Torsdag

Idag om tva veckor är vi i Italien. Haha nej, nu ska jag sluta innan det blir riktigt jobbigt!

Solen lyser fortfarande med sin franvaro, men regnet öser atminstone inte ner. Har aterigen fjäskat skjuts fran Lars efter lunch. Jag tar barnen och beger mig till L-thal för en promenad i Hirzparken, sen kom jag pa att vi borde köpa ett par sandaler till barnen. Sen far vi se om vi hittar nanstans att fika, och sen tar vi bussen hem. I helgen beger vi oss till Basel och varat favoritshoppinggcenter. Ocksa varan favoritmataffärer. Lite dyrare- sa mycket bättre!

Naväl, dags att sminka sig och fixa lite innan Lars kommer hem.

2 veckor

Ja, inte för att jag räknar. Inte alls, Inte det minsta! Jisses vad vi längtar! Alex och Isabella gick igenom hela kvällen igar vad vi ska göra. Äta glass och bygga sandslott, äta pizza och leka en massa pa den stora lekplatsen. Och njuta, mest av allt.

Det var en väldigt trött Alex som kom hem fran utflykten igar. Trött men glad, Och smutsig, hehe. Precis som det ska vara. Nu har han studiedagar, och resten av veckan ledig. Behövs, sa att han kan vila upp sig lite. Eftersom regnet öser ner sa har han nog inte nat emot att stanna hemma heller.
När Alex var pa utflykt igar passade jag och Isabella pa att ga till poolen. Hon var helt överlycklig över att fa göra det ensam med mamma. Lyckan var enorm!

 
Igar var san dag som jag verkligen kände hur lyckligt lottad jag är över att bo här. Utsikten är fantastisk, och ja, det är sa manga andra saker ocksa. Mitt liv är sa langt ifran hur det var för ganska sa fa ar sedan. Ibland känns det overkligt! Ja, jisses. Ibland orkar man bara inte tänka tillbaka. Och varför ska man göra det egentligen, bättre att se framat och allt som väntar där än att titta bakat pa allt man inte kan ändra. Lära sig och ga vidare.

Lekis

Jag fick mail redan igar eftermiddag fran Lekis, och de har bokat undan en plats at Isabella. Vilken lättnad att ha det fixat! Vi har pratat om det länge nu, och varje gang jag fragar henne om hon vill ga sa säger hon NEJ. Men nu sakta har hon börjat ändra sig, igar satt vi och tittade pa bilder och hon fragade en massa olika saker. Sen sprang hon runt med sin ryggsäck halva dagen, sa hon är nog mer redo än hon tror. Fast det är med en klump i halsen som jag tänker pa att lämna henne ensam sadär, hehe. Men, det är bra för oss bada, och jag vet ju att även om det kommer att vara jobbigt i början sa kommer det inte att ta lang tid innan vi älskar det!

Idag är det bla himmel och lite varmare än de 10 grader vi haft de senaste dagarna. Det är denna veckan nu, sen sa släpper det och vi far 20+ igen. Vet inte vad det är som legat över Europa, men det släpper i Italien samtidigt, sa nat elakt har det varit. Detta vädret har varit lika trakigt som mitt humär pa senaste tiden!

Om en stund är det dags att träna. Ar galet trött efter att ha sovit väldigt lite inatt. Alex har fatt en liten förkylning, och sa fort han far det sa sätter det sig ordentligt pa lungorna och han kan knappt andas och vi far inhalera hela tiden. Det later rent fruktansvärt men Lars hade det likadant när han var liten och vet ju att det inte är nat att oroa sig över. Men jag tycker ända att det later och känns obehagligt. Ikväll blir det tidigt i säng!

Fix

Igar kväll bockade jag av manga saker som jag haft pa min mentala lista, sa himla skönt! Viktigast av allt var att skicka mail till Lekis här i byn och se om de har plats till Isabella. Vi har letat och letat men hittar inget annat än "Waldspielgruppe" men eftersom jag inte har körkort är det helt enkelt inte ett alternativ. Kan tycka att det är konstigt att det finns sa fa lekis i denna byn som trots allt inte är pytteliten? Hoppas hoppas atminstone att vi hittar nagot till henne. Aven om hon säger nu att hon inte vill (och jag känner panik pa att släppa taget om henne!) sa vet jag ju att det är det bästa för oss bada.

Pa tal om att släppa iväg, pa tisdag ska Alex pa sin första stora utflykt. De ska aka buss och vandra med KG. De blir borta 8:30-15 och jag är supernervös, hehe. Tänk att min lilla bebis ska aka buss "ensam". Fast min lilla bebis är kanske inte sa liten längre, hehe. Helt galet att han börjar ettan nästa ar? Halla ja?

Om 2 1/2 vecka är det dags. Aaaah vad vi längtar. Tror jag har sagt det tidigare? Men det behövs, allra mest med detta vädret. Hela familjen är sa jäkla "moody" i detta trakiga vädret. Vi vill aka nu!

Torsdag

Barnen hänger vid Lars dator och Youtubar, och jag ska snart träna. Vädret är sisadär, men vi börjar vänja oss. Funderar pa att bege mig in till L-thal efter lunc, Alex är ju ledig idag, och blir lite lagom rastlös. En tur i L-tha kanske hjälper det lite. Behöver dessutom köpa shampoo. Vet dock inte hur sugen jag kommer att vara om nagra timmar om ungarna fortsätter braka som de gjorde igar.

Igar kom en bikini som jag beställt. Ja, en bikini. Tycker det är ganska intressant att det är väldigt svart att hitta bikini om man inte har stl 42 eller mindre. Far man inte visa magen om den inte är platt som en pannkaka eller vad handlar det om? Finns nästan uteslutande tankini att köpa. Men jag har bestämt mig, jag ska ha en bikini iar. So what om jag inte har en mage platt som en pannkaka? Det är bara skinn och kött, alla har det, vissa mer, vissa mindre. Fick betala 700 spänn för den, men det är det värt, hehe. Naväl, träning var det, sa att jag känner mig önnu bekvämare i min bikini, hehe.

Phew!

Dagarna gar i ett, och som vanligt räcker tiden inte till. Sen kan man ocksa ha dagar som denna. Hjälp vad barnen har brakat med varandra. Ar det inte det ena sa är det det andra eller tredje, och när det är slut pa saker att braka om, da hittar dem pa nya saker istället. Att ga till affären var en enda brak och tjutfest (Isabella skriker inte, hon tjuter. Alltsa sant galet tjut sa att öronen blöder och ryggraden kröker sig. Typ.) När jag ringde till Lars och ungefär halvbölade för att jag var sa trött pa dem sa bara skrattade han. Uppenbarligen är jag väldigt duktig pa att berätta historier... Tack för den, nan annan dag.

Snart är det dags för Italien. Känner hur dagarna blir färre och färre. Kan inte med ord förklara hur mycket vi alla längtar. Känns som att aka hem. Hade inte tackat nej till att köpa hus i Italien och ha det som sommarhus. Verkligen nat att fundera pa. Inte langt efter Italien kommer mamma och pappa hit, och efter det, kommer förhoppningsvis Madde ocksa. Känns som att det blir en riktigt bra sommar detta. Naja, om bara vädret är med oss ocksa, suck. Att titta pa väderprognosen gör mig deppig!

Ibland hinner man inte

Det är lustigt med mitt bloggande. Ibland hinner jag varje dag, och ibland hinner jag inte alls,

I lördags akte vi och köpte en ny cykel till Alex. Oh vad glad han blev. Tills han kom hem och skulle cykla pa den, haha. Större cykel= större problem. Det var ju inte alls lika lätt att svänga och ha sig när man har en sa stor cykel, och det var galet mycket frustration. Men det tog inte lang tid för honom att inse fördelarna med en större cykel, och nu gar det jättesnabbt att cykla fram och tillbaka. Vi satte tillbaka stödhjulen pa Alex gamla cykel, och nu har Isabella tagit över den. Och hon älskar det!

I söndags hade vi lite vänner över pa grillning. Vi trotsade vädret sa länge det gick, men till slut gav vi upp, haha. Det blaste riktigt kalla vindar. Hela söndagen var fylld av skratt och mat, precis som en söndag ska vara. Jag är sa glad och tacksam över min cirkel med vänner som jag börjar samla runt mig, det betyder mycket!

Mest av allt under dagarna nu sitter vi ute. Det är helt underbart här i omradet nu, och alla barnen leker tillsammans. Det är sa mycket sprng och bus som pagar hela eftermidagarna att man inte kan annat än att bli lycklig! Till och med pojken, F, som Alex hade problem med förra aret och även i början av Kindergarden har vuxit upp och nu leker de tillsammans allihopa. Häromdagen satt alla 4, Alex, Isabella, F och hans lillasyster (hon är 1 ar äldre än Isabella) och malade med vattenfärger pa varan altan. Det bästa av allt är ju bonusen i att barnen lär sig galet mycket tyska!
 
Det finns en kille dock som jag inte klarat av. Han bor ocksa här pa garden, och herregud säger jag bara. För att ta exempel fran idag.
Alex kommer och säger att han inte är hungrig. 5 minuter senare kommer han och ber om yoghurt, glass, kakor? Sa till honom att nej, vi ska äta om en stund, dessutom har vi aldrig kakor hemma. Hör hur Alex gar tillbaka till Killen och säger att mamma sa nej. Det var alltsa inte Alex som ville ha mat, utan Killen som bad Alex ga och hämta, VARAN mat till honom. Halla ja? En stund senare hör jag honom be Alex ga och hämta iPaden sa att han kan spela pa den. iPaden som faktiskt är Lars jobb iPad, och som Lars har pa jobbet. Det vet ju Alex. Bada tva kom till altanen, där jag och Isabella satt, Isabella med min telefon. Direkt när Killen far syn pa min telefon (i handen pa Isabella!) försöker han rycka den ur handen pa henne "Ge hit, ge hit, jag far kolla vilka spel du har". Jag trodde helt ärligt att jag skulle sla honom pa käften! Komma till mitt hem, och försöka rycka min telefon ur handen pa en 3aring? Killen är runt 13 skulle jag tro. Inget hyfs eller vett i hela kroppen! Där sa jag ocksa ifran att det är min telefon, och att Isabella faktiskt har den. Suck alltsa. Men men, en dalig människa över sa manga bra kan jag leva med. Det var helt underbart när alla barnen kom ut och gratulerade Alex till hans nya cykel, inspekterade och provade. Helt underbart!
 
 
Detta har jag längtat efter!
 
Och vet ni vad. Mindre än en manad kvar till Italien. Ooooooh jag längtar sa mycket att jag vet inte var jag ska ta vägen, hihi!
 
 

Muttertag

Pa söndag firar vi mors dag. Därför ska jag pa Mors dag "bruch" pa Alex Kindergarden idag. Alla barnen är uppenbarligen jättetaggade, kanske lite extra eftersom det är endast för mammor, pappor och smasyskon far stanna hemma, hehe.

Igar var vi ute större delen av förmiddagen. Sa var även L och hennes mamma och lillasyster. L:s mamma är även samma människa som jag skrivit om tidigare, hon som knappt hälsat pa mig. Tills igar. Vet inte vad som hände, men vi satt och pratade jättelänge. Hon fragade en massa saker om hur länge jag varit i Schweiz, att hon tyckte att min tyska var jättebra med tanke pa tiden och en massa annat. Helt galet. Jag har aldrig haft nat emot henne, mer än det faktum att hon verkar väldigt bitter och ja, för att hon inte ens har kunnat hälsa. Vet inte vad det var som lossnade igar, men lossnade ordentligt gjorde det iallafall. Antligen far man kanske säga. Hennes yngsta dotter kommer med största sannolikhet att börja KG tillsammans med Isabella, sa vi kommer ju trots allt att sitta ihop ganska länge. hehe. Vem vet, det kanske till och med kan utvecklas nan slagt vänskap?

Hemma hos oss just nu

 
Detta roar sig barnen med just nu. Fram och tillbaka, snabbare och snabbare. Sitter redo med plaster och bandage, haha.

Blödande öron

De senaste dagarna har Isabella börjat med nat sa galet irriterande! När saker och ting inte gar som hon vill, eller när Alex retas med henne sa tjuter hon. Alltsa, detta skriker gör hal pa mina trumhinnor och gör sa att ryggraden kröker sig! Shit vad galen jag blir pa det! Isabella kommer ocksa förmodligen aldrig att sluta med det heller eftersom hon märker hur galen hon gör oss. Suck alltsa! Far väl köpa öronproppar eller nat.


Altanhäng

Sitter just nu ute pa köksaltanen och njuter av lugnet. Ja, det är helt tomt här, vet inte vart alla har tagit vägen? Ser inte en granne sa langt ögat kan na.

Alex och Isabella leker. Ibland tror jag att de ska pussa ihjäl varandra och nästa sekund tror jag att de ska mörda varandra. Jisses vad dem kan braka! Dags att vattna blommorna. Önskar att de kunde vara lite mindre vindigt och lite mer silogt. Men samtidigt klagar jag inte. Sjukt vad snabbt man glömde bort den langa vintern! Känns som att det är jäääättelängesen?

Härliga helg

Vilken helg vi haft I fredags var det vanligt fredagsmys som gällde, välbehövligt efter en lang vecka.

I lördags begav vi oss till Bern och ett shoppingcenter som vi aldrig besökt tidigare, men jag kan lova att det blir fler besök där, jättefint och stort var det. Jag handlade lite sommarkläder till barnen och lite skor till mig själv. Vi at lunch innan vi begav oss hemat. Vi stannade hemma en stund och drack kaffe, sen begav vi oss vidare till L- thal för ett besök pa växtaffären. Hem kom vi med en syrenbuske och en stor palm. Äntligen börjar jag bli nöjd med hur det ser ut pa altanerna!

Igar kom Oma hit pa lunch. Opa var hemma med influensa, stackarn. Vi var ute 10 timmar igar, ah vad underbart det var! Gick ut redan kl 10 och fixade altanerna, planterade bönor och rädisor, Schönemann hallonen (hihi) och svarta vinbär. Sen kom Oma vid 12, sa vi drack champagne och at lunch vid 2. Sen var typ alla barnen i omradet ute, det har lekts och skrattats och busats. Jag älskar verkligen detta omradet! Detta aret verkar alla barnen ha vuxit upp och mognat till, och alla leker tillsammans och har sa kul. Klockan var runt 19:30 innan vi lyckades dra in Alex och Isabella fran deras bandymatch. Vi fick skrubba dem rena i badet, men det är ju precis sa det ska va!

Nu ska jag träna. Kör ryggvänlig träning hela veckan (squats). Har fortfarande ont, MEN det blir inte värre, phew. Verkar som att det är nan muskel och inte nerv som spökar, tack för det!

Torsdag

Idag är det tillräckligt fint väder för att ta en längre promenad, sa vi beger oss till Skogslekplatsen och avslutar med en fika pa Coop. Barnen fragar varje dag om vi kan ga upp och fika, hehe.

Imorse fick jag paket fran Body Shop, bland annat med produkter till fötterna, dags att fa dem mjuka och fina till sommaren. Och än sa länge är jag helnöjd, verkar som att det faktiskt gör under. Ska övertala Lars att prova ocksa och se vad han tycker.

Och ja, mer än sa har jag inte att säga, hehe.

Familjen Trött

Inatt har vi sovit som om vi aldrig sovit tidigare här hemma. Fran det att jag somnade vid 23, sa sov jag som en stock fram till 6 när Lars klocka ringde. Bade Lars, Alex och Isabella sov likadant, och det var runt 7 som vi tre andra gick upp. Och ända känner jag mig fortfarande trött, helt galet.

Igar när jag skulle träna funkade inte sensorn. Jag blev helt knäckt, sjukt. Fick huvudvärk och kände hur orken bara gick ur mig. Galet att man kan känna sa för att man inte far träna? När Lars kom hem tittade han pa den, bytade batterier och vips sa funkade det igen. Konstigt det där, för i vanliga fall far man upp varningar manga ganger innan betteriet är slut. Naväl, jag tränade idag istället, eftersom jag fick en ofrivillig vilodag igar, hehe.

I eftermiddag kommer (förmodligen) M och V hit pa kaffe. Jag säger förmodligen för att jag förväntar fran till ungefär 14:55 att det ska komma ett sms om avbokning. Skulle inte vara första gangen om man säger sa, hehe.

RSS 2.0 bloglovin