa att aka nanstan solsemester nästa ar är ute ur planerna. Men 2011, da passar det helt enkelt perfekt. Vi ska fraga svärmor och svärfar om de vill med ocksa, mest för barnvakt sa att jag och Lars faktist ocka kan njuta lite vuxengrejer, hihi.

Om en stund bär det av till svärpäronen pa grillning, och farmor har köpt en pool till Alexander sa han ska fa bada lite igen. Jag har laddat med aksjuketabletter och hoppas pa det bästa!

RSS 2.0 bloglovin