Det fanns ingen annan lösning....

 

De fick helt enkelt ha en stol var, Lars körde tidigt till IKEA imorse och köpte en, hehe.

 

Det har inte blivit manga uppdaterar pa senaste, helt enkelt för att jag inte har haft nan större lust. Det enda jag hade skrivit om är hur otroligt jobbig, elak och pafrestande Alex är just nu, och ja, vem orkar läsa om det varje dag? Det enda jag kan säga är att det är jobbigt just nu, riktigt jävla jobbigt, men pa nat sätt sa klarar vi oss igenom det med. Som alla andra ganger. Det känns bara inte sa lätt när man är mitt uppe i det... Men Alex kommer väl tillbaka han med, sa att den hemska "demonen" som tagit över honom de senaste dagarna försvinner för gott!


Annandag pask

Tillbringade hemma hos Svärföräldrarna, vi grillade och myste i trädgarden. Paskdagen hade vi picknick ute i skogen med Vänner (jag hör Kusin skratta hela vägen hit, fniss) Vi tillbringade 6 timmar ute i skogen, tänkt var att vi skulle grilla, men det fick bli picknick istället eftersom det fortfarande rader grillförbud (nagra dagars regn hade faktiskt inte suttit helt fel!)
Idag gar allt tillbaka till vardagen, och det är skönt efter en san extra lang langhelg. Dessutom ekar kylen tom, handla star högst pa listan när Isabella har vaknat. Naja, dammsuga kommer före, hehe.


Bilder fran gardagens grillning.


Langfredag


Äppleträden star i full blomSyrenerna likasaFörgätmigej (och tulpaner, som redan har blommat ut)SmörblommorDet blommar och har sig här, det är helt underbart. Mindre underbart är dock att vi har haft, om jag minns rätt, 1 regndag i hela april, och det rader nu grillningsförbud i hela landet (grilla pa altanen far man självklart göra, men inte i skogen). Gräset är redan gult pa sina ställen, och ja, det paminner mer om sommar än om var här. Men jag klagar inte, dock far det gärna regna säg en gang i veckan eller sa?

Langfredagen har gatt i en härlig fart, med laaaang promenad, god mat och i mina önskningar, goa barn. Men nej, inte direkt. Alex har varit pa ett fruktansvärt humör hela dagen och fatt värsta utbrotten hela tiden. Bade jago ch Lars har verkligen gatt och bitit oss i tungan för att inte ryta till at honom, sa illa har det varit. Jag hoppas att han bara helt enkelt har sovit för lite, och tänker smyga upp med Isabella sa tidigt jag kan imorgon sa att han kan sova ut ordentligt (Isabella är väldigt snabb med att väcka honom annars, hehe). Imorgon blir det stor fixardag häe hemma, det ska städas, och vi ska iväg och köpa lite plantor och annat smatt och gott. Roland och Katarina hjälpte mig konstatera att buxbomen var ungefär stendöd, och idag lyckades jag konstatera att murgrönan var inte sa rolig den heller. Vi far se vad vi hittar imorgon helt enkelt!

Spielgruppe

Igar fyllde jag och Lars i ansökan. Alex ska börja lekis till hösten!
För ett tag sen fick jag hem en inbjudan till Alex och en Waldspielgruppe, och jag nästan grät av angest när jag insag att det är bara inte tekniskt möjligt att lösa det. Det hade varit 1 ggr/ vecka mellan 9-11, men mitt ute i tjottahejti. Vi gick igenom flera alternativ, om Lars kunde köra, om farfars fru kunde köra, och till slut akte vi ut och kollade hur langt det var fran närmsta buss. Men nej, det var helt omöjligt att lösa. När det sedan damp ner en inbjudan till en anna Spielgruppe, som är här i byn, ca 5-10 minuters promenad, da fyllde vi i den direkt! Nu hoppas vi att han kommer in, annars sa letar vi efter nat annat. För nat jag är säker pa sa är det att han kommer att älska det. Aven om jag far en klump i magen av att han blir sa stor, sa snabbt!
Tanken är att när han är där sa gar jag och Isabella till gymmet. Det finns barnvaktservice, och jag tror och hoppas att det funkar med Isabella. Vi försöker iallafall. Gar det sa gar det, annars far vi hitta pa nat annat dem timmarna.

Idag blir det en laaang promenad när Isabella har vaknat, kameran ska med och vi ska njuta av vädret.

Hemskaste mamman i byn

Idag halva dagen har Alex varit gnällig, kinkig, grinig och ja allmänt irriterande. Det är sa att talamodet har gatt balansgang hela dagen, och även när Lars var hemma över lunchen hade han svart att halla talamodet i schack. Efter att jag lagt Isabella för en tupplur runt lunch sa fortsatte gnället och Alex visste knappt själv vad han ville. Sen till slut kom han pa att han ville sitta i knät. 10 sekunder senare sov han. Kokhet. Fy tusan vad jag kände mig hemsk! Sa klart att han varit gnällig hela dagen, han har ju inte matt bra stackaren. Mellan varven av hans eftermiddags sov (han har sovit fram och tillbaka hela eftermiddagen) sa tog jag tempen, som max visade den pa 39.4. Dock är han pigg och glad och emellanat märks det knappt att han är sjuk.

Isabella tyckte det var mindre kul att Alex sov, da har ju inte hon nan att leka med. Hon har blivit en riktig liten klättemus och tar sig upp i bade säng och soffa utan problem. Och saklart i Alex fatölj...


Det var sa otroligt konstigt att ha bara ett barn att ta hand om i nagra timmar. Alltsa när Alex sov. Det var sa lugnt, och tyst! Jag har manga ganger tänkt ga tillbaka i arkiven och läsa uhur det var när det var bara jag och Alex hemma pa dagarna, men jag vagar knappt för att jag är rädd för att skämmas över vad jag har skrivit. Att jag nansin klagat över Alex liksom, när det var bara jag och han? Nat som jag kan komma ihag dock, och som även Lars säger är att jag och Alex alltid var pigga och glada, hehe. Men vi sov ju alltid gott, och jag tog ALLTID tuppis med Alex mitt pa dagen, jisses vad jag saknar det! Men nej, jag ska inte klaga nu heller, vi är nog fortfarande ganska pigga och glada.

Nu ska Lars snart testa att lägga Alex medan jag sitter i standby. Eftersom han sovit sa mycket under dagen räknar vi med att han kanske inte somnar nu, sa da blir det film tillsamanns med honom pa soffan. Twilight. Jag klagar inte, fniss!


Underbara helg


Helgen som varit har varit helt underbar, och ja nära in pa perfekt. Det var sa kul att träffa Agneta, Roland, Hans och Katarina igen, och vi har mest suttit ute och ätit gott, druckit gott och skrattat gott. Precis vad jag behövde med andra ord! Det har varit sa avslappnat, trots att vi varit 6 vuxna personer, och ja, jag vet inte mer vad jag ska säga mer än att ge ett stort tack till de 4 personerna som gjorde helgen sa bra! Vi har fatt sa mycket komplimanger om allt och inget att jag har vuxit flera decimeter! Alex kalas kom och gick det med, har en dock en del att säga om det men later det vara, och intalar mig själv att jag ska inte lata vissa människor göra mig ledsen! Ta mig som jag är, eller ta mig inte alls säger man väl?

När Agneta och Co begav sig hem igar var det ett tardrypande farväl de fick av Alex, men snyftningar, grat och en himla massa krokodiltarar. Jag fick ta in honom i sovrummet och förklara för honom att vi ses snart igen (för det gör vi ju, fniss) och att da kan han krama och busa med alla igen. För det har Alex verkligen gjort, killen älskade alla uppmärksamhet!

Kvällen lag vi pa en madrass framför TV:n och myste hela familjen. Det var välbehövligt, och kan jag säga att jag har saknat mina barn? Jag har mest statt i köket hela dagarna sa det känns som att jag knappt har sett dem! Men de har fatt en massa kärlek ända, sa det gar ingen nöd pa dem.

Nu väntar jag bara in att Isabella ska vakna, sen blir det en promenad, och eventuellt en sväng pa lekplatsen. Underbara sol!

Tack Agneta, Roland, Hans och Katarina för att ni kom hit till oss. Det har verkligen varit underbart, och vi saknar er alla! Ses snart igen!


Alexander 3 ar

Igar fyllde Alexander 3 ar, helt vansinnigt galet vad tiden gar undan. Han fick, som man ser pa bilden, bland annat en kulram i födelsedagspresent, och eftersom han älskar att räkna, och de senaste dagarna börjar intressera sig väldigt för färger, sa älskade han den. Han räknar och jämför och har jättekul. Problemet med färger dock är att blau är det enda ordet han har snappat upp, sa allt är blau till en början, sen när man säger, nej den är inte blau, den är grön sa säger han bara Ja ja. Gullunge. Tycker det är väldigt fascinerande hur han pratar. Säger jag till exempel att snart kommer pappa hem fran jobbet med bilen sa säger han Auto, Auto. Att han som 3 aring liksom "översätter" pa det sätter är faktiskt himla coolt!

Isabella tyckte ocksa om kulramen.

Sahär överlycklig är man hela dagen när man fyller ar!

Nu ska jag umgas lite med mig man och se fram emot tills imorgon! Ah vad kul det ska bli!

 


Veckan som kommer

Denna kommande veckan är allt annat än en vanlig trakig vecka- den är fylld av en massa kul.

Egentligen börjar det roliga redan idag, för jag ska köpa de sista presenterna till Alex, ett ritblock och tuschpennor närmre bestämt. För imorgon är det inte vilken dag som helst, det är ju Alexanders 3 ars dag! Lars stannar hemma lite längre pa morgonen sa vi kan äta frukost tillsammans (Alex ska fa en frukostbulle med ett ljus i), och da ger vi även presenterna. Sen blir det hans favvismat till middag (plätzli) följt av hans favoritdessert (Cremèschnitte). Jag vet inte om han riktigt förstar att han fyller ar, men jag vill atminstone att han ska första att det är e speciell dag- hans dag!

Pa onsdag kommer en vän till Lars pa middag, da ska vi grilla, och medan dem sitter och dricker öl "snackar" sa tänker jag placera mig pa soffan framför Eclipse, hihi.

Sen pa torsdag, jag torsdag längtar vi efter, för da kommer Hans Katarina Agneta och Roland hit! Det ska bli sa kul! De stannar till pa söndag, och pa lördag är det Alex födelsedagskalas. Vi har en del tankar om fredagen, men ska prata med "gästerna" först om det, hehe.

Men nu vet ni, blir det inte manga uppdateringar denna veckan sa vet ni iallafall varför!

ISABELLA!

En bild säger mer än tusen ord... Och ja, jag lämnar det sa, fniss.


En helt ny värld

Dessa (fa) dagarna som Lars har varit borta har verkligen gatt undan. Nu kommer han förvisso inte hem förrän imorgon, men när mer än halva tiden har gatt gar det sa mycket snabbare. Igar var vi ute hos M och J och en vän till henne och hennes dotter. Vi satt vid Burgäschisjön pa en filt och bara babblade och babblade och lite till. Det var otroligt lugnt med tanke pa att det var en 10 manaders, en 1aring, en 2aring och en 3aring, men alla kottarna var verkligen perfekta. Och det var sa otroligt gulligt av M, som hade hittat en armlös väst till Isabella och köpt den, bara för att hon kom ihag att jag hade nämnt att jag letade efter en. Jag är liksom inte van vid sant längre. Att folk sms:ar mig bara för att kolla läget, eller att de köper smasaker bara för att de hittar nat jag letat efter. Nej, gardagen var precis vad jag behövde, pa manga sätt och vis. Sen att vi efter en 3 timmars promenad (pinsamt nog lider jag av träningsvärk, men till mig försvar säger jag att det var en del uppförsbackar och stabrädan med Alex väger en del, fniss), blev fast i grannbyn i nästan 1 timme pa grund av knasiga bussar, det väljer vi att ignorera!

Idag blev det lugn dag, det behövdes efter igar. Det var riktigt varmt sa vi tog en lite längre runda till affären, bara för att njuta, andas och titta pa alla blommor och träd som har slagit ut. Jag tar verkligen inte detta vädret för givet, och tänker njuta till max, med tanke pa att det är april sa kan det ju vända när som helst. I affären fick Alex en strutglass. Han var jätteglad, det är första gangen han far en glass sadär i strut, som han far äta helt själv. Han mumsade och hade sig och tyckte det var jättegott, och sa go och snäll som han varit de senaste dagarna förtjänade han det. Han saknar ocksa sin pappa, det märks tydligt. När han hade ätit upp all glass och försökte sträcka ner tungan ännu längre ner i struten förklarade jag för honom att man faktiskt kan äta även den. Först tittade han ganska skeptiskt pa mig, men da sa jag till honom att iallafall smaka. Väldigt försiktigt tog han en tugga, och gud, lyckan, glädjen, jag det fanns sa manga sensationer i hans ögon att det var otroligt. Allt detta för en strut? Vad jag önskar att jag kunde leva livet genom en trearing ibland! Men det är ett äventyr med Alex, bara att fa syn pa en myra eller en daggmask är värsta grejen för honom, och vi kan titta och peka och prata om dem länge och väl. Han är även helt fascinerad av alla träd som blommar, och han visar mig ofta (Mamma, wow, titta!) de olika träden som blommar. För honom är ju det ren mystik vad det är som händer i naturen just nu, det är sa jäkla underbart att fa följa med pa hans resa!

Älskade fina Alexander!

Sista gangen

Imorgon är det dags igen, Lars aker pa kurs. Men detta är inte vilken kurs som helst, nej detta är SISTA gangen. Helt underbart! Han har ett stort prov och ett arbete som ska redovisas, sen pa fredag kväll blir det stor avskedsmiddag och hemgang pa lördag morgon... MEN, min fina man, han bestämde att han hellre vill hem till sin familj i tid och väljer att hoppa över middagen och kommer hem redan fredag kväll. Kan inte med ord beskriva hur mycket det betyder för mig, det var absolut inget jag varken hade räknat med eller ens tänkt tanken att föresla.
Jag kan inte fatta att detta aret av dessa kurser äntligen är över. Tänk att han akte bort redan när Isabella bara var 4 veckor gammal och att jag var ensam hemma med Kottarna i 3 dagar? Men överlever gör man ju alltid, hehe. Fast typiskt nog har nog varenda sjukdom som varit slagit till när Lars har varit borta.

Sen sa är ju denna kursen ocksa av en anledning, som jag inte "far" nämna än, eftersom det inte är officiellt pa Lars jobb... än. Men om jag säger att det är en kurs i ledarskap sa säger jag ju inte exakt nat rakt ut, men man kanske kan forma en liten idè i huvudet om vad det handlar om, fniss? Tror iallafall att det blir en väldigt bra sommar för Lars rent jobbmässigt, jag är sa stolt över vad han har astakommit pa sitt jobb pa bara 2 ar?! Naja, mer om det till... sommaren!

När hjärtat gar i flera bitar

I lördags var vi som tidigare nämnt och shoppade lite. Innan vi akte hemifran ville Alex ha en liten peng, han brukar vilja ha en bara för att halla i handen. Jag gav honom det allra sista myntet jag hade, en 10 Rappen.

Väl inne pa shoppingcentret fanns det en bil som Alex ville aka med. Tyvärr var den upptagen, och varken jag eller Lars hade en 1 Franc och det försökte vi förklara för honom men han ville inte lyssna. Lars tog honom i handen och gick därifran men Alex slet och ryckte. Lars kollade vad det var och sa fort han släppte handen (Alex grät verkligen) sa höll Alex upp sin hand och sa "Titta Pappa" med tarar i och höll triumferande upp sitt mynt (som han hade hallt i handen sisadär en timme eller sa). Jag och Lars började nästan grata pa plats. Hade jag kunnat sa hade jag köpt bilen till honom och tagit med den hem. Hur förklarar man värdet av pengar för en 3 aring och vilka som funkar och inte funkar? Älskade barn!
Kan inte heller första att han fyller 3 ar nästa vecka... Helt vansinnigt är vad det är. Om han bara hade minsta aning om hur han har förändrat mig och mitt liv och hur beroende jag är av honom...


Utedag

Idag är det minst lika fint väder som igar, sa safort Isabella vaknar blir det utelek resten av dagen. Atminstone för större delen av familjen, för jag ska passa pa att putsa fönster. Det blir grillning även ikväll, fast idag blir det kyckling och potatissallad, mumma! Och självklart ska jag försöka ha kameran nära, fy vad vi är kassa pa att ta bilder, bättring!

Ta inte slut!

Idag har varit san otroligt underbar dag som man bara vill ska fortsätta i all oändlighet. Kottarna har varit underbara, ja allt har varit super. Det var runt 25 grader varmt, sa efter lunch drack vi kaffe ute pa köksaltanen, och jisses vad det värmde skönt fran solen! Bade Alex och Isabella var helt till sig, och jag kan lova att Isabella somnade snabbt när det var dags för hennes lunchtuppis! Som för övrigt blev en 2 timmar lang sadan, snacka om att vi blev stressade eftersom vi hade bade Toys'r'Us, IKEA och skoshopping pa eftermiddagsschemat. Men hann gjorde vi och hem kom vi med tva nya altanstolar, och lite annat smatt och gott, mat till Isabella och 2 par skor till Alex och 2 par skor till mig.

Till middag grillade vi, mums! Och satt ute pa altanen och at, vilken känsla det var! Värmen var fortfarande riktigt skön och det blev en sen kväll för Kottarna, men man har ju sa mycket viktigare saker för sig att göra än att sova när det är sant här väder! Imorgon ska det bli nästan lika fint, längta!

Men nu är det dags att sova, klockan är trots allt 23, hehe. Jag har verkligen problem med att lägga mig i tid, men jag antar att det är sa när man har tva barn som sover länge pa morgonen? Med länge menar jag till halv 8, sa tro nu inte att jag har nagra mirakelbarn eller sa, fniss.


April april?

Seriöst sa tycker jag att detta med aprilskämt, mer detta aret än nansin har blivit riktigt smaklöst. Trillar över det ena smaklösa till det andra- vissa saker skojar man inte om, men det verkar som att folk inte vet var gränsen gar längre?
Fast just svenska bloggfenomenet är nat som jag nog inte riktigt heller förstar mig pa. Inte Lars heller, han förstar det inte alls, hehe. Det är inte lika utbrett här som i Sverige, och Lars förstar inte ens att man kan tjäna pengar pa en "vanlig" blogg. Han tror inte att svenskar har mycket annat för sig att göra än att läsa bloggar, och ja han har nog en poäng, hehe. Jag kan helt ärligt säga att jag hade inte bloggat om det inte var för att jag bor just här, och att min blogg för mig är ett bra sätt att na ut till vänner och familj samtidigt, att halla dem uppdaterade om hur vi har det här nere. Vill för allt i världen inte ha en "stor" blogg, utan jag är nöjd salänge mina vänner och familj läser. Personligen har jag rensat ordentligt i min blogglista med, framförallt dessa mammabloggar som det finns tusentals om. Det finns 2 stycken som jag läser som är riktigt bra. Arliga, raka, inspirationsfulla och roliga. Sen finns det en tredje som jag läser bara för att fa mig ett gott skratt varje dag. Människan som skriver verkar leva i nan slags drömvärld (seriöst, sa himla BRA kan ingen ha det!) och jag läser den som att det vore ja, en tvshow eller nat med ett daligt manus, ni vet san som man fastnar i bara för att man inte behöver använda sa mycket hjärnkapacitet för att följa. Lars "följer" den ocksa och fragar mig vid lunch och middag med ett skratt "Vad har humhumhum hittat pa idag da" hehe. Naja, nog om det!

Idag blev det bestämt och klart att mamma och pappa kommer hit i augusti. Inga bröllop, kalas eller annat utan ren och skär semester. Lars kommer att jobba som vanligt, medan vi gar till badet, till sandladan och sa vidare. Superduperkul, längtar redan!

RSS 2.0 bloglovin